Niemisjärventiellä paha kelirikko

(Päivitetty 23.4.2018) 
Tänä keväänä on pahoja kelirikkoja erityisesti sorateillä eikä siten kesän ajonopeuksiin voi heti palata. Evolla esimerkiksi Niemisjärventiellä on syytä ajaa varovasti.

Niemisjärven kioskiin etsitään toimijaa Evon retkeilyalueelle

(Päivitetty 2.5.2018) 
Metsähallitus Järvi-Suomen Luontopalvelut hakee toimijaa Niemisjärven kioski-, kahvila- ja luontomatkailutoimintaan ja Evon retkeilyneuvontaan 15.5.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan kaudelle 2018-2019. Valitun toimijan kanssa tehdään vuokrasopimus toimintaa varten. Toimijana voi olla yrittäjä tai yhdistys.

Niemisjärven kioski sijaitsee Evon retkeilyalueella Lammilla Metsähallituksen vapakalastusalueella.  Kioski palvelee alueen kasvavia retkeilijämääriä sekä kalastajia. Kioskin varustukseen kuuluu sisäkahvio (30 m2), WC-tilat ja terassi sekä kahvilan pihapiiri (1500 m2) ja karavaanialue sähköpistokkeineen (reilu 10 paikkaa). Vuokralainen voi halutessaan hakea kohteelle anniskeluoikeudet. Vuokralaisella on mahdollisuus tehdä sopimus kalastuslupien myynnistä sekä venevuokrauksesta Eräpalvelujen kanssa.

Vuokralainen vastaa toiminnasta aiheutuvista jäte- ja sähkökuluista sekä puhelin- ja tietoliikennekuluista. Vuokranantaja vastaa kiinteistön ylläpidosta sekä alueen palveluvarustuksen huollosta. Vuokra-ajasta voidaan neuvotella. Kiinnostuneille järjestetään tutustumiskäynti huhtikuun lopussa. Lisätietoja alueesta: www.luontoon.fi/evo ja www.eraluvat.fi/kalastus/kalastusmaksut-ja-luvat/vapalupa/alueet/niemisjarvet-evo.html

Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä kenttäpäällikkö Arto Pummilaan 15.5.2018 mennessä osoitteeseen arto.pummila(at)metsa.fi tai puhelimitse (klo 7.00-9.00) 040-7515305.

Puut vähissä tulentekopaikoilla

(Päivitetty 27.10.2017)
Puutilanne Evon retkeilyalueen tulipaikoilla on paikoin huono. Puut ovat kokonaan loppu ainakin Vaarinkorven tulipaikalta. Tilanteeseen pyritään reagoimaan loppuvuoden aikana. Jos mahdollista, retkelle kannattaa ottaa mukaan omia puita tai vaihtoehtoisesti trangia eväshetkiä varten. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa. 

Evon teitä sorastetaan

(Päivitetty 20.10.2017)
Neljännes Evon yli 200 kilometriä käsittävästä tieverkosta hoitosorastetaan. Työt aloitetaan tänä syksynä ja ne jakautuvat useammalle vuodelle. Sorastusta ja peruskorjausta varten Metsähallitus Metsätalous Oy teettää mursketta Ryynhuhdassa Kurhila-Evo tien varrella lokakuun loppupuolella. 

Päiväaikaan urakoitava murskaus kestää noin kaksi viikkoa, eikä sillä ole vaikutusta alueen muulle käytölle. Kaikki murske tullaan käyttämään Evon teille. Lue koko tiedote.

Tiedoksi Niemisjärviltä ja Onnin majalta

(Päivitetty 27.9.2017)
Evolla Niemisjärven esteetön wc on toistaiseksi pois käytöstä. Wc:n korjaus tehdään lähiaikoina.

Niemisjärven silta menee remonttiin syksyn aikana. Työ tehdään HAMK:n oppilastyönä.

Onnin majan rakennusten lähiympäristöstä poistetaan yksittäisiä puita talven aikana.

Evon leirialueen kaivoissa juomakelpoista vettä

(Päivitetty 17.6.2017)
Leirialueen kaivojen veden on todettu täyttävän talousvedelle asetetut vaatimukset. Kaivojen vesi soveltuu juomavedeksi.

Onnin majan kaivo on käyttökiellossa

(Päivitetty 11.6.2017)
Onnin majan kaivon vedestä on löydetty kolibakteeria, joten kaivon vettä ei tule käyttää. Vettä voi hakea lähellä sijaitsevasta Evokeskuksesta.

Tapahtumia Evolla