Ajankohtaista Evolla

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Syysloman retkivinkkejä Evolle

(Päivitetty 12.10.2020)

Hyvää syyslomaa ja tervetuloa Evolle! Tässä muutama ajankohtainen retkivinkki Evon alueelle:
-Evokeskus ei ole avoinna, eikä siellä sijaitseva vesipiste ole käytössä. Ainoat talousveden kriteerit täyttävät kaivot sijaitsevat Evon leirialueella P-alueen läheisyydessä (Saukonojantie, Lammi /Hämeenlinna) sekä Mustajärven tuvan pihapiirissä. Otathan siis juomavedet mukaan kotoa tai nouda leirialueelta. 
-Lataa myös mukaan tai puhelimeesi Evon retkeilyalueen esite, (pdf, julkaisut.metsa.fi).  
-hyviä reittien lähtöpisteitä ovat mm Niemisjärven pysäköintialue (Niemisjärventie 303, Lammi/Hämeenlinna), Evon pääopastuspiste HAMK Evon sisäpiha (Saarelantie 1, Lammi/Hämeenlinna), Kelkutteen pysäköintialue (Kelkutteentie 491, Padasjoki) tai Ruuhijärven pysäköintialue (Ruuhijärventie 1, Hämeenlinna). 
-Syyslomaviikoilla voi olla ruuhkia varsinkin viikonloppuisin, suosi siis aikaisia aamuja tai iltapäiviä. Muista ottaa myös taskulamppu pimeneviä iltoja varten. 
-Muista aina retkietiketti eli retkeile roskattomasti, tee tulet vain siihen osoitetuilla tulipaikoilla ja pidä koirat kytkettynä. 
Mukavaa retkeilyä!

Taruksen alueella kaksi kaivoa käyttökiellossa

(Päivitetty 28.7.2020)

Evolla Taruksen retkeilyalueella Kristianin torpan ja Koveron rengaskaivot ovat toistaiseksi käyttökiellossa. Kaivovedet eivät täytä talousvedelle asetettuja laatuvaatimuksia, jonka vuoksi ne on suljettu pois käytöstä. Kolmas Taruksen retkeilyalueen kaivoista sijaitsee Kelkutteella. Kelkutteen kaivovettä voi käyttää ainoastaan keittämällä se ensin.

Evolla retkeilevien on hyvä suunnitella pidemmät vaellukset etukäteen ja ottaa myös omia juomavesiä mukaan. Tutkitut ja laadultaan hyväksi todetut kaivovedet löytyvät Evon leirialueelta ja Mustajärven torpalta.

Evolla tehdään korjaustöitä vapaaehtoisten voimin

(Päivitetty 27.7.2020)

Suomen Rangerien ja Metsähallituksen järjestämä talkooleiri on Evon retkeilyalueella 27.7.-31.7. Vapaaehtoisista koostuva, noin 20 henkilön ryhmä tekee kunnostus- ja korjaustöitä Evon Luutajoella Taimenpolun varrella. Viikon aikana ahkerat rangerit korjaavat ja rakentavat mm. siltoja, uusivat luontopolun opasteita ja kunnostavat puroja. 

Varsinaisia työpäiviä ovat tiistai, keskiviikko ja torstai. Perjantaina ryhmä viimeistelee töitä tarpeen mukaan ja juhlistaa yhdessä Maailman rangeripäivää (World Ranger Day).

Evolla Kalliojärven taukopaikka ei ole käytössä

(Päivitetty 27.7.2020)

Evon retkeilyalueella Kalliojärven pohjoisosassa sijaitseva taukopaikka (keittokatos, tulentekopaikka, kuivakäymälä) on toistaiseksi pois käytöstä. Taukopaikan puuliiteri on poltettu viime yön aikana. Pelastuslaitos hoitaa sammutusta ja Metsähallituksen huolto käy sammutustöiden jälkeen tekemässä taukopaikalla tarvittavia korjaus- ja huoltotöitä.

Evon retkeilyalueen kaivovesien tilanne

(Päivitetty 10.7.2020)

Retkeilijät huomio! Niemisjärveltä ei saa toistaiseksi vettä. Niemisjärven kioskin ulkoseinän vesipisteen vesi ei täytä talousvedelle asetettuja laatuvaatimuksia ja rannassa oleva kaivo on toistaiseksi käyttökiellossa korjaustyön johdosta. Omat talousvedet tulee siten ottaa Niemisjärven retkelle mukaan.

Evon leirialueella on kaivoja, joiden vedet on tutkittu ja ne täyttävät talousvedelle asetetut laatuvaatimukset. Myös Mustajärven vuokratuvan kaivovesi täyttää talousvedelle asetetut vaatimukset. Onnin majan vuokratuvan kaivo on sen sijaan yhä käyttökiellossa. 

Hamk:n koulurakennuksen seinässä oleva vesihana ei myöskään ole käytössä.

Evon teitä sorastetaan

(Päivitetty 11.5.2020)

Neljännes Evon yli 200 kilometriä käsittävästä tieverkosta hoitosorastetaan. Työt aloitettiin syksyllä 2017 ja ne jakautuvat useammalle vuodelle.

Niemisjärven kioskiin ei ole löydetty toimijaa

(Päivitetty 28.4.2020)

Metsähallitus Luontopalvelut haki toimijaa Niemisjärven kioskiin kesäsesongille 2018-2019 tuloksetta. Tästä syystä caravanpaikkoja tai veneitä ei ole mahdollista vuokrata tänäkään vuonna 2020. Kalastusluvat on hyvä ostaa etukäteen eräluvat.fi palvelusta. Kalanistutusta tehdään normaalisti alueella. 

  Evon retkeilyalue

  @Luontoonfi #evonretkeilyalue