Onnin majan palvelurakenteita on kunnostettu

(Päivitetty 1.10.2021)

Evon retkeilyalueella sijaitsevan Onnin majan vuokratuvalle johtava tie ja käymälä on kunnostettu. Lisäksi pihapiiriin on tehty uusi porakaivo, mutta veden tulee asettua ennen testausta, joten se ei vielä ole käyttökunnossa. Vuokratupa on varattavissa 28.11.2021 saakka. Tuvassa ei ole sähköä, joten majoittujien kannattaa varustautua lämpimästi ja taskulampulla loka-marraskuun varauksiin. 

Valkea Mustajärven laavu pois käytöstä 18.9. alkaen

(Päivitetty 14.9.2021)

Evon retkeilyalueen Valkea Mustajärven laavu poistuu käytöstä toistaiseksi 18.9. alkaen. Vanha huonokuntoinen laavu puretaan ja korvataan uudella. Ilmoitamme erikseen kun laavu on taas käytettävissä.

Vähä-Koukkujärven pitkospuut uudistetaan, työt alkaa 9.9.

(Päivitetty 9.9.2021)

Evon retkeilyalueella Vähä-Koukkujärven (Lastenlampi) rannan vanhat pitkospuut puretaan ja tilalle rakennetaan uudet esteettömät pitkospuut, jotka jatkuvat Yliselle Niemisjärvelle saakka. Rakennustyöt kohteessa alkaa 9.9.2021.

Työt alkavat vanhojen pitkospuiden purulla ja samalla rakennetaan myös uutta pitkosta tilalle. Urakka valmistuu lokakuun loppuun mennessä.

Urakan aikana haittaa aiheuttaa myös työmaaliikenne, joten retkeilijöitä pyydetään noudattamaan varovaisuutta alueelle liikkuessaan.

Vähä-Koukkujärven uudet esteettömät pitkospuut ovat osa Kanta- ja Päijät-Hämeen luontomatkailun kärkikohteiden ja reitistöjen kehittämishanketta. Hankkeen toteuttajana on Metsähallituksen Luontopalvelut. Rahoitus tulee Hämeen Ely-keskuksen kautta EU:n Maaseuturahastosta. 

Lisätietoja: Teija Sarin, suunnittelija, Metsähallitus, teija.sarin(a)metsa.fi

Kuvissa purettavat pitkospuut sekä uusien esteetömien pitkospuiden puutavaranippuja.

Vanhat pitkokset ja laituri lammen rannalla.  Etualalla tulentekopaikka, taustalla uutta puutavaraa pinoissa sekä rakennus.

Taruksen retkeilyalueen kaivovesi- ja polttopuutilanne

(Päivitetty 13.7.2021)

Taruksen retkeilyalueen taukopaikkojen kaivojen määrää on vähennetty. Retkeilijöiden käytetävissä on nyt yksi kaivo, joka sijaitsee Kelkutteen kämpän läheisyydessä. Kelkutteen kämpän kaivovesi suositellaan keitettävän ennen sen käyttöä juomavetenä.

Kaikilla Taruksen retkeilyalueen yleisessä käytössä olevilla taukopaikoilla ei ole toistaiseksi polttopuita. Etenkin teiden läheisyydessä oleville taukopaikoille retkeilijöiden on tuotava polttopuut mukanaan. Taruksen retkeilyalueen varaustuvilla ja -laavuilla polttopuuhuolto on kunnossa.

Taruksen retkeilyalueen palvelurakenteiden huollosta ja ylläpidosta vastaa Hämeenlinnan kaupunki (hameenlinna.fi).

Niemisjärven luontopolku ja reitit

(Päivitetty 1.7.2021)

Niemisjärvellä polkuja ja reittejä patikoiville retkeilijöille tiedoksi:

  • Niemisjärven luontopolun, 3 km, pitkokset ovat paikoin erittäin huonossa kunnossa. Varovaisuutta polkua kierrettäessä. Luontopolku kunnostetaan ensi vuoden aikana.
  • Niemisjärvien (Alinen Niemisjärvi ja Ylinen Niemisjärvi) ympäri kiertävän reitin kunnostustyöt ovat alkaneet. Reitin varrelta kunnostetaan huonoksi menneet pitkospuu- ja reittiosuudet. Kunnostustyö ei estä Niemisjärvien ympäri kiertävällä reitillä patikoimista.

Evon kaivovesien tilanne

(Päivitetty 22.6.2021)

  • Niemisjärven käsipumppukaivo laitettiin käyttökieltoon vesinäytteen perusteella. Veden keittäminenkään ei paranna laatua riittävästi. Kaivo vaatii peruskorjauksen, joka tehdään näillä näkymin loppukesällä/alkusyksyllä.
  • Niemisjärven kioskin seinän hana (porakaivo) ei toimi.
  • Leirialueen kaivojen vedet on testattu ja vesi on käyttökelpoista. 
  • Mustajärvellä vesi on tutkittu tänä keväänä. Vesi on muuten kunnossa, mutta rautaa on liikaa ja ph alhainen. Se on normaalia alueen kaivoille.
    • Mustajärvi on vuokrakohde ja koko kesän ajan lehmipaimenten käytössä, joten pyydämme välttämään tuvalle menoa.
  • Hamk:n koulurakennuksen seinässä oleva vesihana ei ole käytössä.
  • Onnin majalle tulee uusi kaivo vasta syksyllä.

Evolla kunnostetaan nykyisiä rakenteita ja rakennetaan uutta

(Päivitetty 26.5.2021)

Evolla tapahtuu tänä ja ensi vuonna paljon! Tänä kesänä kunnostetaan mm. retkeilyrakenteita ja pysäköintialueita sekä avataan maastopyöräreitti. Niemisjärvelle on rakenteilla esteetön reitti. Ensi vuonna on tarkoitus kunnostaa Niemisjärven ja Syrjänalusen luontopolut sekä parantaa alueen retkeilyreitistöä. Kaiken tämän mahdollistaa hankerahoitus sekä eduskunnan myöntämä lisäraha. Lue lisää

Evon leirialue on ollut leirikäytössä jo 10 vuotta

(Päivitetty 13.1.2021) 

Evon retkeilyalueella sijaitseva nuorisoleirialue on ollut partiolaisten vilkkaassa leirikäytössä jo 10 vuotta. Toimintavuosien aikana leirialueella on leireillyt reilu 66 000 partiolaista ja yhä enenevässä määrin myös muita tahoja ja yksittäisiä retkeilijöitä, kokonaiskävijämäärän ollen lähes 80 000. Erityisesti koronaviruspandemian aikana Käenpesän laavukämpän ja Jussin nuotiokatoksen käyttöaste on kasvanut yksittäisten retkeilijöiden varauksilla.

Partiolaisilla on vuosittain aikavälillä 1.5.-31.10. etuvarausoikeus varata Evon leirialueen kohteita seuraavalle vuodelle. Etuvarausoikeuden ajankohdan jälkeen leirialuevarauksia voivat tehdä kaikki. Partiolaiset voivat varata leirialueen varauskohteita suoraan Suomen Partiolaisten partioasemalta (info@partio.fi). Muut tahot ja yksittäiset asiakkaat voivat varata leirialueen kohteita Metsähallituksen asiakaspalvelusta, sisasuomi(at)metsa.fi, puh. 0206 39 5270 (ma-pe klo 9-15). Käenpesän laavukämpän voi varata myös Erän verkkokaupassa (eraluvat.fi).

Vähä-Koukkujärven taukopaikka on saanut uudet esteettömät rakenteet

(Päivitetty 11.12.2020) 

Evolla Vähä-Koukkujärven taukopaikan uudet esteettömät rakenteet ovat valmistuneet. Kokonaisuuteen kuuluvat iso avoin taukokatos kotakeittiöineen, puuvaja ja käymälä. Seuraavaksi alkaa  lammen reunalla kulkevan pitkospolun kilpailutukset. Toimenpiteet ovat osa Kanta- ja Päijät-Hämeen luontomatkailun kärkikohteiden ja reitistöjen kehittämishanketta, jota hallinnoi Metsähallitus Luontopalvelut. Rahoitus tulee Hämeen ELY-keskuksen kautta EU:n Maaseuturahastosta. 

Uutisia Evolta

  Evon retkeilyalue

  @Luontoonfi #evonretkeilyalue