Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Vinkit kesäretkelle

(Päivitetty 7.6.2023)

Tulenteko

  • Huoimioithan, että metsä- tai ruohikkopalovaroitusten ollessa voimassa tulenteko on sallittu Evolla ainoastaan hormillisissa keittokatoksissa, jotka sijaitsevat Niemisjärvellä, Vähä-Koukkujärvellä ja Kalliojärvellä. Evon leirialueen varattavat nuotiokatokset ovat myös hormillisia. 

Palvelut

  • Evon luonnosta voi nauttia useilla eri pituisilla reiteillä. Tulipaikat on huollettu toukokuussa ja reittien tarkastukset ovat käynnissä. 
  • Evon vuokratuvat ovat varattavissa 28.4. - 26.5.2023 ja 25.8. - 30.10.2023 verkkokaupasta (eraluvat.fi). Keskikesällä Onninmajan ja Mustajärven vuokratuvat ovat paimenkohteita. Käenpesän laavukämppä on varattavissa ympäri vuoden. 
  • Evon kaivot sijaitsevat Luutajoen ja Niemisjärven pysäköintialueiden läheisyydessä sekä Evon leirialueella. Kaivojen vedet on tutkittu kesäkuussa 2023 ja ovat hyvää talousvettä. Kaivovesiraportit on toimitettu kaivojen läheisyyteen. 
  • Niemisjärven asuntovaunualueelle on tehty yksi paikka lisää. Paikkoja on nyt 20. Sähköpistokepaikat on huollettu kevään aikana. Metsähallitus Kiinteistökehitys ja Luontopalvelut ovat hakeneet alueelle toimijaa ja neuvottelut ovat käynnissä. Tiedotamme asiasta heti, kun mahdollista. Karavaanipaikat ovat vapaasti käytössä 16.6.2023 saakka, mutta ilman sähköä.
  • Rahtijärventien ja Tavilammentien välinen Keltaojan silta on suljettu toistaiseksi sillan vaurioitumisen vuoksi. Sillalle pääsy on estetty puomein molemmista kulkusuunnista. Rahtijärventieltä pääsee ajamaan pysäköintialueelle.
  • Lue lisää Evon kalastuksesta ja luvista (eraluvat.fi). 

Skutsirastit

(Päivitetty 24.5.2023)

Yhteistyössä Mielenterveyden keskusliitto kanssa suunnitellut ja toteutetut Skutsirastit pitää sisällään yhteensä 21 hyvinvointiharjoitusta, jotka on sijoitettu Suomen kansallispuistoihin sekä luonnonsuojelu- ja retkeilyalueille. Lue koko tiedote Skutsirasteista.

Metsä- ja Retkeilytapahtuma Evolla 27.5.2023

(Päivitetty 20.3.2023)

Metsä- ja Retkeilytapahtuma järjestetään Evolla 27.5. klo 10-18. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä tapahtumassa on kiinnostavaa ohjelmaa tarjolla sekä metsäalan ammattilaisille että luonnosta kiinnostuneille retkeilijöille sekä suurelle yleisölle. Tapahtumassa on mm. työnäytöksiä, moottorisahauskilpailuja sekä maalaistori, josta voi ostaa herkkuja ja muita tuotteita kotiinviemisiksi. Evon kampus- ja retkeilyalue tarjoavat hienot puitteet tapahtumalle. Tapahtuman järjestävät Hämeen ammatti-instituutti ja Evon uusi aika -hanke yhdessä kiinnostavien näytteilleasettajien kanssa. Lue tapahtumasta lisää ja seuraa myös ajankohtaista viestintää tapahtuman omalta Facebook-sivustolta.

Rahtijärventien ja Tavilammentien välinen silta on suljettu

(Päivitetty 18.10.2022)
Rahtijärventien ja Tavilammentien välinen Keltaojan silta on suljettu toistaiseksi sillan vaurioitumisen vuoksi. Sillalle pääsy on estetty puomein molemmista kulkusuunnista. Rahtijärventieltä pääsee ajamaan pysäköintialueelle. Informoimme korjausaikataulusta myöhemmin verkkosivuillamme ja Evon retkeilyalueen Facebook-sivulla.

Vähä-Koukkujärven pitkospuut uudistettu

(Päivitetty 14.6.2022)

Evon retkeilyalueella Vähä-Koukkujärven (Lastenlampi) rannan vanhat pitkospuut on purettu ja tilalle on rakennettu uudet esteettömät pitkospuut, jotka jatkuvat Yliselle Niemisjärvelle saakka. 

Vähä-Koukkujärven uudet esteettömät pitkospuut ovat osa Kanta- ja Päijät-Hämeen luontomatkailun kärkikohteiden ja reitistöjen kehittämishanketta. Hankkeen toteuttajana on Metsähallituksen Luontopalvelut. Rahoitus tulee Hämeen Ely-keskuksen kautta EU:n Maaseuturahastosta. 

Lisätietoja: Teija Sarin, suunnittelija, Metsähallitus, teija.sarin(a)metsa.fi

Kuvissa purettavat pitkospuut sekä uusien esteettömien pitkospuiden puutavaranippuja.

Vanhat pitkokset ja laituri lammen rannalla.  Etualalla tulentekopaikka, taustalla uutta puutavaraa pinoissa sekä rakennus.

Taruksen retkeilyalueen kaivovesi- ja polttopuutilanne

(Päivitetty 13.7.2021)

Taruksen retkeilyalueen taukopaikkojen kaivojen määrää on vähennetty. Retkeilijöiden käytettävissä on nyt yksi kaivo, joka sijaitsee Kelkutteen kämpän läheisyydessä. Kelkutteen kämpän kaivovesi suositellaan keitettävän ennen sen käyttöä juomavetenä.

Kaikilla Taruksen retkeilyalueen yleisessä käytössä olevilla taukopaikoilla ei ole toistaiseksi polttopuita. Etenkin teiden läheisyydessä oleville taukopaikoille retkeilijöiden on tuotava polttopuut mukanaan. Taruksen retkeilyalueen varaustuvilla ja -laavuilla polttopuuhuolto on kunnossa.

Taruksen retkeilyalueen palvelurakenteiden huollosta ja ylläpidosta vastaa Hämeenlinnan kaupunki (hameenlinna.fi).

Uutisia Evolta