Lapsiperheet viityvät Evolla

(Päivitetty 1.4.2019)
Luonnon kokeminen ja yhdessä olo oman seurueen kanssa on tärkeimpiä syitä saapua Evolle. Tutustu juuri ilmestyneeseen kävijätutkimuksen tiivistelmään (julkaisut.metsa.fi).

Evon retkeilyalueen autotiet ovat jäisiä

(Päivitetty 25.3.2019)
Evon retkeilyalueen metsätiet, kuten Niemisjärventie, ovat jäisiä tähän aikaan vuodesta. Teitä pyritään hiekottamaan mutta nopeasti vaihtuvan säätilan johdosta jotkut tieosuudet voivat silti olla hyvin liukkaita. Varovaisuutta  keväisillä metsäteillä liikuttaessa!

Syrjänalusen harjumetsää ja alueen uhanalaista lajistoa hoidetaan luonnonhoitohakkuilla

(Päivitetty 21.8.2018)
Syrjänalusen harjulla tehdään harjumetsiin ja paahdeympäristöihin liittyviä luonnonhoitohakkuita.Hakkuut alkavat keskiviikkona 22.8.2018 ja jatkuvat läpi talven. Hakkuut suoritetaan kahtena-kolmena päivänä viikossa HAMK:n oppilastyönä sekä koneellisesti että metsurityönä. Hakkuiden aikana harjulla liikkuminen on ehdottomasti kielletty ja Syrjänalusen harjupolku on suljettu harjuosuudeltaan. Maastossa on retkeilijöitä ohjaavia ja varoittavia kylttejä. Hakkuut ovat luonnonhoitotöitä harjumetsien uhanalaisten paahdeympäristöjen ja niiden lajiston hyväksi. Hakkuut toteutetaan osana Paahde LIFE-hanketta.

Luonnonhoitotöistä ja niiden aikatauluista lisätietoja antaa tutkimusyliopettaja Henrik Lindberg, HAMK, puh. 040 577 1382

Paahde LIFE-hankkeesta lisätietoja antaa projektipäällikkö Sanna-Kaisa Rautio, Metsähallitus, Luontopalvelut, puh. 040 570 7347

Pahoittelemme retkeilijöille aiheutuvaa haittaa!

Evon leirialueen kaivovedet on tutkittu

(Päivitetty 14.6.2018)
Leirialueen kaivojen vesinäytteet on analysoitu ja ne täyttävät talousvedelle asetetut laatuvaatimukset. Onnin majan kaivo on yhä käyttökiellossa. Vettä voi hakea lähellä sijaitsevasta Evokeskuksesta.

Evon teitä sorastetaan

(Päivitetty 11.6.2018)
Neljännes Evon yli 200 kilometriä käsittävästä tieverkosta hoitosorastetaan. Työt aloitettiin syksyllä 2017 ja ne jakautuvat useammalle vuodelle.

Niemisjärven kioskiin ei ole löydetty toimijaa

(Päivitetty 10.6.2018)
Metsähallitus Luontopalvelut haki toimijaa Niemisjärven kioskiin kesäsesongille 2018 tuloksetta. Tästä syystä caravanpaikkoja tai veneitä ei ole mahdollista vuokrata tänä vuonna. Kalastusluvat on hyvä ostaa etukäteen eräluvat.fi palvelusta. Kalanistutusta tehdään normaalisti alueella. 

  Evon retkeilyalue

  @Luontoonfi #evonretkeilyalue