Tillgänglig Ruunaa

I Ruunaa strövområde kan man komma längs en tillgänglig och 650 m lång spångväg alldeles intill den ståtliga Neitikoski för att beundra forsens skummande vatten, steka korv och fiska öringar och regnbågar. På Neitikoski parkeringsplatsen finns det en tillgänglig torrtoalett.

Samarbetsföretagen i Ruunaa strövområde ordnar forsränningsutflykter med träbåt för personer med fysisk funktionsnedsättning. Det finns även två hyresstugor på området som är tillgängliga. Ruunaa friluftscenter, där det finns en tillgänglig restaurang.

Tillgänglighetsanpassade leder

Tillgängliga fiskeplatser

I Ruunaa är tillgängligt fiske möjligt från den övre utsiktsplattformen vid Neitikoski. Läs mer om vilka fisketillstånd som behövs.

Tillgängliga tjänster som erbjuds av samarbetsföretagare

Med samarbetsföretagen i Ruunaa strövområde kan man höra sig för om guidade utflykter för personer med fysisk funktionsnedsättning, vandrande med barn och nybörjare, även för grupper. Bekanta dig med tjänsterna som samarbetsföretagen i Ruunaa strövområde erbjuder.

Tillgänglighetsanpassad inkvartering   

Det finns två hyresstugor på området som är tillgängliga, båda utrustade med tillgänglig toalett. I bägge stugorna finns det utrymme för två med assistenter. Den ena stugan hyrs ut av Ruunaas friluftscenter och den andra av Ruunaaan Matkailu.

Forsränning för personer med fysisk funktionsnedsättning

I området finns flera forsränningsföretagare som har beredskap att skjutsa även kunder med fysisk funktionsnedsättning i sina båtar. Den traditionella forsränningen med träbåt längs Ruunaas hela 30 km långa forsled tar ca 4 timmar inklusive en lunch i naturen.

Tillgänglig restaurang 

Ruunaa friluftscenter, där det finns en tillgänglig restaurang samt en tillgänglig toalett, ligger på Ruunaa strövområde.

Broschyr över Ruunaa


Pdf 2 Mb  (julkaisut.metsa.fi)

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Ruunaas karta i Utflyktskarta.fi.