Vinterleder i Rokua

Vinterledernas startpunkter

  • Rokuanhovi (vägen Jaakonjärventie 43, 91670 Rokua)
  • Rokua Health & Spa (vägen Kuntoraitti 2, 91670 Rokua)
  • Rokua skidstation (vägen Jaakonjärventie 43, 91670 Rokua)
  • Pookivaara parkeringsplats (Rokua vinterledens startpunkt)
  • Pitkäjärvi parkeringsplats (Rokua vinterledens startpunkt)

Längdskidspår och flerbruksspår på vintern

Du kan nå den högsta punkten i nationalparken, Pookivaara, i både traditionell och fri skidstil. Det finns några branta nedgångar och branta stigningar. Det finns också ett mångsidigt spår i Rokua området för mångsidig muskelträning. För detta kan du rikta t.ex. snöskor, fatcyklar, promenader, skidåkning eller med hund.

Platserna, beskrivningarna och anvisningarna för spåren och spåret med flera användningsområden presenteras på Rokua skikarta (rokuageopark.fi).

Rokua vinterled

Under vintern 2022–2023 underhåller Forststyrelsen Rokua vinterled från Pookivaara parkeringsplats till krönet av Pookivaara och ända fram till Pitkäjärvi parkeringsplats. Leden är cirka 3,5 kilometer lång från den ena änden till den andra. Underhållet av leden inleddes 2022. Ledmarkeringarna är orangefärgade snöstörar. Vägarna till parkeringsplatserna i Pookivaara och Pitkäjärvi plogas också under vintern. Forststyrelsen ansvarar för plogningen av vägen till Pookivaara parkeringsplats och Vaala kommun ansvarar för plogningen av vägen till Pitkäjärvi parkeringsplats.

När man planerar utflykten är det bra att observera att det trots plogning och trampning vintertid kan finnas snö på vägarna som leder till parkeringsplatserna och på vinterlederna, eftersom de avlägsna objektens öppethållning sker med fördröjning.

Du kan läsa karta och broschyr om Rokua vinterled här.

Två skidåkare tar paus på ödemarksstugans trappor. En snötäckt skog omger stugan.

Kundtjänst

Underhåll av Rokuavaaras sommarspår och eldplatser, information om tillstånd för nationalparken
Telefon: +358 (0) 206 36 6059