Tillgänglig Leivonmäki

9.1.2024
Koskikaran kierros -naturstig och Rutalahti förbindelseled är stängda på grund av iset som har bildats på Korvenkoski-bron.

Leivonmäki nationalparks ljusa åsskogar och idylliska sjölandskap är lätt tillgängliga. Dagsturens matsäck kan du tillreda i Harjujärvi kokskjul – eller skulle du till och med stanna över natten? De tillgängliga servicestrukturerna är tillgängliga sommartid.

De tillgängliga tjänsterna i Harjujärvi

De tillgängliga tjänsterna i Leivonmäki koncentreras till området kring Harjujärvi i parkens södra del.

I Harjujärvi finns följande tillgängliga tjänster: kokskjul, tältningsområde, eldplats, torrtoalett och utsiktsbrygga. Till toaletten kommer man både via en ramp och via en trappa. Toalettens dörröppning är 80 cm bred. Toalettstolen har armstöd, men det finns fritt utrymme endast på sitsens vänstra sida sett från dörren. Ta med dig eget toalettpapper. Man kan behöva egen lampa på toaletten, även dagtid. Harjujärvi rastplats är också startpunkten för den krävande Harjujärvi tillgängliga leden.

Ankomst: Till Harjujärvi rastplats leder en sandväg med en låst kedjebom som går från Vartiamäentie och har en brant backe. De som behöver tillgänglig åtkomst till Harjujärvi kan be Forststyrelsens kundtjänst om koden till låset på förhand. En assistent kan behövas för att öppna kedjebommen. När bommen är öppen kan bilen köras ända till rastplatsen. Om den branta backen och att ta sig runt eller under kedjebommen inte är ett hinder kan bilen lämnas på Kirveslampi allmänna parkeringsplats som ligger 650 m bort.  Från Kirveslampi parkeringsplats till Harjujärvi leder dessutom en 500 m lång, smal och ojämn skogsstig.

Leder i Leivonmäki nationalpark

Caféet Karoliinan Puistokahvila och andra samarbetspartners tjänster

Caféet Karoliinan Puistokahvila (med väderreservation) vid Selänpohja parkeringsplats är tillgängligt. Kontrollera öppettiderna på caféets Facebook-sida (på finska). På parkeringsplatsen finns också en tillgänglig torrtoalett. Toalettstolen har armstöd, men det finns fritt utrymme endast på sitsens vänstra sida sett från dörren. Ta med dig eget toalettpapper. Man kan behöva egen lampa på toaletten, även dagtid.

Fråga också företag och samarbetspartner som erbjuder tjänster i Leivonmäki nationalpark om tillgängliga tjänster.