Luontoon.fi uutiset

Sotajoen riippusilta Hammastunturin erämaa-alueella suljetaan toistaiseksi

Metsähallituksen Luontopalvelut on sulkenut Sotajoen riippusillan Hammastunturin erämaa-alueella. Tarkastuksen yhteydessä sillassa on havaittu puutteita ja turvallisuuden takaamiseksi se on poissa käytöstä toistaiseksi. 

Luontopalvelut tekee parhaillaan koko maassa kaikkiin kansallispuistoissa ja muissa retkeilykohteissa oleviin riippusiltoihin turvallisuustarkastukset. Tarkastusten myötä voidaan varmistaa, että kaikki käytössä olevat riippusillat ovat turvallisia. Mikäli sillassa ilmenee puutteita, se suljetaan tarkempien selvitysten ja korjaustöiden ajaksi. Luontopalvelujen retkeilykohteissa on yhteensä 32 riippusiltaa koko maassa.

Pitkä riippusilta joen yli kesäisessä maisemassa.

Tarkastuksissa ilmenneiden puutteiden vuoksi Hammastunturin erämaa-alueella sijaitseva Sotajoen riippusilta on suljettu tänään 6.6.2024. Kohde sijaitsee noin kilometrin päässä Sotajoentiestä ja sillan vieressä on Pahajoen Kultala. Sillalta lähtee reitti Ivalojoen Kultalaan, joten reitille pääsy sillan kautta ei tällä hetkellä ole mahdollista. Muuta merkittyä reittiä Kultalaan ei ole. Sillan avaamisesta tiedotetaan erikseen.

Hammastunturin alueelle tehdään vuodessa noin 22 000 käyntiä, Sotajoen sillalla käyntejä on huomattavasti tätä vähemmän.  

Fakta: Sotajoen riippusilta

Sotajoen riippusilta sijaitsee Hammastunturin erämaa-alueella 12 kilometrin pituisella Pahajoki–Ivalojoki-reitillä. Silta on valmistunut 1970-luvulla ja siihen on tehty kunnostuksia vuonna 2017. Sillan pituus on 28 metriä ja se kulkee noin metrin ja puolentoista metrin korkeudessa vedenpinnan yläpuolella.

Hammastunturin erämaa-alue sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston ja Lemmenjoen kansallispuiston välisellä tunturi- ja metsäalueella.

Lisätietoja

Hammastunturi

Hammastunturin reitit