Uudistuvat Luontoon-palvelut tuovat Suomen ulkoilukohteet ulottuvillesi

Kädessä älypuhelin, jossa lukee "Miten tänään luontoon?" ja kuva jokimaisemasta sekä erilaisten luontoaktiviteettien kuvakkeita näytöllä. Taustalla aurinko paistaa puiden läpi.

Uusi Luontoon-sovellus ja uudistunut Luontoon.fi -verkkopalvelu tulevat maksutta kaikkien käyttöön vuoden 2024 aikana. Palvelut kokoavat yhteen paikkaan eri toimijoiden ulkoilukohteita, reittejä ja palveluja. Uudistuvat Luontoon-palvelut palvelevat luonnossa liikkujia ja auttavat löytämään uusia tapoja nauttia Suomen luonnosta.

Kuvaesimerkkejä karttoineen Luontoon-palvelusta. 

Löydä oma tapasi nauttia luonnosta

Uudistuvat Luontoon-palvelut tarjoavat monipuolisesti eri ulkoilumuotoihin liittyviä kohteita, reittejä ja palveluja niin lähiympäristöstäsi kuin kauempaakin Suomesta. Saat harrastuksiin liittyvää tietoa, olet sitten kokenut harrastaja tai aloitteleva kokeilija.

Luontoon-palvelut pitävät sisällään tutut suosikkikohteet, kuten kansallispuistot, valtion ja kuntien retkeilyalueet sekä monia muita ulkoilukohteita ja reittejä. Saat tietoa kohteen luonnosta, aktiviteettimahdollisuuksista ja palveluista. 

Kuvaesimerkki Sipoonkorven kansallispuiston Fiskträskin kierroksen kartasta ja esittelystä mobiililaitteella.Pysy haluamallasi reitillä

Löydä omiin harrastuksiisi sopivia reittejä. Helppokäyttöisten karttojen ja paikannuksen avulla löydät perille ja pysyt reitillä, myös ilman verkkoyhteyttä.

Osallistu palvelun kehittämiseen

Kehitämme uusia palveluja yhdessä luonnossa liikkujien ja sidosryhmien kanssa.

Luonnossa liikkuja - Liittymällä Metsähallituksen erä- ja luontoyhteisöön voit vaikuttaa uusien palvelujen kehitykseen vastaamalla kyselyihin ja osallistumalla haastatteluihin.

Lue lisää ja liity erä- ja luontoyhteisöön.

Uudistukseen liittyviä uutisia