Luontoon.fi uutiset

Hyppää seikkailuun ja tule bussilla tai risteillen retkelle Järvi-Suomen kansallispuistoihin

Kuinka tulla kansallispuistoon ilman omaa autoa? Tänä kesänä on mahdollista päästä moniin Järvi-Suomen kansallispuistoihin helposti bussilla tai risteillen. Osa yhteyksistä on säännöllisempiä, mutta mukana on uusia kokeiluja. Kokeile rohkeasti ja lähde luontomatkalle.

Risteilyaluksia satamalaiturissa aurinkoisena kesäpäivänä.

Monimuotoisista luontokohteista voi valita itselleen mieluisimman. Valittavina vaihtoehtoina ovat päiväretket tai kokeneemmille retkeilijöille omatoimiset yön yli retket. Monipuoliset kuljetuspalvelut mahdollistavat kansallispuistoretket myös autottomille. 

“Kansallispuistot sijaitsevat usein julkisten yhteyksien ulottumattomissa. Olemme todella iloisia, että tänä kesänä useisiin kansallispuistoihin voi saapua ilman omaa autoa ja entistä kestävämmin”, sanoo Metsähallituksen asiakaspalvelupäällikkö Sari Airas. ”Luontokohteiden saavutettavuuden parantamiseen tarvitaan jatkossakin laajaa yhteistyötä matkailutoimijoiden, liikennöitsijöiden ja kuntien kanssa. Näiden olemassa olevien ja uusien avausten myötä työtä on rohkaisevaa jatkaa”, Airas kertoo. 

Lisätietoja kulkuyhteyksistä kansallispuistoihin

Lisätietoja

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka hoidossa on kolmasosa Suomen maa- ja vesialueita. Metsähallituksen tarkoitus on luonnon arvon ja yhteisen varallisuuden vastuullinen kehittäminen yli sukupolvien. 1200 metsähallituslaista eri puolilla Suomea vastaavat alueiden kestävästä käytöstä, hoidosta ja suojelusta – erilaiset tarpeet ja odotukset yhteensovittaen.
Metsähallituksen Luontopalvelut tarjoaa kestävän tavan nauttia Suomen kauneimmasta luonnosta. Suojelemme arvokkainta luontoa ja vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.