Luontoon.fi uutiset

Urho Kekkosen kansallispuisto palvelee asiakkaitaan edelleen

Tavoitat Urho Kekkosen kansallispuiston asiakaspalvelun jatkossa puhelimella ja sähköpostilla ma-pe 9-16.30. Varaustupien avaintenluovutus on järjestelty uudelleen sekä Saariselän että Kiilopään alueella. Inarin kunnan matkailuneuvontaa Saariselän alueella hoidetaan vuoden 2023 loppuun asti puhelin- ja sähköpostipalveluna ja sen jälkeen kunta ottaa vastuun matkailuneuvonnasta.

Kansallispuiston palvelupisteen sulkeutuminen Saariselällä herätti kävijöissä kysymyksiä palveluiden jatkuvuudesta. Huoli on ymmärrettävä, mutta nyt suurin osa avoimista kysymyksistä on ratkaistu ja uusia toimintamalleja otetaan kokeiluluonteisesti käyttöön vielä loppuvuoden aikana. 

Avaimen noudosta on sovittava etukäteen – soita tai laita viestiä UK-kansallispuiston asiakaspalveluun

Avainten nouto ja palautus onnistuu jatkossakin Saariselällä laatikoiden kautta. Laatikot löytyvät osoitteesta Lutontie 3, Outdoor Expert -yrityksen sisäänkäynnin läheisyydestä. Avaimet noudetaan ja palautetaan laatikkoon. 

Suomen Latu Kiilopää avainten noutopaikkana poistuu. Jatkossa avaimet voi noutaa ja palauttaa Kiilopään lähtöportilla olevien avainlaatikoiden kautta. 

Avaimen noudosta Saariselältä tai Kiilopäältä on sovittava etukäteen UK-kansallispuiston puiston asiakaspalvelun kanssa. Muut avaimenluovutuspaikat pysyvät ennallaan. Tieto avainten noutokäytänteistä ja avainten noutopaikoista kerrotaan asiakkaalle aina varauksen yhteydessä (myös sähköpostitse).

UK-kansallispuiston asiakaspalvelu jalkautuu 

Kansallispuiston asiakaspalvelu jalkautuu reiteille retkeilijöiden kanssa samaan aikaan eli sesongeilla. Seuraavan kerran asiakasneuvojan voi tavata maastossa ensi vuoden puolella. Ilmoitamme maastopäivistä etukäteen viestintäkanavissamme. Kokeiluun otetaan myös mahdollisuus tavata kansallispuiston asiakasneuvoja Suomen Latu Kiilopään hotellilla maanantaisin muutaman tunnin ajan marraskuusta alkaen.

Marraskuussa valmistuva Urho Kekkosen kansallispuiston uusi päälähtöpiste tulee tarjoamaan ajantasaista tietoa kansallispuistosta ja retkivinkkejä reiteille 24/7. Tieto löytyy perinteisistä opastauluista sekä kahdelta infonäytöltä. Lähtöportin valmistumisesta ja yleisölle avaamisesta tiedotetaan erikseen.

Palvelupiste Kiehisen näyttely ja myyntituotteiden kohtalo

Osa palvelupiste Kiehisen näyttelystä on siirtynyt Santa's Hotellin tiloihin. Tietosisällöstä osa tulee jatkossa löytymään myös uudesta kansallispuiston lähtöportista. Osalle sisältöä vielä mietitään sijoituspaikkaa.

Kansallispuiston hihamerkkejä ja muita logotuotteita saa mm. Suomen luontokeskus Haltian verkkokaupasta (shop.haltia.com). Paikallisesti logotuotteita myyvät Saariselällä Lapland Safaris, Kiilopäällä Suomen Latu Kiilopää, Ivalon Eräsoppi ja Metsähallituksen toimipiste Ivalossa sekä Siida Shop Inarissa.

Mistä ulkoilukartat?

Lähireittikarttoja (kesä- ja talvireittikartat) myyvät suurin osa Saariselkä-Kiilopään alueen hotelleista ja välinevuokraamoista. Vaelluskarttoja voi ostaa esimerkiksi Partioaitasta tai Suomen Latu Kiilopäältä. Alueen kiintorastikarttoja voi myös kysyä Saariselän Partioaitasta.

Metsähallituksen Ivalon palvelupisteestä sekä Inarissa luontokeskus Siidan asiakaspalvelussa löytyy kattava valikoima karttoja.

Inarin kunnan matkailuneuvonta Saariselän alueella

UK-kansallispuiston asiakaspalvelu hoitaa Saariselän matkailuneuvontaa vuoden 2023 loppuun puhelimella ja sähköpostilla arkisin kello 9-16.30. Matkailuneuvonta on vuoden 2024 alusta alkaen Inarin kunnan vastuulla.

Lisätietoja