Luontoon.fi uutiset

Suomenlinnan, Vallisaaren ja Lonnan reiteillä liikennöitsijänä jatkaa FRS Finland 

Metsähallituksen ja Suomenlinnan hoitokunnan yhteistiedote

Kausilla 2024 ja 2025 jatkaa liikennöitsijä FRS Finland Suomenlinnaan kulkevalla Kauppatori-Lonna-Tykistölahti–Kuninkaanportti-reitillä ja Kauppatori–Vallisaari-reitillä. Kauppatorilta lähtevien suorien linjojen liikennöintiä kehitetään kesäkauden 2023 liikennöintitietojen ja asiakaspalautteiden perusteella.

FSR Finlandin jatko liikennöitsijänä perustuu optiokausien käyttöönottoon sopimuksissa, jotka FRS Finland on solminut Vallisaareen liittyen Metsähallituksen kanssa sekä Suomenlinnaan ja Lonnaan liittyen Suomenlinnan hoitokunnan kanssa. Molempien suorien linjojen aikatauluja täsmennetään vastaamaan kysyntää. Samalla hinnastoa päivitetään. 

Kalasatamasta viime kesänä liikennöityä rengasliikennettä ei jatketa ja eikä rengasliikenteen optiokautta FRS Finlandin kanssa oteta käyttöön. Viime kesänä reitin vähäinen käyttö osoitti, että reitti kokonaisuudessaan ei ole tarkoituksenmukainen. Vesiliikennöitsijöiden kanssa selvitetään mahdollisuutta pilotoida Suomenlinnaa, Lonnaa ja Vallisaarta yhdistäviä reittejä, joiden lähtö on muualta kuin Kauppatorilta. Mahdollisten pilottien avulla selvitetään tulevia hankintatarpeita.

Lippujen hinnat 2024 ja 2025

1.1.2024 lähtien Suomenlinnan lippuhinnat ovat: aikuiset: meno-paluu 8,50 euroa, erikoisryhmät meno-paluu 4,20 euroa, perhelippu 20,00 euroa. Yksittäisen suunnan hinta on puolet menopaluun hinnasta.

Vallisaaren lippujen hinnat ovat vuosina 2024 ja 2025: menopaluu 13,90 euroa aikuiset, perhelippu 34,90 euroa (2 aikuista, 3 lasta 7-17 vuotta), 8,90 euroa alennusryhmät (eläkeläis-/opiskelija-/varusmies-siviilipalvelulippu/työttömät/lastenlippu 7-17 vuotta), lapset alle 7 vuotta ilmaiseksi vanhemman seurassa. Liikennöinti Vallisaareen alkaa 1.5.2024.

Lisätietoja