Luontoon.fi uutiset

Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto 30 vuotta – 16.–17.9. juhlitaan lauantaina kera fanfaarin ja sunnuntaina pitkosten avajaisilla

Metsähallitus yhteistyötahoineen järjestää Puurijärven ja Isonsuon kansallispuiston 30-vuotisjuhlat 16.–17.9.2023. Tarjolla on luontoaiheista ohjelmaa koko perheelle viikonlopun molempina päivinä klo 12–16 Kärjenkalliolla, Isonsuolla sekä Ala-Kauvatsanjoen laavulla. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Ruskan keltaisiksi värjäämät puut heijastuvat tyynestä joen pinnasta.
 

"Lämpimästi tervetuloa kaikille viettämään mukavaa syyspäivää, vaikka koko perheen voimin. Luonnonystävää hemmotellaan kansallispuiston eri osissa monipuolisella ohjelmalla. Iltatilaisuudessa kokoonnuimme kuulemaan puiston 30-vuotisesta taipaleesta ohjelman kera." aluejohtaja Mikael Nordström Metsähallituksen Luontopalveluista toivottaa.

Juhlat käynnistyvät lauantaina fanfaarilla

Juhlat alkavat lauantaina Kärjenkallion korkeasta lintutornista klo 12 soitettavalla fanfaarilla. Lapsia kannustetaan tutustumaan luonnon ihmeisiin Metsämörrin opastuksella. Kaikki lapsenmieliset voivat myös verrytellä hoksottimiaan luontovisalla.

Puurijärveen kohdistuvista hoitotoimenpiteistä ja laidunnuksesta kerrotaan Kärjenkallion lavalla sekä lauantaina että sunnuntaina. Lisäksi lavalta voi lauantaina seurata ruovikon murskauksen työnäytöstä. Koska juhliva puisto on maamme runsaslintuisimpia järviä, on lintuharrastajille tarjolla Kärjenkalliolla lintuopastusta ja optiikan esittelyä. Isonsuon puolella opastetaan suoluonnon saloihin ja Ala-Kauvatsanjoella voi levähtää tulentekopaikalla makkaraa grillaten.

Päivää voi jatkaa Kauvatsan kesäkahvilassa Kansallispuistoiltamissa klo 18 alkaen. Kahvitarjoilu siivittää katsausta kansallispuiston 30-vuotiseen taipaleeseen, paikallista musisointia ja valokuvanäyttelyä.

Sunnuntaina päivän ohjelma alkaa Ronkansuon uusittujen pitkosten avajaisilla. Melonnan ystävät voivat puolestaan saapua meloen Ala-Kauvatsanjoelle sekä lauantaina että sunnuntaina vesiteitse yhteistyöyrittäjän järjestämällä retkellä.

Bussikuljetus lauantaina Kärjenkalliolle ja sunnuntaina Isonsuon puolelle

Huittisten linja-autoasemalta on maksuton kuljetus lauantaina klo 11 Kärjenkalliolle ja sunnuntaina klo 12 Isonsuon puolelle. Ilmoittaudu tekstiviestillä puh. 044 773 0103. Luontokin kiittää yhteiskuljetuksesta.

Lisätietoja