Luontoon.fi uutiset

Kurjenrahkan kansallispuisto kutsuu Suomen luonnon päivän juhlaan 26.8. – Föli tuo portille asti

Tule viettämään leppoisaa Suomen luonnon päivää! Lauantaina 26.8. Kurjenrahkalla tapahtuu: Voit vaikka testata suppailua ja glamping-telttaa, rentoutua riippukeinussa äänimaljan avulla tai lähteä luontopoluille koko perheen voimin. 

Kaksi pikkulasta maassa istuvien äitiensä sylissä kurkottaa kohti toisiaan.
 

Auran, Nousiaisten ja Pöytyän kunnat, yrittäjät ja seurat sekä Metsähallitus tarjoavat koko perheelle erilaista mukavaa tekemistä ja esittelevät omaa toimintaansa Kuhankuonon lähellä Kurjenrahkan kansallispuistossa sekä Koivuniemessä klo 10–18.

Auran kunnan virkistysalueella Koivuniemessä pääsee rapsuttelemaan koiria ja kuulemaan liikkumisesta luonnossa koiran kanssa. Koivuniemessä on grillausmahdollisuus ja sauna lämpimänä koko tapahtuman ajan. Ruokaa on tapahtumassa myös myytävänä lohikeitosta lettuihin ja makkarasta munkkikahveihin.

Metsämörrin koulu kertoo luonnosta ja kansallispuistoista, ja luontopoluillekin pääsee. Kurjenrahkalla kulkee monta erimittaista luontopolkua. Perheen pienimpienkin kanssa voi kiertää Karpalopolun ympyräreitin: Kurjenrahkan reitit.

Ohjelma ja sen tekijät löytyvät Facebookista, tutustu monipuoliseen tarjontaan ja seuraa päivittyviä tietoja:  Suomen luonnon päivä Kurjenrahkalla (facebook.com).

Vältä ruuhkaa, tule Fölillä!

Suositamme käyttämään julkista liikennettä sekä kimppakyytejä. Pysäköintitilat ovat rajalliset ja myös luonto kiittää yhteiskuljetuksesta.

Turun Kauppatorilta Puutorin kautta tuovat Fölin linjat nro 21 ja 23. Matka Kuhankuonon pysäkille vie noin tunnin. Pysäkiltä on vajaa kilometri alueelle.

Auran kunta tarjoaa maksuttoman bussikuljetuksen, lähtö monitoimitalo Auraamon pihalta klo 10.00 (Valtasen Liikenne Oy), paluu Kuhankuonosta klo 14. Mukaan mahtuu 50 ensimmäistä.

Kurjenpesän lähipysäköintialue on varattu liikuntarajoitteisille sekä Kurjenpesän alueen näytteilleasettajille, Koivuniemeen pääsevät autolla vain näytteilleasettajat sekä tapahtuman järjestäjät. Paikalla on henkilökuntaa neuvomassa niille pysäköintipaikoille, jotka ovat käytettävissä.

Suomen luonnon päivänä lippu salkoon ja juhlat pystyyn!

Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan Suomen luontoa. Tänä vuonna päivä on ensimmäistä kertaa vakiintunut liputuspäivä, ja Suomi on ensimmäinen maa maailmassa, joka liputtaa luonnolleen.

Suomen luonnon päivänä järjestetään yleisötapahtumia ja retkiä, ensi lauantaina luontoa juhlitaan jälleen yli sadassa tapahtumassa ympäri maan. Suomen luonnon juhlapäivää voi viettää myös ihan vain lähtemällä luontoretkelle yksin tai kavereiden kanssa nauttimaan eväistä ja tunnelmasta.

Lisätietoa