Luontoon.fi uutiset

Kolilla ihastellaan tähtitaivasta ja opiskellaan retkeilytaitoja syyslomaviikoilla

Kolin kansallispuistossa on syyslomalaisille paljon ohjattua toimintaa. Luennoilla opiskellaan mm. tulusten käyttöä, talviretkeilyä ja koiran kanssa vaeltamista. Tähtitaivaan luennolla ja retkellä 17.10. pääsee tutustumaan taivaan ja ilmakehän ihmeisiin sekä nauttimaan upeista tähtinäkymistä Kolin kansallispuiston maisemissa.

Nainen kävelee avarassa tunturimaisemassa rinkka selässä pitkäkarvaisen collien kanssa. Koirallakin on reppu selässä.
 

Retkeilyn ABC -tapahtumassa opitaan käyttämään tuluksia torstaina 19.10. ja 26.10. kello 11 ja kello 13. Eräoppaan johdolla tutustutaan tulusten käytön tekniikkaan ja testataan tulen sytyttämistä eri materiaaleilla. Voit myös tuoda omia sytykkeitä, jos haluat kokeilla niiden syttymistä tuluksilla. 

Kolin ensimmäinen ulkoiluvaruste outlet-tapahtuma järjestetään 21. lokakuuta kello 12-17 Kolin luontokeskus Ukossa. Asiantuntevat edustajat ovat paikalla tarjoamassa neuvoja ja ohjausta retkeilyvarusteista. 

Koiraretkeilyn teemapäivä 20.10.

Kolin Luontokeskus Ukossa järjestetään koira-aiheinen teemapäivä perjantaina 20.10. Tapahtuma alkaa kello 10 opastetulla retkellä koirien kanssa Kolin kansallispuistossa. RetkiHau-perheretken oppaana toimii luonto-ohjaajaksi opiskeleva Essi Vuohu-Rönnberg ja hänen koirakaverinsa Lada-borsoi. Vaikka RetkiHau-kaksikko on opastanut kyseistä retkeä useita kertoja eri puolilla Suomea, tämänkertainen retki on Vuohu-Rönnbergin luonto-ohjaaja koulutuksen näyttötyö. Retken reitti sopii myös perheen pienemmille, ja retken jälkeen on tarjolla mahdollisuus lounaaseen Kahvila Eväsretkissä. Retkelle voi ilmoittautua etukäteen netissä kalastusretket.fi-sivuilla tai paikan päällä ennen retkelle lähtöä.

Iltapäivällä kokenut koiraharrastaja ja vaeltaja Ilona Karjalainen kertoo retkeilystä ja vaeltamisesta koiran kanssa. Kahden tunnin mittaisen luennon aikana käsitellään, mitä tulee huomioida, kun liikutaan koiran kanssa maastossa ja mitä varusteita koira voi retkellä tarvita. Lisäksi käydään läpi, miten valmistaudutaan vaellukselle ja huolehditaan rankkojen päivämatkojen aikana koirasta ja sen kunnosta. 

Päivän päätteeksi kello 16 RetkiHau tapaa retkeileviä pehmokoiraeläimiä ja niiden omistajia luontokeskus Ukossa ja kertoo lapsille koiran kanssa luonnossa liikkumisesta. Perheretki on maksullinen, luennolle ja pehmokoiraeläin tuokioon on vapaa pääsy. Tapahtumapäivän retkelle ja Kolin luontokeskus Ukkoon hihnassa kulkevat koirakaverit ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. 

Talviretkeilyn ABC - maksuton teoriaopastus lauantaina 21.10. ja 28.10.

Haluatko retkeillä vuodenaikana, jolloin ei ole tuskastuttavan kuuma, hyttyset eivät kiusaa ja parhaimmillaan saat viettää retkelläsi päiviä henkeäsalpaavan valkoisessa talvimaailmassa? Eräopas kertoo kello 10 alkavassa opastuksessa,  miksi talvellakin kannattaa retkeillä  ja vaeltaa. Opastuksen aikana pääset tutustumaan erilaisiin talviretkeilyssä tarvittaviin varusteisiin, kuulet tarpeellisiksi koettuja toimintatapoja ja vinkkejä ja saat pohjaa omien itsenäisten retkien toteuttamiseen. Aikaa varataan myös vapaalle keskustelulle. Opastus toteutetaan säältä suojassa Kolin luontokeskus Ukon sisätiloissa.

Lisätietoja