Luontoon.fi uutiset

Kaisa Juntusen suosittua taidenäyttelyä "Mustarinnan mailla" on päätetty jatkaa Kolilla vuoden loppuun asti

Kuvataiteilija Kaisa Juntusen näyttely ”Mustarinnan mailla” on avoinna Kolin luontokeskus Ukossa joulukuun loppuun asti. Suuren suosion saavuttanut näyttely on ollut yleisön nähtävillä jo syys- ja lokakuun ajan. Nyt taiteilija on tuonut myytyjen teosten tilalle uusia teoksia. 

Taitelijija seisoo suuren teoksen edessä. Teos esittää vaaramaisemaa, josta yhdessä kohtaa on valtavankokoinen karhu.
 

Kolin kauneus toi kuvataiteilija Kaisa Juntusen Pohjois-Karjalaan. Mustarinnan mailla -näyttelyssä on esillä tussipiirroksia, taidegrafiikkaa ja maalauksia, jotka ovat syntyneet Kaisa Juntusen muutettua pääkaupunkiseudulta Joensuuhun vuoden 2021 alussa. ”Kolin seudun kauneus oli yksi syy, miksi ylipäätään halusin muuttaa Pohjois-Karjalaan”, hän kertoo.

Näyttelyn teokset ovat saaneet innoituksensa suomalaisesta luonnosta. Maagista realismia edustavissa teoksissa todellisuus ja epätodellisuus sekoittuvat. Teoksissa Juntunen käsittelee ihmisen ja luonnon välistä suhdetta, ja niissä on viittauksia vanhoihin mystisiin tarinoihin ja uskomuksiin, metsän pyhyyteen, suomalaiseen muinaisuskoon ja Kalevalaiseen kansanrunouteen.

Rantasalmella v. 1979 syntynyt Kaisa Juntunen on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä v. 2010 lähtien ja osallistunut yhteisnäyttelyihin v. 2002 alkaen Suomessa, Virossa, Sveitsissä ja Japanissa.

Mustarinnan mailla -taidenäyttely on ollut suosittu niin yleisön kuin henkilökunnankin keskuudessa. Luontokeskus Ukossa työskentelevä palvelutuottaja Tommi Sorsa on ilahtunut, että näyttely sai jatkoaikaa. ”Taidenäyttely keskustelee hienosti Ukossa esitettävän Mustarinta-lyhytelokuvaesityksen parina. Koli-teema on tunnistettavissa ja teokset ovat puhutelleet yleisöä. Ukossa olemme tosi iloisia, että näyttely sai lisäaikaa ja yläaulan teokset ovat vielä alkutalven vierailijoiden nähtävillä”, Sorsa kertoo. 

KAISA JUNTUNEN: MUSTARINNAN MAILLA
Tussipiirroksia, taidegrafiikkaa ja maalauksia
2.9.–31.12.2023
Kolin luontokeskus Ukko
Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli
Huom. Luontokeskus Ukko on suljettuna 20.–27.11. ja 24.–25.12.2023.

Lisätietoja