Skip to main content
Hiking destinations

Hammastunturin erämaa-alueella kulkee kuusen pohjoinen metsänraja. Kuusikkojen pohjoispuolella näet komeat vanhat männiköt ja tunturiylängön väliset järvet ja joet houkuttelevat kalastamaan. Alueella on vain yksi merkitty retkeilyreitti, joka johtaa 1800-luvun loppupuolen kultaryntäyksen historialliseen kohteeseen, Ivalojoen Kultalaan. Hammastunturin keskiosan kairat ja Ivalojoen melontareitti sopivat kokeneille vaeltajille ja melojille.

    Aktiviteeteh já kiäinuh

    Hammastunturin erämaa sopii vain kokeneille eräretkeilijöille, sillä merkittyjä reittejä on vain yksi ja tupaverkosto painottuu Ivalojokivarteen.

    Hammastunturin erämaa tarjoaa kokeneelle vaeltajalle monipuolista maastoa tunturiylänköineen ja suoalueineen.

    Ivalojoki on yksi maamme hienoimmista vesiretkeilyreiteistä, josta on saatavana myös melontaohje. Melontareitin pituus Kutturasta Ivaloon on 70 km.

    Hammaskaira on suosittua metsäkanalinnun pyyntialuetta.

    Taustalla korkea tunturi, jonka juurella on järvi.

    Hammastunturin luonto

    Hammastunturin erämaa on Inarin Lapin karua ylänköä, jonka eteläosan halkoo Ivalojoki. Luonteenomaisia alueella ovat mäntymetsät ja kirkkaat tunturijärvet.

    Čuosâttuv luándu
    Kolme vaatimatonta hirsirakennusta keskellä vaaramaisemaa. Lumettomilla rinteillä kasvaa matalia havupuita. Taustalla näkyy pieni pätkä vaarojen välissä virtaavaa jokea. Kuvan keskellä erottuu juuri ja juuri pienenä, tummana hahmona mieshenkilö, joka katsoo kohti kuvaajaa.

    Hammastunturin ja Ivalojoen historiaa

    Hammastunturin erämaan historiaan tiiviisti kuuluvien peuranpyynnin ja kullankaivuun jälkiä on nähtävissä erämaa-alueella ja Ivalojoen varrella.

    History of the destination