Luontoon.fi uutiset

Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan kahvila-ravintolayrittäjänä on aloittanut Matthias Telliskivi

Metsähallitus on valinnut Matthias Telliskiven uudeksi kahvila-ravintolayrittäjäksi Yllästunturin luontokeskus Kellokkaaseen. Luontokeskus sijaitsee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston portilla Ylläksellä. Uusi yrittäjä aloittaa toimintansa 19.6.2023.

Ison rakennuksen seinässä on kyltti, jossa lukee Kellokas.

Kahvila Kellokas on avoinna kesä–syyskuussa ma-pe klo 9–17. Luontokeskus Kellokkaan ravintolassa on nykyaikaiset tilat ja 80 asiakaspaikkaa sekä 90 000 vuotuista luontokeskuksen kävijää. 

Matthias Telliskivellä on useamman vuoden kokemus Metsähallituksen yhteistyöyrittäjänä toimimisesta. Retkeilijöille Telliskivi on tullut tutuksi Hetan suunnalla, jossa hän on erittäin ansiokkaasti ja laadukkaasti pitänyt Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Kahvila Peuraa (kahvilapeura.fi).

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on Suomen suosituin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on lähes miljoona käyntikertaa vuodessa. Yllästunturin luontokeskuksen asiakkailla on nyt myös enemmän pysäköintitilaa kuin aiemmin ja linja-autoille pihalla oma kaista. Luontokeskuksen pihalta pääsee suoraan kansallispuiston ja Ylläksen suosituimmille retkeily- ja maastopyöräilyreiteille. 

Iso rakennus kesäisessä maisemassa. Taustalla tunturit.

Kahvila- ja ravintolakäyntiin voi yhdistää muutakin aktiviteettia. Luontokeskuksen tiloissa toimivat lisäksi Ylläksen/Kolarin matkailuinfo, Lapin taiteilijaseuran galleria, Elokuvateatteri Kino Kellokas, Visit Ylläs, Hidden Trails Lapland -pyörävuokraamo ja opaspalvelut. 

Lisätietoja 

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka hoidossa on kolmasosa Suomen maa- ja vesialueita. Metsähallituksen tarkoitus on luonnon arvon ja yhteisen varallisuuden vastuullinen kehittäminen yli sukupolvien. 1200 metsähallituslaista eri puolilla Suomea vastaavat alueiden kestävästä käytöstä, hoidosta ja suojelusta – erilaiset tarpeet ja odotukset yhteensovittaen.
Metsähallituksen Luontopalvelut tarjoaa kestävän tavan nauttia Suomen kauneimmasta luonnosta. Suojelemme arvokkainta luontoa ja vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä monet merkittävät historiakohteet.