Luontoon.fi uutiset

Kerro valokuvalla, mikä on parasta Päijänteen kansallispuistossa

Päijänteen kansallispuisto täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Juhlan kunniaksi Metsähallitus, Asikkalan kunta ja Etelä-Suomen Sanomat järjestävät Parasta Päijänteellä -valokuvakilpailun. 

Kuvaile valokuvan keinoin Päijänteen kansallispuiston henkeä. Voit miettiä esimerkiksi tällaisia asioita: Mikä puistossa on sinulle kaikkein tärkeintä? Mikä on mielipaikkasi puistossa? Mukavinta tekemistä? Entä hauskinta, rentouttavinta tai haastavinta? Näytä kuvillasi, miten ja missä Päijänteen luonto puhuttelee ja koskettaa juuri sinua.

Kesäinen järvimaisema. Järvellä on purjevene.
 

Kilpailun säännöt

 • Kilpailuaika 1.6. – 31.8.2023.
 • Kilpailun järjestäjät ovat Metsähallitus, Asikkalan kunta ja Etelä-Suomen Sanomat.
 • Voit osallistua 1 – 2 kuvalla, jotka olet ottanut kilpailuaikana Päijänteen kansallispuistossa.
 • Kuvaajalla on oltava kuviin täydet oikeudet. Kotirauhan tai muun suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on oltava lupa kuvan julkaisuun.
 • Kuvissa on vain retkietiketin mukaista toimintaa. Koirat ovat hihnassa, nuotio luvallisella paikalla ja teltta telttailualueella ja niin edelleen. Ks. luontoon.fi/retkietiketti
 • Kilpailuun ei voi osallistua trikkikuvilla tai muutoin manipuloiduilla kuvilla. Kuvan alkuperäisen sisällön muuttaminen on kielletty kuvaelementtejä siirtämällä, lisäämällä tai poistamalla. 
 • Kuvan lievä käsittely on sallittua. Saat esimerkiksi poistaa kennon pölystä johtuvat jäljet, säätää sävyä ja valoisuutta, poistaa kohinaa, terävöittää ja pehmentää yms. Pysy kuitenkin kohtuudessa. 

Näin lähetät kuvasi kilpailuun 

1. vaihe 

 • Valitse kilpailukuvasi. Anna kuvallesi nimi / nimet näin: Kuvan_nimi_kuvauspaikka_kuvauspäivämäärä.
  • Esimerkki: Auringonlasku_Kelvenne _08072023.
 • Lataa kuva asikkala.kuvat.fi. Näkymän oikeassa yläkulmassa on Lähetä tiedostoja -kohta, jota klikkaamalla pääset lataamaan kuvasi kuvapankkiin. 

2. vaihe

Kun olet ladannut kuvan, mene webropoliin (link.webropolsurveys.com) ja anna kysytyt tiedot.

Voittajakuvien valitseminen ja tulosten julkaiseminen

Kun kilpailu on päättynyt, esiraati valitsee kilpailuun lähetetyistä kuvista 30  kuvaa yleisöäänestykseen. Kuvat julkaistaan Etelä-Suomen Sanomien verkossa. Yleisöäänestys on 11. – 24.9.2023. Äänestyksen voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Voittajat ja voittajakuvat julkistetaan syyskuun viimeisellä viikolla. 

Kilpailun järjestäjillä on oikeus julkaista voittajakuvat tulosten esittelyn yhteydessä internet-sivuillaan. 

Valokuvien käyttöoikeudet

Valokuvauskilpailun järjestäjillä on esiraadin valitsemien 30 kuvan käyttöoikeus Päijänteen kansallispuiston ei-kaupallisessa viestinnässä. Kuvaaja sitoutuu siihen, ettei hän anna kuvan käyttöoikeuksia muille tahoille eikä myöskään omassa toiminnassaan käytä kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. Kuvaajan nimi mainitaan aina julkaisun yhteydessä. Loput kuvat hävitetään kuvapankista.

Kilpailun järjestäjillä on oikeus luovuttaa esiraadin valitsemista 30 kuvasta kuvia kansallispuiston sijaintikunnille, Sysmälle ja Padasjoelle, sekä Salpausselkä UNESCO Global Geoparkille käytettäväksi niiden ei-kaupallisessa Päijänteen kansallispuistoa koskevassa viestinnässä. Kuvaajan nimi mainitaan julkaisun yhteydessä.
 
Kuvien mahdollisesta kaupallisesta käytöstä sovitaan aina kuvaajan kanssa henkilökohtaisesti.

Palkinnot

1. ja 2. palkinto: mökkivuorokausi jollakin Päijät- tai Kanta-Hämeen luontokohteella. Jos kuvaaja on alaikäinen, mökkivuorokaudesta sovitaan huoltajan kanssa.
3. palkinto: Etelä-Suomen Sanomien digitilaus yhdeksi kuukaudeksi.

Lisäksi muita retkeilyyn liittyviä tuotteita.

Onnea kisaan!

Lisätietoja

Päijänteen kansallispuiston juhlalogo.