Luontoon.fi uutiset

Visuaalinen saimaannorppakonsertti Karjalan erämessuilla

Karjalan erämessuilla Imatralla on mahdollisuus kuulla puhallinorkesterikokoonpanoa, joka tarjoilee messuvieraille visuaalisen konserttielämyksen saimaannorpasta. Norppaorkesteri esiintyy sunnuntaina 18.6. klo 13 Urheilutalolla. Konsertti sisältyy messulipun hintaan. Visuaalinen konsertti ”Saimaannorppamme” on osa Yhteinen saimaannorppamme LIFE -projektia, joka on käynnissä vuosina 2020-2025. Tuotanto on valmistunut Metsähallituksen Luontopalvelujen, Rantasalmen puhallinorkesterin ja Vision Saimaa Photographyn yhteistyönä.

Joukko muusikoita istumassa tuoleilla instrumenttiensa kanssa.

Loppuvuodesta 2022 käynnistyi konserttikiertue, jossa lähdettiin viemään saimaannorpan suojelumyönteistä viestiä musiikin ja luontokuvien voimalla Saimaan rantojen koululaisille ja erilaisiin yleisötapahtumiin. Norppakonsertteja on nyt takana lähes 20 kpl.

Konsertti koostuu pienistä tarinoista, joiden tunneilmapiiriä kuvastavat tarinaan valittu musiikki ja kuvallinen kerronta. "Jo tuotantoa suunniteltaessa pääosa esiintymisistä ajateltiin tehtäväksi kouluilla, ja viestin viemisen kannalta nähtiin tärkeänä myös vertaiselementti, kun koululainen kertoo toiselle koululaiselle saimaannorpan ilon ja murheen hetkistä upeiden luontokuvaesitysten ja musiikin välityksellä", kertoo virkistyskäytön asiantuntija Tiina Linsén Metsähallituksesta. "Itse tarina ja toteutus suunnattiin kaikenikäisille kuuntelijoille, joten esitys toimii hyvin monenlaisissa yhteyksissä ja kaiken ikäisille. Musiikki ja siihen sovitettu kuvitus vetoaa tunteisiin ja uskommekin, että tunnepitoisesta kokemuksesta jää pysyvä muistijälki", Linsén kuvailee.

Konserttien musiikista vastaa Rantasalmen puhallinorkesteri, joka on toiminut aktiivisesti alueen musiikkiharrastuksen hyväksi vuodesta 1979. Norppakiertueen konserteissa esiintyy n. 10-14 soittajan kokoonpano, eli puolikas Rantasalmen A-orkesterista. Soittajien ikäjakauma ulottuu alakouluikäisistä eläkeläisiin. Kuvaesityksien takana on pitkän linjan ammattikuvaaja Timo Seppäläinen Vision Saimaa Photographysta.

Norppa makoilee kivellä.

Toimeksianto on osa suurta EU-vetoista Yhteinen saimaannorppamme LIFE -projektia, joka on meneillään vuosina 2020–2025. Projektin päätoteuttaja on Metsähallitus.

Esiintymispaikkana on Imatran urheilutalon alakerta, jonne kuljetaan pääaulasta lähteviä portaita. Paikalla on opasteet. Konsertin kesto on noin 40 minuuttia.

Lisätietoja

Logot saimaannorppa, life-lippu ja natura 2000.