Luontoon.fi uutiset

Ulko-Tammio ja Itäisen Suomenlahden saaret palkittiin vuoden kotimaan matkakohteena

Matkailutoimittajien kilta palkitsi Ulko-Tammion ja muut itäisen Suomenlahden saaret vuoden kotimaan matkakohteena. Palkintoperusteina olivat alueen upea luonto, aito saaristotunnelma, palveluiden kehittäminen ja viime vuonna jopa kansainvälisiin otsikoihin noussut puhelinvapaa saari -kampanja. Tunnustus jaettiin torstaina 18. tammikuuta Matkamessuilla Helsingissä. 

Korkealta tornista näkyy merta ja metsäistä saarta.

Lue lisää Matkailutoimittajien killan uutisesta:

”Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa sijaitsevassa Ulko-Tammiossa pyydettiin matkailijoita pitämään kesällä 2023 puhelimet taskuissaan. Näin lomailijoita kannustettiin ottamaan vapaata sosiaalisesta mediasta ja älylaitteista sekä nauttimaan luonnonrauhasta. Kyseessä oli tiettävästi maailman ensimmäinen puhelinvapaa matkailukäytössä oleva saari.

Puhelinvapaa Ulko-Tammio nousi uutiseksi ympäri maailmaa. Kansainvälisessä mediassa siitä tehtiin yli 1 100 lehti- ja televisiojuttua. Myös kotimainen media nosti aiheen kattavasti esille niin lehdissä, radiossa kuin tv:ssä.

Itäisen Suomenlahden saaristo on ollut vähemmän tunnettu kuin Turun saaristo. Itäisen Suomenlahden saaristo on kuitenkin luonnoltaan upea, saarilla on kiinnostavia sotahistoriallisia nähtävyyksiä, joita on kunnostettu ja tehty opasteet.

Palveluita on viime vuosina kehitetty, mutta aito saaristotunnelma ja rauha ovat säilyneet. Saaristosta pääsee nauttimaan myös ilman omaa venettä yhteysaluksella ja vesibusseilla.

Alueen matkailutoimijat ovat onnistuneet myös markkinoinnissaan. Itäinen Suomenlahti on saatu matkailijoiden kartalle, jopa kansainvälisesti. Myös nettisivut ovat selkeät, tietoa löytyy helposti ja sivujen kautta voi halutessaan varata suoraan palveluita.”

Lisätietoja