Luontoon.fi uutiset

Lähde lumikenkäilemään Nuuksioon - Suomen luontokeskus Haltian helmikuun Retkilauantai johdattaa talviretkeilyyn 3.2.2024

Helmikuun Retkilauantaina Suomen luontokeskus Haltiassa tutustutaan talviretkeilyyn. Voit lähteä opastetulle lumikenkäretkelle Helsingin Seudun Lapinkävijöiden erätuvalle, omatoimiselle talviseikkailulle Nuuksion kansallispuistoon tai syventää luontosuhdettasi mukavasti Haltian sisätiloissa. LuxNuuksio on myös samana viikonloppuna täydessä loistossaan – voit ihailla lyhtyjä Nuuksion järviylängöllä tai osallistua valotaidepajaan Retkilauantaina Haltiassa.

Lumikenkäilijät istuvat hangessa ja toinen on heittänyt lunta ilmaan.
”Jaamme Retkilauantaisin ideoita ja opastusta retkeilyyn ympäri vuoden kuukausittain vaihtuvalla teemalla. Lisäksi varustevuokraamo palvelee Retkilauantaisin kello 10–17.30 ja retkisaunat lämpiävät kello 16–18. Ravintola Haltian herkullinen lounas tarjoillaan kello 11–16 ja päivällinen odottaa illan hämärtyessä kello 17–21”, markkinointipäällikkö Katja Määttä Suomen luontokeskus Haltiasta kertoo. 

Retkilauantai Haltiassa on täydellinen tilaisuus perehtyä talviretkeilyyn niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille. Haltia on avoinna Retkilauantaisin kello 10-18. Näyttelyihin on vapaa pääsy kello 16-18. Lisäksi voit osallistua maksuttomille opastuksille Haltian juhlavuoden näyttelyyn Suo, kuokka ja some - päivitä luontosuhteesi.

LuxNuuksio -tapahtuma valaisee lumi- ja jäälyhdyin 

Nuuksion järviylängön omaa valojuhlaa Lux Nuuksiota vietetään 26.1.-4.2.2024. Tapahtumassa juhlitaan kaamoksen päättymistä sytyttämällä jäälyhtyjä ja lumilyhtyjä Nuuksiossa vierailevien iloksi kymmenen päivän ajan. Nuuksion kansallispuiston yrittäjät, yhdistykset ja asukkaat luovat valoa ja tunnelmaa metsiin ja lammille. 

Osa Nuuksio 30-vuotisjuhlintaa

Nuuksion kansallispuisto täyttää 30 vuotta tänä vuonna. Haltian Retkilauantait ja LuxNuuksio sekä lukuisat muut alueen tapahtumat ovat osa synttärivuoden juhlintaa. Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueella sijaitseva kansallispuisto on Suomen kolmanneksi suosituin kansallispuisto ja ainutlaatuinen luontoaarre Uudellamaalla.

Lisätietoja

Suomen luontokeskus Haltia on portti koko Suomen luontoon. Nuuksion kansallispuiston yhteydessä sijaitseva Haltia toimii vastuullisesti ja kestävästi. Haltian luontonäyttelyissä pääset kansallispuistojemme mahtaviin maisemiin ja luontopääkaupungin luontokohteisiin. Vaihtuvien näyttelyiden kautta otamme kantaa ajankohtaisiin asioihin kuten ilmastomuutokseen ja luonnon tuomaan hyvinvointiin. Haluamme antaa kävijöillemme koskettavia luontoelämyksiä, innostaa lähtemään retkelle Suomen luontoon ja tukea luontosuhteen syventymistä. Haltian toiminnasta vastaa Metsähallitus Luontopalvelut.