Luontoon.fi uutiset

Jauhovaaran entisen metsänvartijantilan rakennuksia kunnostetaan Kuhmossa

Metsähallitus kunnostaa parhaillaan Jauhovaaran metsänvartijan tilaa eli nykyistä eräkämppää, kunnostustyöt päättyvät 6.7.2023.

Punamultainen pieni puurakennus pihapiirissä. Vieressä kasvaa metsää.
 

Jauhovaaran eräkämpän päärakennus maalataan ja ikkunoita korjataan, lisäksi päärakennukseen asennetaan sadevesikourut. Tilan pihapiirissä on useita rakennuksia. Riihi ja aitat ovat saaneet uudet vesikatot, lisäksi aitat on maalattu punamultamaalilla alkuperäisen värin mukaan. Lisäksi rakennusten ympärillä tehdään maanpinnan muotoiluja. Metsähallituksen tulosyksiköt: Luontopalvelut, Kiinteistökehitys ja Metsätalous Oy, hallinnoivat yhdessä Jauhovaaran virkistysmetsää ja eräkämppää.

Kuhmossa sijaitseva Jauhovaaran kämppä on ollut vuodesta 1894 lähtien metsänvartijatilana. 1950-luvulla Jauhovaaran talo muuttui metsäteknikon virka-asunnoksi. Vuodesta 1958 lähtien Jauhovaara oli metsätyöntekijöiden kämppänä, ja myöhemmin vielä metsätyöntekijän vuokra-asuntona.

Tila autioitui vuonna 1970, mutta 1990-luvun alkupuolella Metsähallitus remontoi sen edustavaksi vuokrakämpäksi. Jauhovaaran eräkämppä on mahdollista vuokrata Lomarenkaan kautta (lomarengas.fi).

Lisätietoja