Luontoon.fi uutiset

Evon retkeilyalueella aloittaa uusi yrittäjä – Niemisjärven kioski avataan jälleen

Hämeenlinnassa sijaitsevalla Evon retkeilyalueella aloittaa uusi yrittäjä, asikkalalainen Jarno Siivonen, joka avaa myös muutaman vuoden suljettuna olleen Niemisjärven kioskin. Lisäksi yrittäjä vuokraa alueen eräkämppiä, myy kalastuslupia ja hoitaa karavaanarialuetta.

Yrittäjän vuokrattaviksi siirtyvät Niemisjärven rannalla sijaitsevat sähköistetyt vuokrakämpät Niemistupa ja Ahdinkämppä, sekä kämppien yhteiskäytössä oleva vuokrasauna ja kauempana sijaitsevat Latvatupa ja Rieska. Vuokraustoiminta alkaa 10.7. Näitä kämppiä ei enää voi vuokrata Lomarenkaan kautta.
Metsähallitus kilpailutti Evon retkeilyalueen matkailupalveluiden toimittamisen kevään aikana.

- Halusimme keskittää toimintaa kilpailutuksessa niin, että yrittäjä voi tarjota saman katon alta asiakkaille kioskilta pikku purtavaa ja virvokkeita, sekä lisäksi vuokrata välineistöä luonnossa tapahtuviin aktiviteetteihin ja tarjota halukkaille yöpymismahdollisuuden Evolla sijaitsevilta eräkämpiltä, sekä Niemisjärven karavaanialueelta, Metsähallituksen rakennusasiantuntija Tuomo Hallikainen selvittää.

- Olemme tyytyväisiä siihen, että Evolle saatiin yrittäjä lähiseudulta. On hienoa, että nuori yrittäjä lähtee kehittämään ja laajentaman omaa toimintaansa, Hallikainen sanoo.

Kestävää ja vastuullista toimintaa

Siivosella on kokemusta mm. mökkitalkkarina toimisesta, joten yritystoiminnan laajentaminen mökkien vuokraamiseen oli luontevaa. – Työllistän ennen kaikkea itseni, mutta nyt kioskille tulee myös kesätyöntekijä, joka löytyi läheltä kioskia, Jarno Siivonen kertoo.

Paikallisuus on tärkeää niin yrittäjälle kuin Metsähallituksellekin. Sopimukseen kuuluu, että yrittäjä sitoutuu kestävän matkailun periaatteisiin yhteistyösopimuksella Metsähallituksen kanssa. Periaatteissa näkyy vahvasti mm. paikallisuuden huomiointi esimerkiksi työvoimassa ja osallistamisessa.

- Mahdollistan omalta osaltani matkailua kotimaassa, joka on kestävämpää kuin ulkomaille lentäminen, Siivonen kertoo. - Kaikki perustuu Evolla luontoon, joten on tärkeää, että pidämme siitä huolta, hän jatkaa.

Matkailun kestävyyttä lisää myös viipymän pidentäminen alueella. - Siihen tähdätään mm. karavaanarialueen uusilla sähköistetyillä paikoilla, Siivonen kertoo.

Kestävyys ja vastuullisuus huomioidaan myös tuotevalikoimissa ja pitämällä rakennukset hyvässä kunnossa. – Kunhan saamme ensin perusasiat käyntiin, mietimme myös uusia juttua ja erityisesti talvisesongin hyödyntämistä, Siivonen sanoo.

Evon palvelut lisääntyvät jatkossakin

- Metsähallitus kehittää retkeilyalueita kohteina, joilla pääosassa on erilainen luonnossa tapahtuva toiminta, jota yritysten tarjoamat monipuoliset palvelut tukevat, Metsähallituksen kiinteistökauppapäällikkö Tauno Kandelin sanoo.

- Matkailijat tarvitsevat palveluita ja palveluiden kehittämiseksi on kaavoitettava. Evonkin palvelumahdollisuudet kasvavat näköpiirissä olevan kaavoitustyön seurauksena, Kandelin arvioi.

- Alueen olemassa olevat yrittäjät pidetään mukana kehittämisessä ja he pääsevät vaikuttamaan palveluiden kehittymissuuntaan, Kandelin jatkaa.

Niemisjärven kioskin aukioloajat

 • Ma 10–18
 • Ti Suljettu
 • Ke 10–18
 • To 10–18
 • Pe 10–18
 • La 10–18
 • Su 10–16
 • Juhannuksen aukioloajat:
  • Maanantai 19.6. Suljettu
  • Perjantai 23.6., aatto: 10–15
  • Lauantai 24.6., juhannuspäivä 10–18
  • Sunnuntai 25.6. 10–18

Kioskilta saat kahvilatuotteita ja hyvää palvelua. Saat myös tietoa Evon ympäristöstä ja toiminnoista.

Lisätietoja