Vallisaari ja Teijo palkittiin Matkamessuilla

18.1.2018
Matkailutoimittajien Kilta palkitsi Vallisaaren ja Isosaaren Vuoden kotimaisena matkakohteena. Teijon viikko-ohjelma ja Visit Salo voitti Visit Finlandin -kärkituotepalkinnon Outdoors Finland, kesäaktiviteettien sarjassa. Palkinnot luovutettiin tänään torstaina 18.1. Matkamessuilla. Lue koko uutinen

Matkamessuilla 2018 palkitut

Terveysloma, josta luontokin kiittää - hae nyt lammaspaimeneksi luontokohteeseen

18.1.2018

Supersuosittujen Metsähallituksen lammaspaimenviikkojen ilmoittautuminen on taas avattu. Miltä kuulostaisi viikko vuokramökissä kansallispuiston tai muun suojelualueen luonnonkauniissa maisemassa pienestä lammaslaumasta huolehtien? Lammaspaimenena pääset viettämään villantuoksuista terveyslomaa Suomen upeimmassa luonnossa. Haku käynnistyi 16.1.2018 ja jatkuu tiistaihin 23.1. klo 12 asti. 

Kuva: Metsähallitus / Elias Lahtinen

Kaikki kansallispuistojen kangasmerkit nyt verkkokaupasta

5.1.2018
Metsähallituksen Luontopalvelut on vastannut asiakkaiden toiveisiin ja nyt kansallispuistojen virallisia kangasmerkkejä on saatavilla jokaisesta Suomen 40:stä puistosta sekä 5 muusta luontokohteesta. Kaikki 45 yksilöllisesti suunniteltua kangasmerkkiä ovat tulleet myyntiin Scandinavian Outdoorin verkkokauppaan. Myös luontokeskuksissa ja puistojen asiakaspalvelupisteissä on edelleen myynnissä lähikohteiden kangasmerkkejä. Valikoimat vaihtelevat palvelupisteittäin. Lue koko uutinen kangasmerkeistä.

Metsähallituksen Luontopalvelut
 

Olethan varovainen tunturissa - lumivyöryt mahdollisia Lapissa

15.12.2017
Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on ollut useita pienialaisia lumivyöryjä lyhyen ajan sisällä. Pelastuslaitos ja Metsähallitus kehottavat seuraamaan lumivyöryennusteita ja toimimaan niiden mukaan. Ilmatieteenlaitoksen lumivyöryennuste on luokkaa 3 eli huomattava suuressa osassa Lappia. Lue koko tiedote lumivyöryistä

Tapahtumia

Luontovideoita YouTubessa

Miltä näyttää Perämeren kansallispuistossa? Millaista on raakkututkijan työ? Metsähallituksen Luontopalvelujen YouTube-kanavalla on katsottavissa lyhyitä videoita Suomen upeimmista luontokohteista ja luonnonsuojelutyöstä. Siirry kanavalle (www.youtube.com).

112 Suomi -mobiilisovellus

Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen (www.112.fi) kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.Kannattaa pitää puhelin lämpimänä sekä ruokaa ja juomaa mukana. Lapissa on paljon katvealueita ja tietyt puhelinmallit eivät toimi pakkasessa, joten reittisuunnitelma aikatauluineen on hyvä ilmoittaa jollekin.

Saimaannorppa, sisukas suomalainen

Suurisilmäinen saimaannorppa on yksi maailman uhanalaisimmista ja harvinaisimmista hylkeistä. Saimaannorpan voi tavata ainoastaan Saimaalla. 

Luontoon.fi:ssä on saimaanorpalle oma sivu. Lue miten Metsähallitus osallistuu norpan suojeluun ja mitä itse voit tehdä saimaannorpan hyväksi.