Rokuan kansallispuisto   

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
Tornista otetussa kuvassa näkyy luminen pihamaa, puurakenteinen kuistillinen tupa, jonka nurkalla kasvaa iso puu. Pihassa on hiihtolatu ja opasteviittoja.

Rokuan kansallispuiston piirretty tunnus. Soikeassa tunnuksessa on kuvattu leppälintu kuusenoksalla. Tunnuksen ulkoreunoilla kiertää teksti: Rokua - kansallispuisto - national park.Rokuan kansallispuisto on osa Rokua Geoparkia, joka on Suomen ensimmäinen kohde UNESCOn ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa.  Kansallispuiston lisäksi Rokua Geoparkiin kuuluvat Oulujärven ja Oulujokilaakson alueet. 

Rokuan karulla hiekkamaalla ikivanhassa männikössä kulkevat perheen pienimmätkin jalalle mukavia polkuja. Hopeisten jäkälien peittämät dyynit kehystävät pieniä lampia, jotka kertovat jääkauden suuresta maanpinnan muotoja muokanneesta voimasta. Kansallispuiston sydämessä sijaitsevasta Pookivaaran tornista näet jopa Kainuun merelle asti.

Soveltuvuus: Rokua sopii hyvin koko perheelle. Pitkäjärven polku (0,8 km), kota ja kuivakäymälä soveltuvat myös liikuntaesteisille.

#rokuankansallispuisto #rokua

Rokua Geopark tunnus

Rokua Geopark (rokuageopark.fi) on Suomen ensimmäinen kohde kansainvälisessä ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa. Rokua Geoparkiin kuuluvat Rokuan, Oulujokilaakson ja Oulujärven alueet.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/rokua