Riisitunturilla on uudet opasteet ja uusi kuivakäymälä

(Päivitetty 10.9.2022)
Riisitunturin lähtöpisteelle on valmistunut uusi ja tilavampi neljän kopin kuivakäymälä. Uusi käymälä on nyt myös esteetön. Muista ottaa omat vessapaperit mukaan lähtiessäsi retkeilemään Riisitunturille.

Riisitunturille on asennettu loppukesästä paikoilleen uudet reittiviitat. Retkeilijä näkee helposti reittiviitan väristä, millä värillä reitti on merkattu myös maastoon. Uudet viitat ovat myös heijastavia, joten Riisitunturilla retkeily on nyt turvallisempaa talven pimeinä kuukausina.

Tänä vuonna on myös uudistettu Riisitunturin karttataulut sekä kansallispuiston ohjeet ja säännöt -taulu, jotka löytyvät nyt Riisitunturin lähtöpisteeltä sekä Riisitunturin autiotuvalta.

Palotunturin autiotuvan peruskorjaus on valmis

(Päivitetty 15.6.2022)
Posiolla sijaitsevalla Palotunturin autiotuvalla tehtiin kevään aikana laaja remontti, joka on nyt valmistunut. Tuvasta ei ole esittelysivua Luontoon.fissä.

Koljatin laavu siirtyi uudelle paikalle

(Päivitetty 8.6.2022)
Riisitunturin 26 kilometrin pituisen sulan maan ajan vaellusreitin varrella sijaitseva Koljatin laavu on siirretty uudelle paikalle maaliskuun lopulla. Laavu siirrettiin Riisitunturin ja Kirintövaaran välistä retkeilyreittiä pitkin noin kilometrin verran koilliseen Koljatin jyrkänteen päälle.

Reitin varrella olevia rakenteita uusitaan ja näiden muutosten myötä laavu siirrettiin paremmalle paikalle. Siirron yhteydessä uusittiin laavun katto. Uuden laavupaikan yhteydestä löytyy myös kuivakäymälä ja uusi halkoliiteri. Nuotiosija rakennettiin laavun yhteyteen kesäkuun alkupuolella.

Huomioithan, että uusi laavupaikka ei näy vielä Retkikartassa.

Riisitunturin Ohjeet ja säännöt -sivu on uudistettu

(Päivitetty 21.1.2022)
Tutustu uudistettuun Ohjeet ja säännöt -sivuun, jossa avataan järjestyssääntöä ja annetaan ohjeita retkeilyyn.

AVI rajoittaa metsästystä päiväreittien alueella

(Päivitetty 3.2.2022)
Aluehallintaviraston päätöksellä Riisitunturin kansallispuistossa päiväreittien alueella kielletään metsästys viideksi vuodeksi.

Lue lisää uutisesta AVI rajoitti metsästystä Lapin vilkkailla virkistys- ja matkailualueilla.

Riisitunturintie on peruskorjattu

(Päivitetty 23.8.2021)
Viikolla 33 Riisitunturintietä kunnostettiin paremmin kelirikkoa kestävään kuntoon. Tien runkoa parannettiin ja muutamia rumpuja uusittiin sekä tieojia perattiin. Tielle tuli karkeampaa mursketta kantavaksi kerrokseksi ja pintaan ajettiin hienompaa maa-ainesta.

Pysäköintialueen laajennus valmistui

(Päivitetty 8.10.2020)
Riisitunturin lähtöpisteen pysäköintialueen laajennus on valmis. Pysäköintialueen laajennus toteutettiin kansallispuiston ulkopuolelle. Laajennuksen myötä pysäköintitilan määrä moninkertaistui, ja nyt alueella on pysäköintitilaa noin 200 autolle.

Pysakointialueen kartta.

""Riisitunturin kansallispuisto täyttää tänä vuonna 40 vuotta!

Kerro sinun tarinasi Riisitunturista!

Riisitunturin kansallispuiston 40-v juhlavuoden kunniaksi keräämme tarinoita retkiltä Riisitunturille. Tarina voi olla mieleen painunut muisto, elämäsi hienoin tai tärkein hetki, kohtaaminen, ikimuistoinen tapahtuma, sattumus tai yllätys - tai vaikka reissu, jolla kaikki meni pieleen! Tarinan voit kertoa tekstillä tai kuvalla taikka molemmilla. Kirjoita noin 1/3 arkin mittainen tarinasi - noin 1300 merkkiä välilyönteineen - tai lähetä meille kuva tai kuvia ja kerro millainen tarina kuviin tai kuvissa olevaan hetkeen liittyy. Lähetä tarinasi sähköpostitse oulanka(at)metsa.fi ja laita viestin aiheeksi ”Tarina Riisitunturista”. Mikäli haluat kertoa tarinasi nimimerkillä tai nimettömänä, kerro se viestissäsi.

Keräämme tarinoita koko vuoden 2022. Julkaisemme saamiamme tarinoita puiston Facebook-sivulla pitkin 40-vuotisjuhlavuotta. Pidätämme oikeuden muokata tekstiä, kuitenkin niin, että tarinan henki säilyy.

Juhlavuonna käytämme somessa hästägiä #riisitunturi40

Uutisia Riisitunturilta

Hätänumero 112

Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita numeroon 112. Tarkemmat ohjeet hätätilanteisiin.

112 Suomi -sovellus.

Lataa puhelimeesi 112 Suomi-sovellus (112.fi). Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)