Ajankohtaista Riisitunturilla

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Pieni lampare suolla.

Metsäpalovaroitus voimassa

(Päivitetty 8.7.2021)

Tulien teko on nyt kielletty kaikkialla muualla, paitsi kuvan mukaisilla, hormillisilla tulipaikoilla, joissa on katto. Maasto on rutikuivaa ja leimahtaa herkästi, joten vältäthän tulentekoa myös sallituilla paikoilla.

Tarkista metsäpalovaroitukset aina ennen tulentekoa Ilmatieteenlaitoksen sivuilta (ilmatieteenlaitos.fi).

Varoituskyltti metsäpalovaroituksesta sekä ohjeet siitä, minkälaisessa tulipaikassa saa tehdä tulet.

Posiosta Suomen ensimmäinen kestävä matkailualue

(Päivitetty 13.10.2020)
Posio on ensimmäisenä suomalaisena matkailualueena saanut Visit Finlandin kestävän matkailun Sustainable Travel Finland –merkin. Viime vuonna lanseeratun vastuullisen matkailun ohjelman ensimmäiset yritysmerkit myönnettiin jo kesäkuussa, mutta Posion saama merkki on ensimmäinen kokonaisen matkailualueen merkki. Lue lisää uutisesta: Posiosta Suomen ensimmäinen kestävä matkailualue (businessfinland.fi).

Pysäköintialueen laajennus on valmistunut

(Päivitetty 8.10.2020)
Riisitunturin lähtöpisteen pysäköintialueen laajennus on pysäköintiopasteita vaille valmis. Pysäköintiopasteet asennetaan alueelle lähiaikoina. Pysäköintialueen laajennus toteutettiin kansallispuiston ulkopuolelle.

Laajennuksen myötä pysäköintitilan määrä moninkertaistui, ja nyt alueella on pysäköintitilaa noin 200 autolle.

Pysakointialueen kartta.

Riisitunturin kansallispuiston uusi järjestyssääntö astui voimaan 7.9.2020

Lue Riisitunturin kansallispuiston järjestyssääntö kokonaisuudessaan (pdf 608 kt, julkaisut.metsa.fi).

Päätös Riisitunturin kansallispuiston järjestyssäännöstä

(Päivitetty 7.9.2020)
Metsähallitus on luonnonsuojelulain 20 §:n nojalla antanut päätöksen (MH 2176/2020) Riisitunturin kansallispuiston järjestyssäännöstä (pdf, 628 kt). Päätös pidetään nähtävillä 14.10.2020 saakka Metsähallituksen pääkonttorin aulapalvelussa (Ratatie 11 B, katutaso, Tikkurila; 01300 Vantaa; ma–pe klo 8–16) sekä Metsähallituksen verkkosivuilla (metsa.fi). Valitusaika päättyy 14.10.2020. Samalla päätöksellä kumotaan Metsähallituksen 15.6.2009 antama Riisitunturin kansallispuiston järjestyssääntö.

Uutisia Riisitunturilta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)