Ajankohtaista Riisitunturilla

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Riisitunturintie on suljettu kelirikon vuoksi

(Päivitetty 20.4.2021)
Riisitunturintie on toistaiseksi suljettu liikenteeltä kelirikon vuoksi. Riisitunturin reiteille suuntaava voi jättää autonsa Patoniementien ja Riisitunturintien risteyksessä olevalle parkkialueelle. Pysäköintialueelta on noin kolmen kilometrin kävelymatka tienviertä pitkin puiston rajalle, josta Riisitunturin päiväreitit alkavat.

Myös Alakitkantie on koko pituudeltaan kelirikossa, joten Rukalta tai Kuusamosta Riisitunturille ajavan kannattaa ajaa Rovaniementietä Patoniementielle. Molemmat tiet ovat asfaltoituja.

Talvipyöräilyreitin ja ladun kunnossapito on päättynyt

(Päivitetty 16.4.2021)
Riisitunturin talvipyöräilyreitin ja Riisin rykäsy -hiihtoladun huolto on tämän talvikauden osalta päättynyt. 

Posiosta Suomen ensimmäinen kestävä matkailualue

(Päivitetty 13.10.2020)
Posio on ensimmäisenä suomalaisena matkailualueena saanut Visit Finlandin kestävän matkailun Sustainable Travel Finland –merkin. Viime vuonna lanseeratun vastuullisen matkailun ohjelman ensimmäiset yritysmerkit myönnettiin jo kesäkuussa, mutta Posion saama merkki on ensimmäinen kokonaisen matkailualueen merkki.

Posiolaisissa matkailuyrityksissä on jo pitkään tehty vastuullista työtä. Sitoutumisesta kertoo myös, että Posio valittiin juuri mukaan myös maailmanlaajuiselle sadan parhaan kestävyyteen tähtäävän matkailukohteen listalle. 2020 Sustainable Destinations Top 100 -listalle pääsystä kilpailivat matkailukohteet, joita kehitetään määrätietoisesti kohti kestävyyttä.

Lue lisää uutisesta: Posiosta Suomen ensimmäinen kestävä matkailualue (businessfinland.fi).

Tunturin laella olevasta lammesta heijastuu taivas ja pilvet. Lampea ympäröivässä kasvillisuudessa ja puissa näkyy ruskan värit.

Pysäköintialueen laajennus on valmistunut

(Päivitetty 8.10.2020)
Riisitunturin lähtöpisteen pysäköintialueen laajennus on pysäköintiopasteita vaille valmis. Pysäköintiopasteet asennetaan alueelle lähiaikoina. Pysäköintialueen laajennus toteutettiin kansallispuiston ulkopuolelle.

Laajennuksen myötä pysäköintitilan määrä moninkertaistui, ja nyt alueella on pysäköintitilaa noin 200 autolle.

Pysakointialueen kartta.

 

Riisitunturin kansallispuiston uusi järjestyssääntö astui voimaan 7.9.2020

Lue Riisitunturin kansallispuiston järjestyssääntö kokonaisuudessaan (pdf 608 kt, julkaisut.metsa.fi).

Päätös Riisitunturin kansallispuiston järjestyssäännöstä

(Päivitetty 7.9.2020)
Metsähallitus on luonnonsuojelulain 20 §:n nojalla antanut päätöksen (MH 2176/2020) Riisitunturin kansallispuiston järjestyssäännöstä (pdf, 628 kt). Päätös pidetään nähtävillä 14.10.2020 saakka Metsähallituksen pääkonttorin aulapalvelussa (Ratatie 11 B, katutaso, Tikkurila; 01300 Vantaa; ma–pe klo 8–16) sekä Metsähallituksen verkkosivuilla (metsa.fi). Valitusaika päättyy 14.10.2020. Samalla päätöksellä kumotaan Metsähallituksen 15.6.2009 antama Riisitunturin kansallispuiston järjestyssääntö.

Uutisia Riisitunturilta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)