Riisitunturin kansallispuiston käyntimäärät kasvoivat jälleen

(Päivitetty 3.9.2021)
Kansallispuistojen alkuvuoden käyntimäärät vahvistavat saman reppuselkäisen ilmiön jatkuvan - näin myös Koillismaalla, missä Riisitunturin, Oulangan ja Syötteen kansallispuistot ovat kaikki kasvattaneet alkuvuoden käyntimääriään verrattuna ennätysvuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon.

Riisitunturille on kavuttu heinäkuun loppuun mennessä lähes 46 000 kertaa. Kasvua on suhteessa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan yli 30 %, mutta jos kasvua mittaa kahden vuoden takaiseen käyntimäärän nousu on jopa 55 %.

Riisitunturin ruuhkaiseksi käyneen parkkipaikan kokoa on kolminkertaistettu. Suosittu Riisin rietas -päiväreitti on kestävöity kasvaneiden käyntimäärien edellyttämään kuntoon. Metsähallitus ja Posion kunta ovat yhteistyönä kunnostaneet kansallispuiston reittien päälähtöpisteelle vievän tien.

Lue uutinen Koillismaan kansallispuistoissa lyödään jälleen ennätyksiä uusiksi.

Riisitunturintie on peruskorjattu ja tie on auki jälleen

(Päivitetty 23.8.2021)
Viikolla 33 Riisitunturintietä kunnostettiin paremmin kelirikkoa kestävään kuntoon. Tien runkoa parannettiin ja muutamia rumpuja uusittiin sekä tieojia perattiin. Tielle tuli karkeampaa mursketta kantavaksi kerrokseksi ja pintaan ajettiin hienompaa maa-ainesta.

Posiosta Suomen ensimmäinen kestävä matkailualue

(Päivitetty 13.10.2020)
Posio on ensimmäisenä suomalaisena matkailualueena saanut Visit Finlandin kestävän matkailun Sustainable Travel Finland –merkin. Viime vuonna lanseeratun vastuullisen matkailun ohjelman ensimmäiset yritysmerkit myönnettiin jo kesäkuussa, mutta Posion saama merkki on ensimmäinen kokonaisen matkailualueen merkki. Lue lisää uutisesta: Posiosta Suomen ensimmäinen kestävä matkailualue (businessfinland.fi).

Pysäköintialueen laajennus valmistui

(Päivitetty 8.10.2020)
Riisitunturin lähtöpisteen pysäköintialueen laajennus on valmis. Pysäköintialueen laajennus toteutettiin kansallispuiston ulkopuolelle.

Laajennuksen myötä pysäköintitilan määrä moninkertaistui, ja nyt alueella on pysäköintitilaa noin 200 autolle.

Pysakointialueen kartta.

Riisitunturin kansallispuiston uusi järjestyssääntö astui voimaan 7.9.2020

Lue Riisitunturin kansallispuiston järjestyssääntö kokonaisuudessaan (pdf 608 kt, julkaisut.metsa.fi).

Päätös Riisitunturin kansallispuiston järjestyssäännöstä

(Päivitetty 7.9.2020)
Metsähallitus on luonnonsuojelulain 20 §:n nojalla antanut päätöksen (MH 2176/2020) Riisitunturin kansallispuiston järjestyssäännöstä (pdf, 628 kt). Päätös pidetään nähtävillä 14.10.2020 saakka Metsähallituksen pääkonttorin aulapalvelussa (Ratatie 11 B, katutaso, Tikkurila; 01300 Vantaa; ma–pe klo 8–16) sekä Metsähallituksen verkkosivuilla (metsa.fi). Valitusaika päättyy 14.10.2020. Samalla päätöksellä kumotaan Metsähallituksen 15.6.2009 antama Riisitunturin kansallispuiston järjestyssääntö.

Uutisia Riisitunturilta

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)