Riisitunturin monitoimireitti on avattu, tänä talvena ei latua

(Päivitetty 13.1.2023)
20 kilometrin pituinen Riisitunturin monitoimireitti on avattu tänään. Risteyskohdissa kannattaa olla tarkkana, että lähtee oikeaan suuntaan. Retkelle kannattaa tulostaa mukaan Riisitunturin talvireittiesite (pdf 1,2 Mt, julkaisut.metsa.fi), jossa myös monitoimireitti näkyy. Ensi viikolla reitille viedään lisää opasteita. Monitoimireittiä lanataan 1-2 kertaa viikossa kelien mukaan. Monitoimireitillä ei ole latu-uraa.

Riisitunturilla ei enää ylläpidetä latua. Lisää tietoa Posion laduista (posiolapland.com)

Riisitunturilla on uudet opasteet ja uusi kuivakäymälä

(Päivitetty 10.9.2022)
Riisitunturin lähtöpisteelle on valmistunut uusi ja tilavampi neljän kopin kuivakäymälä. Uusi käymälä on nyt myös esteetön. Muista ottaa omat vessapaperit mukaan lähtiessäsi retkeilemään Riisitunturille.

Riisitunturille on asennettu loppukesästä paikoilleen uudet reittiviitat. Retkeilijä näkee helposti reittiviitan väristä, millä värillä reitti on merkattu myös maastoon. Uudet viitat ovat myös heijastavia, joten Riisitunturilla retkeily on nyt turvallisempaa talven pimeinä kuukausina.

Tänä vuonna on myös uudistettu Riisitunturin karttataulut sekä kansallispuiston ohjeet ja säännöt -taulu, jotka löytyvät nyt Riisitunturin lähtöpisteeltä sekä Riisitunturin autiotuvalta.

Palotunturin autiotuvan peruskorjaus on valmis

(Päivitetty 15.6.2022)
Posiolla sijaitsevalla Palotunturin autiotuvalla tehtiin kevään aikana laaja remontti, joka on nyt valmistunut. Tuvasta ei ole esittelysivua Luontoon.fissä.

Koljatin laavu siirtyi uudelle paikalle

(Päivitetty 8.6.2022)
Riisitunturin 26 kilometrin pituisen sulan maan ajan vaellusreitin varrella sijaitseva Koljatin laavu on siirretty uudelle paikalle maaliskuun lopulla. Laavu siirrettiin Riisitunturin ja Kirintövaaran välistä retkeilyreittiä pitkin noin kilometrin verran koilliseen Koljatin jyrkänteen päälle.

Reitin varrella olevia rakenteita uusitaan ja näiden muutosten myötä laavu siirrettiin paremmalle paikalle. Siirron yhteydessä uusittiin laavun katto. Uuden laavupaikan yhteydestä löytyy myös kuivakäymälä ja uusi halkoliiteri. Nuotiosija rakennettiin laavun yhteyteen kesäkuun alkupuolella.

Huomioithan, että uusi laavupaikka ei näy vielä Retkikartassa.

Riisitunturin Ohjeet ja säännöt -sivu on uudistettu

(Päivitetty 21.1.2022)
Tutustu uudistettuun Ohjeet ja säännöt -sivuun, jossa avataan järjestyssääntöä ja annetaan ohjeita retkeilyyn.

AVI rajoittaa metsästystä päiväreittien alueella

(Päivitetty 3.2.2022)
Aluehallintaviraston päätöksellä Riisitunturin kansallispuistossa päiväreittien alueella kielletään metsästys viideksi vuodeksi.

Lue lisää uutisesta AVI rajoitti metsästystä Lapin vilkkailla virkistys- ja matkailualueilla.

Riisitunturintie on peruskorjattu

(Päivitetty 23.8.2021)
Viikolla 33 Riisitunturintietä kunnostettiin paremmin kelirikkoa kestävään kuntoon. Tien runkoa parannettiin ja muutamia rumpuja uusittiin sekä tieojia perattiin. Tielle tuli karkeampaa mursketta kantavaksi kerrokseksi ja pintaan ajettiin hienompaa maa-ainesta.

Pysäköintialueen laajennus valmistui

(Päivitetty 8.10.2020)
Riisitunturin lähtöpisteen pysäköintialueen laajennus on valmis. Pysäköintialueen laajennus toteutettiin kansallispuiston ulkopuolelle. Laajennuksen myötä pysäköintitilan määrä moninkertaistui, ja nyt alueella on pysäköintitilaa noin 200 autolle.

Pysakointialueen kartta.

Uutisia Riisitunturilta

Hätänumero 112

Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita numeroon 112. Tarkemmat ohjeet hätätilanteisiin.

112 Suomi -sovellus.

Lataa puhelimeesi 112 Suomi-sovellus (112.fi). Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)