Valkmusan reitit

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Retkeilyreitit ja polut

Reittien lähtöpisteet

  • Läntisen Keitaan lenkki alkaa ja päättyy Simonsaaren pysäköintialueelta, osoite Vastilantie 886.  Moronvuoren tuvalle vievä reitti alkaa Suolinnantien päästä, osoite Suolinnantie 740  ja päättyy tuvalle. 

Rengasreitit

  • Läntisen keitaan lenkki on 2,3 km pituinen pitkostettu rengasreitti, joka alkaa Simonsaaren pysäköintialueelta. Reitin nimi, Läntisen keitaan lenkki, viittaa Valkmusastakin löytyviin keidassoihin. Reitin varrella on luontotorni, josta aukeaa näköala laajalle suoalueelle.

Muu reitit

Retkeilijä kävelee pitkospuilla.

 

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Valkmusan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.