Asiakaspalvelu ja opastus

Suomen luontokeskus Haltia, puh. 040 163 6200 

Yhteistyötahojen tarjoamia palveluja kansallispuistossa

Ruokailu, ruoanlaitto ja eväiden hankinta

Kahvilat, ravintolat ja muut ruokailupalvelut

Tulentekopaikka

  • Kansallispuiston alueella on yksi tulentekopaikka Ala-Kauvatsanjoen rannassa. Tulentekopaikalla on pöytä, penkit, huussi, laituri ja polttopuita.  Alueella saa myös telttailla ja siellä on tarjolla puisia alustoja teltoille. Vuonna 2022 taukopaikalle rakennettiin myös laavu, jossa voi yöpyä. 

Laavu ja laavun edessä tulentekopaikka. Taustalla kuusia.

Huomaathan, että avotulen teko on kielletty maastopalovaroituksen aikana myös Ala-Kauvatsanjoen tulentekopaikalla. Tarkista voimassa olevat varoitukset Ilmatieteenlaitoksen sivuilta (ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset).

Juomavesi

  • Puiston alueella ei ole juomaveden ottopistettä. 

Jätehuolto

  • Puurijärvi-Isosuon kansallispuistossa ei ole jätteiden keräysastioita, joten jätteet tulee kuljettaa pois. Maatuvat jätteet voi laittaa käymälään  ja pieniä määriä puhdasta paperia ja pahvia voi käyttää sytykkeenä. Kaikki muu jäte kannetaan omassa repussa luonnosta pois. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

WC:t ja käymälät

Kärjenkallion pysäköintialueella on esteetön käymälä. Isonsuon pysäköintialueen sekä Ala-Kauvatsajoen tulentekopaikan läheisyydessä on kuivakäymälä.

Yöpyminen

Leiriytyminen

  • Telttailu on sallittua Ala-Kauvatsanjoen tulentekopaikan läheisyydessä. Siellä sijaitsee myös laavu, jossa voi yöpyä.

Lähialueen majoitusmahdollisuuksista voi tiedustella Huittisten (huittinen.fi), Kokemäen (kokemaki.fi) ja Sastamalan (sastamala.fi) kaupungeista.

Esteettömät palvelut

  • Kärjenkallion pysäköintialueelta lintutornille johtavan polun alkuosa on esteetön. Helppokulkuisen osuuden lopussa sijaitsee esteetön lintulava. Polun pituus pysäköintialueelta esteettömälle lintulavalle on noin 400 m. Kärjenkallion pysäköintipaikan käymälässä on niin ikään huomioitu esteettömyys.

Veneilijöiden palvelut

Ala-Kauvatsajoen tulentekopaikan yhteydessä on venelaituri uimaportaineen.

""

Muut palvelut lähiseudulla

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Asiakaspalvelu

Suomen luontokeskus Haltia, puh. 040 163 6200 , info(at)haltia.com

Puurijärvi-Isonsuon esite


Pdf-tiedosto 2,2 Mt (julkaisut.metsa.fi)