Saapuminen Punkaharjulle

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Punkaharju sijaitsee julkisen liikenteen reittien varrella ja sinne on helppo saapua vesitse tai autolla.

Punkaharju sijaitsee valtatie 14:n varrella, 30 km päässä Savonlinnasta ja 90 km Imatralta. Helsingistä matkaa kertyy 370 km. 

Retkeilyreiteille

Punkaharjun retkeilyreittien lähtöpisteet sijaitsevat eri puolilla luonnonsuojelualuetta sekä tutkimuspuistoa. Alue on pieni, ja lähtöpisteet ovat kävely- tai pyöräilymatkan päässä toisistaan. Reittien lähtöpisteet.

Lapsi ja aikuinen potkukelkkailevat huolletulla jääreitillä. Taustalla häämöttää mäntymetsää.

Junalla Punkaharjulle

Juna (vr.fi) pysähtyy useita kertoja päivässä Punkaharjun kirkonkylän, Retretin ja Luston pysäkeillä. Luston ja Retretin pysäkit sijaitsevat luonnonsuojelualueen tuntumassa, harjun länsipäässä ja muutaman sadan metrin päässä lähimmistä reiteistä ja palveluista.

Bussilla Punkaharjulle

Linja-autot (matkahuolto.fi) liikennöivät säännöllisesti sekä Savonlinnan että Imatran suunnista.

Veneellä Punkaharjulle

Punkaharjulle on helppo saapua veneellä sekä Pihlajavedeltä että Puruvedeltä. Veneilijöiden palveluissa kerrotaan tarkemmin mm. vierasvenepaikoista.

Risteilyllä Punkaharjulle 

Punkaharjulle voi matkata myös perinteisellä höyrylaivalla Savonlinnasta. Katso lisätietoja yhteistyötahoista.

Autolla Punkaharjulle

Valtatie 14 sivuaa Punkaharjua. Tieltä on opasteet vanhalle Harjutielle, tie nro 4792, joka kulkee upeissa maisemissa mutkitellen koko luonnonsuojelualueen halki. Alueella on runsaasti pysäköintialueita, esimerkiksi:

Kuikonharjun pysäköintialue, Harjutie 223, Savonlinna (tie nro 4792). Tilaa noin 12 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue voi olla pienempi.

Kokonharjun pysäköintialue, Puistometsäntie 1 (kääntyy tieltä nro 14). Tilaa noin 20 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue voi olla pienempi.

Lisäksi pysäköintitilaa löytyy esimerkiksi Lustosta.

Lentäen Savonlinnaan

Savonlinnaan on myös lentokoneyhteys (finavia.fi).