Ajankohtaista Punkaharjulla   

Ilmoita kuolleista tai apua tarvitsevista norpista

Saimaannorpan suojelun kannalta on tärkeää saada kuolleet norpat tutkittaviksi. Ilmoita pikaisesti Metsähallitukseen puh. 0206 39 5000. Lisätietoja.

Junalla luontoon!

(Päivitetty 23.5.2022)

VR ja Metsähallitus ovat koonneet listan kansallispuistoista ja luontokohteista, joihin pääsee kätevästi ilman omaa autoa. 

Juna pysähtyy useita kertoja päivässä Luston, Retretin sekä Punkaharjun kirkonkylän pysäkeillä. Luston seisake sijaitsee aivan Punkaharjun luonnonsuojelualueen tuntumassa, muutaman sadan metrin päässä lähimmistä reiteistä ja palveluista.

Lue lisää VR:n sivuilta (vr.fi/luontoon-junalla).

Valtioneuvosto hyväksyi esityksen Punkaharjun luonnonsuojelualueen rajauksen muuttamisesta

(Päivitetty 16.9.2021)

Ympäristöministeriön tiedotteen mukaan Valtioneuvosto on tänään istunnossaan antanut hallituksen esityksen eduskunnalle laiksi Punkaharjun luonnonsuojelualueen rajauksen muuttamisesta, jolloin luonnonsuojelualueen pinta-ala kasvaisi noin 112 hehtaarilla lähes 791 hehtaariin. Tavoitteena on, että laki rajauksen muuttamisesta tulisi voimaan 1.1.2022. Lue koko tiedote (ym.fi).

Kuikonniemen korsu suljettu sortuman vuoksi

(Päivitetty 2.8.2022)

Kuikonniemen korsu Punkaharjulla on suljettu sortuman vuoksi. Asiakasturvallisuuden takaamiseksi korsun sisälle ei voi jatkossa mennä ja ympäristössä liikuttaessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Korsun alue on rajattu köysiaidalla.

Uutisia Punkaharjulta