Talven infoa Punkaharjulla retkeileville

(Päivitetty 8.2.2022)

  • Harjualueen poluilla ei ole talvihuoltoa, mutta esimerkiksi Harjureitti ja Topeliuksen polku pysyvät usein tallautuneina myös talvella. 
  • Punkaharjun alueen kattava latuverkosto ulottuu myös luonnonsuojelualueelle ja tutkimuspuistoon. Esimerkiksi Metlan/Tutkimusmetsän lenkki kiertää tutkimuspuiston maastossa, hiihtoretken evästauolle voi pysähtyä vaikkapa Karjalankallion tulentekopaikalle. Kaikki alueen ladut ja niiden huoltotilanteen näet Savonlinnan latuseurantajärjestelmästä (savonlinna.fi). Sekä harjualueella että tutkimuspuistossa kulkee talvella myös useita lumikenkäilyreittejä (visitpunkaharju.fi).
  • Keliolojen salliessa Punkaharjulla on myös mainiot edellytykset retkiluisteluun hoidetulla retkiluistelureitillä (visitpunkaharju.fi). Paikallisten yrittäjien ylläpitämälle reitille voi lähteä esimerkiksi Tuunaansaaresta. Ajantasaisen tiedon luistelureittien kunnosta voit tarkistaa noin 1–2 päivän välein päivittyvästä retkiluistelupäiväkirjasta (harjunportti.fi). Pysyttelethän jäällä liikkuessasi vain merkityillä reiteillä, esimerkiksi Tuunaansalmessa virtaukset heikentävät jäätä merkittäväksi läpi talven.

Valtioneuvosto hyväksyi esityksen Punkaharjun luonnonsuojelualueen rajauksen muuttamisesta

(Päivitetty 16.9.2021)

Ympäristöministeriön tiedotteen mukaan Valtioneuvosto on tänään istunnossaan antanut hallituksen esityksen eduskunnalle laiksi Punkaharjun luonnonsuojelualueen rajauksen muuttamisesta, jolloin luonnonsuojelualueen pinta-ala kasvaisi noin 112 hehtaarilla lähes 791 hehtaariin. Tavoitteena on, että laki rajauksen muuttamisesta tulisi voimaan 1.1.2022. Lue koko tiedote (ym.fi).

Kuikonniemen korsu suljettu sortuman vuoksi

(Päivitetty 9.4.2019, 17.9.2020)

Kuikonniemen korsu Punkaharjulla on suljettu sortuman vuoksi. Asiakasturvallisuuden takaamiseksi korsun sisälle ei voi jatkossa mennä ja ympäristössä liikuttaessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Korsun alue on rajattu köysiaidalla.

Uutisia Punkaharjulta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.