Junalla luontoon!

(Päivitetty 23.5.2022)

VR ja Metsähallitus ovat koonneet listan kansallispuistoista ja luontokohteista, joihin pääsee kätevästi ilman omaa autoa. 

Juna pysähtyy useita kertoja päivässä Luston, Retretin sekä Punkaharjun kirkonkylän pysäkeillä. Luston seisake sijaitsee aivan Punkaharjun luonnonsuojelualueen tuntumassa, muutaman sadan metrin päässä lähimmistä reiteistä ja palveluista.

Lue lisää VR:n sivuilta (vr.fi/luontoon-junalla).

Valtioneuvosto hyväksyi esityksen Punkaharjun luonnonsuojelualueen rajauksen muuttamisesta

(Päivitetty 16.9.2021)

Ympäristöministeriön tiedotteen mukaan Valtioneuvosto on tänään istunnossaan antanut hallituksen esityksen eduskunnalle laiksi Punkaharjun luonnonsuojelualueen rajauksen muuttamisesta, jolloin luonnonsuojelualueen pinta-ala kasvaisi noin 112 hehtaarilla lähes 791 hehtaariin. Tavoitteena on, että laki rajauksen muuttamisesta tulisi voimaan 1.1.2022. Lue koko tiedote (ym.fi).

Kuikonniemen korsu suljettu sortuman vuoksi

(Päivitetty 2.8.2022)

Kuikonniemen korsu Punkaharjulla on suljettu sortuman vuoksi. Asiakasturvallisuuden takaamiseksi korsun sisälle ei voi jatkossa mennä ja ympäristössä liikuttaessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Korsun alue on rajattu köysiaidalla.

Uutisia Punkaharjulta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.