Valtioneuvosto hyväksyi esityksen Punkaharjun luonnonsuojelualueen rajauksen muuttamisesta

(Päivitetty 16.9.2021)

Ympäristöministeriön tiedotteen mukaan Valtioneuvosto on tänään istunnossaan antanut hallituksen esityksen eduskunnalle laiksi Punkaharjun luonnonsuojelualueen rajauksen muuttamisesta, jolloin luonnonsuojelualueen pinta-ala kasvaisi noin 112 hehtaarilla lähes 791 hehtaariin. Tavoitteena on, että laki rajauksen muuttamisesta tulisi voimaan 1.1.2022. Lue koko tiedote (ym.fi).

Reittejä kunnostetaan Karjalankalliolla

(Julkaistu 6.7.2021)

Karjalankallion ympäristössä kunnostetaan reittejä 12.-23.7.2021. Tutkimuspuiston alueella liikkuu raskaita ajoneuvoja välillä Puistometsäntien risteys - Karjalankallio. Alueella liikkumista kannattaa välttää. 

Metsähallitus tiedottaa työmaasta kyltein sekä Karjalankalliolle johtavien polkujen risteyksissä että tutkimuspuistoon johtavien teiden alussa. Lisäksi Karjalankallion pysäköintialue on suljettu, sillä se on työmaa-aluetta. 

Työmaa koskee ennen kaikkea jo olemassa olevaa reitistöä. Pahoittelemme häiriötä etenkin näin kesän huippusesongin aikana.
 

Kuikonniemen korsu suljettu sortuman vuoksi

(Päivitetty 9.4.2019, 17.9.2020)

Kuikonniemen korsu Punkaharjulla on suljettu sortuman vuoksi. Asiakasturvallisuuden takaamiseksi korsun sisälle ei voi jatkossa mennä ja ympäristössä liikuttaessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Korsun alue on rajattu köysiaidalla.

Lammasharjun vuokratupa varattavissa jo kesäksi 2021

(Päivitetty 17.9.2020)

Punkaharjun luonnonsuojelualueella on yksi lomakäyttöön vuokrattava vuokratupa. Lammasharjun mökiltä on helppo lähteä retkeilemään kauniiseen harjuluontoon ja tutustumaan lähialueen nähtävyyksiin. Lammasharju on vuokrattavissa eraluvat.fi -verkkokaupasta tai palvelunumerosta 020 69 2424. 

Uutisia Punkaharjulta