Ajankohtaista Punkaharjulla   

Ilmoita kuolleista tai apua tarvitsevista norpista

Saimaannorpan suojelun kannalta on tärkeää saada kuolleet norpat tutkittaviksi. Ilmoita pikaisesti Metsähallitukseen puh. 0206 39 5000. Lisätietoja.

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Skutsirastit

(Päivitetty 24.5.2023)

Yhteistyössä Mielenterveyden keskusliitto kanssa suunnitellut ja toteutetut Skutsirastit pitää sisällään yhteensä 21 hyvinvointiharjoitusta, jotka on sijoitettu Suomen kansallispuistoihin sekä luonnonsuojelu- ja retkeilyalueille. Lue koko tiedote Skutsirasteista.

Harjun kesäkioskin aukioloajat

(Päivitetty 16.5.2023)

Punkaharjun Harjualueen kesäkioski on avoinna 3.6. - 13.8.2023 joka päivä klo 11 - 18. Hyvällä säällä mahdollisesti pidempäänkin.

Junalla luontoon!

(Päivitetty 16.5.2023)

VR ja Metsähallitus ovat koonneet listan kansallispuistoista ja luontokohteista, joihin pääsee kätevästi ilman omaa autoa. 

Juna pysähtyy useita kertoja päivässä Luston, Retretin sekä Punkaharjun kirkonkylän pysäkeillä. Luston seisake sijaitsee aivan Punkaharjun luonnonsuojelualueen tuntumassa, muutaman sadan metrin päässä lähimmistä reiteistä ja palveluista.

Lue lisää VR:n sivuilta (vr.fi/luontoon-junalla).

Kuikonniemen korsu suljettu sortuman vuoksi

(Päivitetty 2.8.2022)

Kuikonniemen korsu Punkaharjulla on suljettu sortuman vuoksi. Asiakasturvallisuuden takaamiseksi korsun sisälle ei voi jatkossa mennä ja ympäristössä liikuttaessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Korsun alue on rajattu köysiaidalla.

Uutisia Punkaharjulta

Vinkit retkeilyyn

Nainen pystyttää telttaa.

Ensimmäinen yön yli retki, varusteet ja vinkit: Retkeilyn ABC.