Saapuminen Petkeljärvelle

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Petkeljärven kansallispuisto sijaitsee Joensuu–Ilomantsi-tien (kantatie nro 74) itäpuolella. Petkeljärvelle on Joensuusta matkaa 90 km ja Ilomantsista 23 km. Lähestymisopasteet kantatieltä 74 lähtien.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille pääsee viideltä eri pysäköintialueelta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Kaikki pysäköintialueet sijaitsevat Petkeljärventien varressa, pohjoisesta etelään: Petkeljärven kansallispuiston pohjoisrajalla, Pienellä Kuikkalammella, Kuikkalammella ja Petraniemessä Petkeljärven retkeilykeskuksen yhteydessä, jossa on myös erillinen matkailuautojen ja -vaunujen pysäköintialue.

Autolla Petkeljärvelle

Kansallispuiston pohjoisrajan pysäköintialue, Petkeljärventie 25, Ilomantsi. Tilaa noin 5 autolle. Talvikunnossapito. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue voi olla pienempi.

Pienen Kuikkalammen pysäköintialue, Petkeljärventie 32, Ilomantsi. Tilaa noin 5 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Kuikkalammen pysäköintialue, Petkeljärventie 47, Ilomantsi. Tilaa noin 5 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Petraniemen pysäköintialue, Petkeljärventie 61, Ilomantsi. Tilaa noin 45 henkilöautolle. Talvikunnossapito. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue voi olla pienempi.

Petraniemen matkailuvaunualue, Petkeljärventie 61, Ilomantsi. Tilaa noin 19 matkailuautolle ja -vaunulle. Asuntoajoneuvot saa pysäköidä yöpymistä varten. Ei talvikunnossapitoa.    

Huomioithan, että talvisin teiden ja pysäköintialueiden aurauksessa voi esiintyä viivettä.

Veneellä Petkeljärvelle

Petkeljärven retkeilykeskuksella Valkiajärven rannalla on venelaituri, johon veneilijät voivat rantautua. Tutustu veneilijöiden palveluihin.

Julkisilla kulkuneuvoilla Ilomantsiin

Petkeljärven kansallispuistoon ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla. Lähin linja-autoyhteys (matkahuolto.fi) on Joensuusta Ilomantsiin ja lähimmät junayhteydet (vr.fi) Joensuuhun ja Uimaharjuun.