Ajankohtaista Petkeljärvellä

1.11.
Petkeljärventie on suljettu siltaremontista johtuen ja siten pääsy Petkeljärven kansallispuistoon on estynyt remontin ajan. Remontti on alkanut 1.11. ja kestää noin kuukauden.

Petkeljärventien siltaa kunnostetaan 1.11. alkaen

(Päivitetty 16.8.2023)

Siltaa peruskunnostetaan 1.11. alkaen. Petkeljärventie ei ole liikennöitävissä remontin aikana. Peruskorjauksen kesto on arviolta noin kuukausi. 

Kansallispuistoissa ja muilla valtion suojelualueilla telttasaunoissa on käytettävä omia puita

(Päivitetty 27.7.2023)

Metsähallituksen Luontopalvelut ylläpitää Suomen kansallispuistoissa ja muilla valtion suojelualueilla tulentekopaikkoja sekä retkeilyrakennelmien ja tupien tulisijoja, joihin on tarjolla polttopuita paikan päällä. Metsähallitus muistuttaa, että telttasaunoihin ja omien majoitteiden tulisijoihin retkeilijän on tuotava puut itse, jotta polttopuuta riittää kaikille retkeilijöille tarkoitettujen rakennettujen tulentekopaikkojen käyttöön. Lue uutinen täältä.

Tutustu Pohjois-Karjalaan Reissukyydillä!

(Päivitetty 25.7.2023)

Reissukyyti (reissukyyti.fi) on uusi palvelu, jossa kyytien tarjoajat ja tarvitsijat voivat tavoittaa toisensa. 

Pohjois-Karjala on upeiden luontokohteiden, tapahtumien, kylien ja matkailuyritysten maakunta, jossa kannattaa viihtyä kerralla pidempään ja tutustua alueeseen laajemminkin. Reissukyyti-sivusto auttaa vähentämään kulkemisen päästöjä ja jakamaan kuluja. 

Mikä parasta, Reissukyyti yhteisössä sinulla on erinomainen mahdollisuus tutustua uusiin kivoihin reissukavereihin!

Pienen Kuikkalammen silta on kunnostettu

(Päivitetty 16.6.2023)

Kuikan kierrokselta Puistonvartijan majalle vievän reitin varrella oleva Pienen Kuikkalammen sillan (retkikartta.fi) kunnostustyöt ovat nyt valmiit. 

Uutisia Petkeljärveltä

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.