Merenkurkun maailmanperintöalue

Etualalla kalliota ja pieniä mäntyjä. Taka-alalla näkyy pieni lampi sekä kuusimetsää.

Merenkurkun maailmanperintöalueen piirretty tunnus. Tunnuksessa on kuvattu merimaisemaa ja teksti Merenkurkku Kvarken World Heritage Site.Merenkurkun jatkuvasti kohoava kivikkoinen saaristo on Suomen ainoa luonnonperintökohde Unescon maailmanperintöluettelossa. Viimeisen jääkauden muovaamassa saaristossa maankohoaminen on nopeaa. Jo yhden ihmisiän aikana paljastuu uusia karikoita ja ihmeellisiä moreeniharjanteita muodostaen saariston labyrinttimaisen maiseman.
Kivien valtakuntaa voi ihailla maailmanperintöristeilyillä, Björköbyn korkeasta näkötornista tai meloen. Perinteitä kunnioittavat saaristokylät ja hyvin hoidetut kylämaisemat sykkivät elämää.
Ruotsin Korkearannikko ja Merenkurkun saaristo Suomessa muodostavat yhteisen maailmanperintökohteen; maailmanperintökohde Korkearannikko / Merenkurkun saaristo.

Soveltuvuus: Sopii hyvin koko perheelle. Sopii myös vesiretkeilijälle, lintujen tarkkailijalle ja kalastajalle. Osa palveluista soveltuu avustajan tai lastenvaunujen kanssa liikkuville.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Rannikon Luontopalvelut 

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/merenkurkku