Merenkurkun maailmanperintöalue

Ylhäältä otettu kuva, jossa keskellä niemi, joka työntyy kuvan keskiosaan. Niemen kasvillisuus matalaa ruovikkkoa ja pensaita, kummallakin puolella kivikkoista rantaa. Kivien päällä on vähän lunta.

Merenkurkun maailmanperintöalueen piirretty tunnus. Tunnuksessa on kuvattu merimaisemaa ja teksti Merenkurkku Kvarken World Heritage Site.Merenkurkun jatkuvasti kohoava kivikkoinen saaristo on Suomen ainoa luonnonperintökohde Unescon maailmanperintöluettelossa. Viimeisen jääkauden muovaamassa saaristossa maankohoaminen on nopeaa. Jo yhden ihmisiän aikana paljastuu uusia karikoita ja ihmeellisiä moreeniharjanteita muodostaen saariston labyrinttimaisen maiseman.
Kivien valtakuntaa voi ihailla maailmanperintöristeilyillä, Björköbyn korkeasta näkötornista tai meloen. Perinteitä kunnioittavat saaristokylät ja hyvin hoidetut kylämaisemat sykkivät elämää.

Soveltuvuus: Sopii hyvin koko perheelle. Sopii myös vesiretkeilijälle, lintujen tarkkailijalle ja kalastajalle. Osa palveluista soveltuu avustajan tai lastenvaunujen kanssa liikkuville.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Rannikon Luontopalvelut. 

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/merenkurkku