Ajankohtaista Merenkurkun saaristossa

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Kelirikkoaika on nyt Merenkurkun saaristossa

(Päivitetty 30.3.2021)
Merenkurkun saariston monet pienemmät soratiet ovat lumen ja jään sulamisen vuoksi huonossa kunnossa.
Esim Vargisvägen on avoinna vain Björkörenin mökin vuokraajille. Vargis-autiotuvalle ei pääse autolla.  

Korkean rannikon ja Merenkurkun saariston uusi kartta, jossa 360- kuvia

(Päivitetty 3.2.2021)
Tutki Korkean rannikon ja Merenkurkun saariston maailmanperintöaluetta 360 -kartan avulla (map.highcoastkvarken.org). Kartta paljastaa myös miltä rantaviiva näytti 4000 tai 600 vuotta sitten. 


Klobbsaktin näkötorni on suljettu talven ajaksi

(Päivitetty 28.1.2021)
Klobbsaktin näkötorni on suljettu talven ajaksi, sillä sitä ei huolleta talvella. Kun lumi ja jää sulavat ja liukastumisen vaaraa ei enää ole, noin huhtikuun alussa, otetaan kulkueste ja kieltotaulu pois ja torniin pääsee taas kipuamaan. Tästä ilmoitetaan myöhemmin.

Sommarön linnakealueella on nyt uusi pysäköintialue 

(Päivitetty 7.10.2020)
Sommarön linnakealueella on nyt uusi pysäköintialue. Pysäköintialueen sijainti on Sommaröntiellä ennen vuokratupaa. Tie pysäköintialueen jälkeen on suljettu tiepuomilla.

Laaja sorapohjainen parkkialue, jossa taustalla muutamia autoja. Aluetta ympäröi kivijärkäleet ja takana metsää. Oikealla puomi ja tie.

 

Uutisia Merenkurkun saaristosta