Ajankohtaista Merenkurkun saaristossa

26.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.1.-20.2.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Svedjehamnin Bodvattnet runt -reitille valmistui uusi polkusilta ja kalankatselulava


Puinen siltarakenne, joka ylittää pienen puron.Sillan molemmissa päissä katselutasanteet. Silta ja katselutasanteet on varustettu kaiteilla. Taustalla näkyy tyyni merenlahti ja metsää syksyn väreissä.

(Päivitetty 29.11.2021)
Svdjehamnista lähtevän "Bovattnet runt" kierroksen varrella sijaitseva silta puron yli on uusittu. Uudesta polkusillasta hyötyvät niin kävijät kuin kevätkutuiset kalat. Lue lisää (metsa.fi)

Mikkelinsaarten luontoasema sai uuden laiturin

Kuvan etualalla on pihapiiri, jossa muutamia puita ja ulkorakennus. Sen takana ranta jossa näkyy  rannanmyötäisesti  kulkeva laiturialue.  Yksi vene on kiinnittynyt laituriin. Puissa ei ole lehtiä, on loppusyksy ja vedenpinta on tyyni.

(Päivitetty 26.11.2021)
Mikkelinsaarten luontoaseman vanhan arkkulaiturin viereen on syksyllä rakennettu 70 m uutta laituria.  Keväällä tulee lisäksi pienvenelaituri, jolloin myös pienemmilläkin moottoriveneillä on helppo tulla satamaan.
Uusi laituri tulee palvelemaan kaikkia luontoaseman kävijöitä. Laiturin ovat rahoittaneet Metsähallitus ja Osuuskunta Aurinkoreitti.

Risön luontopolulle vievä tie taas käytössä

(Päivitetty 23.11.2021)
Risön luontopolulle vievä tie, Ampumatie on taas käytössä. Suojelualueen ulkopuolella on kuitenkin vielä puunkorjuutöitä. Noudattakaa varovaisuutta alueella liikkuessanne.

Björkö–Panike-vaellusreitin suunnittelu

(Päivitetty 6.9.2021)
Metsähallitus kehittää Björkön ja Paniken kylien yhdistävää vaellusreittiä Merenkurkun maailmanperintöalueella yhteistyössä osakaskuntien yksityisten maanomistajien, kuntien ja sidosryhmien kanssa.
Tavoitteena on monipuolistaa maailmanperintöalueen reitistöä luomalla mahdollisuuksia eri mittaisten reittin avulla. Tarkoituksena on myös laajentaa esteetöntä reitistöä.
Lue lisää (www.metsa.fi).

 

Uusi ääniopas tekeillä Merenkurkun saariston maailmanperintöalueesta


(Päivitetty 9.6.2021)
Ääniopas (merenkurkku.fi) kertoo viidestä paikasta Merenkurkun saariston maailmanperintöalueella tai läheisyydellä.
Nämä ääniopastuksen jaksot toimivat vain testiversioina. Laajempi ääniopas valmistuu keväällä 2022. 
Voit auttaa meitä kehittämään ääniopastusta antamalla palautetta kuuntelun jälkeen . 

 

 

Uutisia Merenkurkun saaristosta