Saapuminen Lauhanvuorelle

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Lauhanvuoren kansallispuisto sijaitsee Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan maakuntien rajalla. Seinäjoelta ja Porista on matkaa kansallispuistoon noin 90 km, Tampereelta ja Vaasasta noin 140 km.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Lauhan laen, Spitaalijärven ja Kivijadan pysäköintialueilta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla Lauhanvuorelle

Lauhanvuoren pysäköintialue (näkötorni), Lauhanvuorentie 656, Isojoki. Tilaa noin 17 autolle. Talvikunnossapito.

Spitaalijärven pysäköintialue, Lauhanvuorentie 639, Isojoki. Lauhanvuorentieltä käännytään etelään kohti Spitaalijärveä. Tilaa noin 15 autolle. Talvikunnossapito.

Kivijadan pysäköintialue, Lauhanvuorentie 603, Isojoki. Tilaa noin viidelle autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Matkailuautoille ja -vaunuille on pysäköintitilaa Spitaalijärven pysäköintialueella. Lauhansarven luontomatkailukeskuksessa (lauha.fi) on palveluita matkailuautoilla liikkuville.

Bussilla Lauhanvuorelle

Lähimmät linja-autopysäkit ovat Muurahainen (Kauhajoki) ja Sarviluoman th (Isojoki). Muurahaisesta pääsee suoraan puiston reiteille. Sarviluoman tiehaarasta puolestaan tulee 7,5 km Pirunkierroksen reitin alkupisteeseen.
Linja-autoja (matkahuolto.fi) kulkee arkisin.