Saapuminen Lauhanvuorelle

7.6.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Lauhanvuoren kansallispuisto sijaitsee Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan maakuntien rajalla. Seinäjoelta ja Porista on matkaa kansallispuistoon noin 90 km, Tampereelta ja Vaasasta noin 140 km.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Lauhan laen, Spitaalijärven ja Kivijadan pysäköintialueilta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla Lauhanvuorelle

Lauhanvuoren laen pysäköintialue, Lauhanvuorentie 656, Isojoki. Tilaa noin 17 autolle. Talvikunnossapito.

Spitaalijärven pysäköintialue, Isojoki. Lauhanvuorentieltä käännytään etelään kohti Spitaalijärveä. Tilaa noin 15 autolle. Talvikunnossapito.

Kivijadan pysäköintialue, Lauhanvuorentie 603, Isojoki. Tilaa noin viidelle autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Lauhan tuvan pysäköintialue, Metsänvartijantie 74, 61960 Kauhajoki.  Ei talvikunnossapitoa.

Matkailuautoille ja -vaunuille on pysäköintitilaa Spitaalijärven pysäköintialueella. Lauhansarven luontomatkailukeskuksessa (lauha.fi) on palveluita matkailuautoilla liikkuville.

Bussilla Lauhanvuorelle

Lähimmät linja-autopysäkit ovat Muurahainen (Kauhajoki) ja Sarviluoman th (Isojoki). Muurahaisesta pääsee suoraan puiston reiteille. Sarviluoman tiehaarasta puolestaan tulee 7,5 km Pirunkierroksen reitin alkupisteeseen.
Linja-autoja (matkahuolto.fi) kulkee arkisin.