Pieni peuranvasa seisoo tupasvillojen keskellä.
Vinkit retkelle!

(Julkaistu 9.5.2023)

  • Lauhanvuoren näkötorni on avattu. Tervetuloa ihastelemaan maisemia!
  • Lauhansarven ravintola palvelee toukokuussa la-su klo 11-16 ja 1.6. alkaen to-su klo 11-18.​​​​​​​
  • ​​​​​​​Pysäköintialueiden osoitteet

  • Lataa tai tulosta kartta matkaan

  • Kaivovedet on tutkittu viime vuonna. Lauhan tuvan ja Leikkistenkankaan kaivovedet ovat hyvää talousvettä. Uusissa porakaivoissa vesi ei ole toistaiseksi juomakelpoista.

  • Koirien tulee olla kansallispuistossa ympäri vuoden kytkettynä! Kevät on luonnoneläimille herkkää aikaa ja koira voi vahingoittaa eläimiä pelkästään säikäyttämällä. Linnut aloittavat pesintänsä ja voivat häiriintyä kulkijoista niin, että pesintä epäonnistuu. Toukokuun aikana metsäpeuran vaatimille syntyy syntyvät vasat. Jos koira juoksuttaa vaadinta, saattaa vasa syntyä ennen aikojaan ja kuolla. On siten erittäin tärkeää, ettei yksikään koira juoksuta vaatimia turhaan.

  • Lauhanvuoren ja Kauhanevan-Pohjankankaan Facebook-sivua ei enää päivitetä. Jatkossa ajankohtaisista asioista tiedotetaan tällä Ajankohtaista-sivulla sekä Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin Facebook-sivulla (facebook.fi).

  • Lauhanvuoren kansallispuisto on osa Lauhanvuori-Hämeenkangas Unesco Global Geoparkia (lhgeopark.fi)

Lauhanvuoren kansallispuistossa on kahdenlaisia käymälöitä

Lauhanvuoren kansallispuistossa on kahdenlaisia käymälöitä: kuivakäymälöitä ja imulla tyhjennettäviä käymälöitä.  Kuivakäymälään voit kierrättää retkellä syntyvän biojätteen, mutta imulla tyhjennettävään käymälään ei kuulu mikään muu jäte, kuin ihmisen omat biotuotokset. Lue lisää käymälöistä.

Uutisia Lauhanvuorelta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.