Meteliä Lauhanvuorella ja Kärkikeitaalla

(Päivitetty 20.9.2021 ja 22.9.2021)

Kaivonporauskone tekee uusia kaivoja keskiviikkona 22.9. Spitaalijärvellä klo 07 - 22. Työmaasta aiheutuu meluhaittaa. Kulku Spitaalijärvellä työmaan ohitse on ohjattu nauhoin maaston kautta.  23.-24.9. on poraus käynnissä Kärkikeitaalla. Kaivojen teosta syntyy meteliä molemmilla kohteilla. Kaivoista tulee porakaivoja ja ne valmistuvat noin kahden viikon sisällä.

Ajankohtaista retkille

(Päivitetty 31.8.2021)

Lauhanvuoren kaivovedet

(Päivitetty 10.6.2021)

Lauhanvuoren kaivojen vedet on tutkittu. Kaivovedet eivät täytä mikrobiologiselta laadultaan talousveden kriteerejä. Lauhan tuvan kaivossa on koliformisia bakteereja ja vesi tulee keittää ennen käyttöä talousvetenä. Myös Spitaalijärven telttailualueen lähteen vesi tulee keittää ennen käyttöä.

Lauhanvuori–Hämeenkangas Geoparkista Suomen toinen UNESCO Global Geopark

(Päivitetty 10.7.2020)

Lauhanvuori–Hämeenkangas Geopark sai UNESCOn Global Geopark -jäsenyyden heinäkuun alussa UNESCOn hallintoneuvoston päätöksellä. Länsi-Suomessa kolmen maakunnan alueella sijaitsevasta Geoparkista tuli samalla Suomen toinen UNESCO Global Geopark Rokuan jälkeen.

Lauhanvuori–Hämeenkangas UNESCO Global Geopark sijaitsee Länsi-Suomessa kolmen maakunnan rajaseudulla. Geopark-kuntiin lukeutuvat Kauhajoki, Isojoki ja Karijoki Etelä-Pohjanmaalla, Kankaanpää, Karvia, Honkajoki, Jämijärvi ja Siikainen Satakunnassa sekä Parkano ja Kihniö Pirkanmaalla. 

Lauhanvuori–Hämeenkangas Geoparkin geologinen pääteema kuvaa maiseman kehitystä muinaisesta vuoristosta nykyiseksi suomaaksi. Alueen kansainvälisesti merkittävimpiä erityispiirteitä ovat Lauhanvuoren ajallisesti pitkä ja monivaiheinen geologinen historia, arvokkaat suokokonaisuudet, Susiluola sekä Suomen hienoimpiin lukeutuvat pulppuavat lähteet.

Geopark-alueen suosituimpia nähtävyyksiä ovat Kivijata ja Spitaalijärvi Lauhanvuoren kansallispuistossa, Kauhaneva ja Katikankanjoni Kauhanevan–Pohjankankaan kansallispuistossa ja Hämeenkankaan lähteet. Alueen laaja matkailupalvelutarjonta on koottu Lhgeopark.fi-sivustolle.

Uutisia Lauhanvuorelta