Lauhanvuorella jälleen kaatunut puita

(Päivitetty 2.7.2019)

Viime aikaiset tuulet ovat jälleen kaataneet puita Lauhanvuorella, erityisesti Spitaalijärven ympäristössä. Spitaalijärven keittokatokselta telttailualueelle menevän polun päällä on noin 20 runkoa, ja Spitaalijärveltä Kivijadalle menevän polun päällä muutamia, jotka haittaavat kulkua merkittävästi. Huolto menossa paikan päälle raivaamaan, mutta tarkempi aikataulu ei vielä tiedossa. Pahoittelemme tilannetta. 

 

Lauhan tupa vuokrattavissa nyt myös verkkokaupasta

(Päivitetty 23.4.2019)
Lauhanvuoren kansallispuistossa, Terassitaival-reitin varrella on kunnostettu vanha metsäkämppä saunoineen vuokratuvaksi. Tuvassa on petipaikat kahdelle sekä kamina. Tupaan kuuluu myös sauna sekä kesäkäyttöön majoitukseen soveltuva "Hevostalli", jossa on petipaikat 4 henkilölle. Lisäksi pihapiirissä on retkeilijöiden yhteiskäytössä kaivo, laavu, polttopuusuoja ja kuivakäymälä. Asiakas voi varata tuvan itse Eräluvat verkkokaupasta (www.eräluvat.fi). 

Lisätietoja Lauhan tuvasta

Lauhan vuokratupa, kuva Sari Airas/Metsähallitus

Lauhanvuoren luontotorni on avattu

(Päivitetty 11.03.2019)
Lauhanvuoren tornin ovet on avattu kesän ajaksi.

Muistathan:

  • Lauhanvuoren kuivakäymälöissä ei ole tarjolla wc-paperia, joten retkeilijöiden kannattaa varustautua ottamalla mukaan omat wc-paperit.

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).