Retkeilyreitit ja polut

Reittien lähtöpisteet

Luonnonsuojelualueen pohjoisosassa polut lähtevät Villa Elfvikistä. Otaniemessä, eteläosassa, polku lähtee Konemiehentie 2:n kohdalta.

Retkeilijä kävelee rantaruovikossa olevilla pitkospuilla.

Luontopolku

  • Villa Elfvikin pihasta lähtee 700 metrin pituinen lehtometsissä ja rantaruovikossa kulkeva Luonnon helmassa -luontopolku, jonka opastetaulut tutustuttavat kulkijan Laajalahteen. Polun varrella on lintutorni. Polku sopii myös lastenvaunujen kanssa tai pyörätuolilla liikkujille.
    • Palvelut: Polun alku- ja päätepisteessä on Espoon kaupungin luontotalo Villa Elfvik (espoo.fi), jossa on kahvila. Venevajaan, vanhan kivilaiturin viereen polun varrelle on kunnostettu Laajalahden linnuista kertova opastuspaikka. Lintutornista aukeaa huikaiseva näköala lahdelle. Kesäisin tornista voi katsella myös rantaniityillä laiduntavaa karjaa. Lintutorniin on pääsy pyörätuolilla.
    • Nähtävyydet: Polun alku- ja päätepisteessä on Espoon kaupungin luontotalo Villa Elfvik, jossa voi muun muassa tutustua luontoaiheiseen näyttelyyn. Puistometsässä sijaitsee uudelleen rakennettu 'Uranuksen temppeli'. Tämä huvimaja on paikalla, jossa Helsingin seudulle rakennetun aurinkokunnan pienoismallin mukaan sijaitsee Uranuksen planeetta.
    • Luonnon helmassa -polun oheismateriaalit (espoo.fi). Pienten lasten (5-8 v.) materiaali "Leikkien luonnon helmaan" on tarkoitettu lasten ohjaajille ja "Tutkien luonnon helmaan" sisältää isompien lasten (9-12 v.) yksin tai ryhmissä tehtävää toimintaa. Samoilta verkkosivuilta löytyy myös luontopolun englanninkielinen esite.

Huvimajan sisältä, ikkunasta näkyy metsää.

Muut reitit

  • Villa Elfvikistä lähtee noin kolmen km:n pituinen pitkospuupolku Otaniemeen, jossa polun pää on Konemiehentie 2:n kohdalla. Polku seurailee Laajalahden rantaa ja sen varrella on kaksi laidunaluetta ja lintujenkatselulava. Puolivälissä polku yhdistyy Espoon rantaraittiin (espoo.fi). Otaniemen päässä sijaitsee lintutorni. Kesäisin polulta voi katsella myös rantaniityillä laiduntavaa karjaa.