Saapuminen Kylmäluomalle

24.5.2022
Kesäkuussa 2021 Kylmäluoman alueella myrsky kaatoi runsaasti puuta ja retkeilyreitit ovat olleet poissa käytöstä. Retkeilyalueen reiteistä on avattu kolme reittiä, osin muuttuneilla reittilinjauksilla: luontopolku, Hukanharjunpolku ja Kivikkovaaranpolku. Lue lisää Ajankohtaista-sivulta

Kylmäluoman retkeilyalue sijaitsee Taivalkosken kunnan koillisosassa, valtatien nro 5 varrella, 45 km Kuusamosta etelään, Kajaanin suuntaan. Taivalkosken kuntakeskuksesta on Jokijärventietä (maantie nro 8400) pitkin alueelle matkaa noin 50 km. Lähin lentokenttä on Kuusamossa ja rautatieasema Kajaanissa.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Kylmäluoman leirintäalueen pysäköintialueelta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Bussilla Kylmäluomalle

Kajaani-Kuusamo-Kajaani pikavuoroyhteys liikennöi kaksi kertaa päivässä valtatiellä nro 20. Pysäkeiltä on matkaa leirintäalueelle 2 - 4 km (pysäkit: Kaleton 205 km, Polojärvi 207 km). Aikataulut saa Matkahuollosta (matkahuolto.fi).

Vakiovuoro koulupäivinä Taivalkosken kuntakeskuksesta liikennöi valtatiellä nro 20. Lisätietoja Matkahuollon aikatauluneuvonnasta (matkahuolto.fi).

Taksilla Kylmäluomalle

Kylmäluoman lähialueella on kylätakseja, joista saa lisätietoja leirintäalueen vastaanotosta (hossa-kylmaluoma.fi), puh. 040 500 3476 ja Taivalkosken yrityshausta (visittaivalkoski.fi).

Autolla Kylmäluomalle

Kylmäluoman Retkeilykeskuksen pysäköintialue (hossa-kylmaluoma.fi). Pajuluomantie 29, 93540 Tyrövaara.