Saapuminen Kylmäluomalle

7.5.2020
Koronavirukseen liittyviä rajoituksia aletaan purkaa 1.6. Kylmäluoman mökit ovat käytettävissä ja leirintäalue palvelee kuten ennenkin. Avainpalveluasioissa ja leirintäalueelle ilmoittautumisissa ota yhteyttä puh. 040 500 3476. Metsähallituksen ylläpitämät vuokratuvat ja muut palvelut avataan kesäkuussa. Katso lisätietoja ja seuraa ohjeistustamme.
7.6.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Kylmäluoman retkeilyalue sijaitsee Taivalkosken kunnan koillisosassa, valtatien nro 5 varrella, 45 km Kuusamosta etelään, Kajaanin suuntaan. Taivalkosken kuntakeskuksesta on Jokijärventietä (maantie nro 8400) pitkin alueelle matkaa noin 50 km. Lähin lentokenttä on Kuusamossa ja rautatieasema Kajaanissa.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Kylmäluoman leirintäalueen pysäköintialueelta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Bussilla Kylmäluomalle

Kajaani-Kuusamo-Kajaani pikavuoroyhteys liikennöi kaksi kertaa päivässä valtatiellä nro 20. Pysäkeiltä on matkaa leirintäalueelle 2 - 4 km (pysäkit: Kaleton 205 km, Polojärvi 207 km). Aikataulut saa Matkahuollosta (matkahuolto.fi).

Vakiovuoro koulupäivinä Taivalkosken kuntakeskuksesta liikennöi valtatiellä nro 20. Lisätietoja Matkahuollon aikatauluneuvonnasta (matkahuolto.fi).

Taksilla Kylmäluomalle

Kylmäluoman lähialueella on kylätakseja, joista saa lisätietoja leirintäalueen vastaanotosta (hossa-kylmaluoma.fi), puh. 040 500 3476 ja Taivalkosken yrityshausta (visittaivalkoski.fi).

Autolla Kylmäluomalle

Kylmäluoman Retkeilykeskuksen pysäköintialue (hossa-kylmaluoma.fi). Pajuluomantie 29, 93540 Tyrövaara.