Kylmäluoman retkeilyreitit on linjattu uudelleen - tutustu reittikuvauksiin

(Päivitetty 20.6.2023)
Kylmäluoman yli kesällä 2021 pyyhkäissyt Paula-myrsky kaatoi laajasti puustoa retkeilyreiteille ja reitit olivat pois käytöstä. Kylmäluoman reitit linjattiin uudelleen ja ne on merkitty maastoon. Opasteet ja kartat saadaan asennettua kesän aikana. Uusien reittien esittelytekstit on julkaistu. Lue kuvaukset Reitit-sivulta

Ylen juttu Kylmäluomalta - mitä hyötyä myrskystä on?

(Päivitetty 31.5.2022)
Katso ja kuuntele Ylen tekemästä jutusta, mitä kuuluu Kylmäluomalle (yle.fi).

Kylmäluomalla myrskyn kaatamat puut jäävät paikoilleen

(Päivitetty 17.1.2022)
Viime vuoden kesäkuussa Paula-myrsky kaatoi noin 70 prosenttia Kylmäluoman alueen boreaaliseksi luonnonmetsäksi luokitelluista metsistä. Metsähallitus selvittää parhaillaan myös, millaisia muutoksia retkeilyreiteille joudutaan tekemään. Kaatuneiden puumassojen takia osaa reiteistä ei pystytä avaamaan, vaan niitä linjataan uudelleen. 

Lue lisää uutisesta Kylmäluoman suojelualueen myrskynkaadot jäävät paikoilleen – retkeilyreittien avaamista selvitellään.

Kylmäluoman retkeilyalueen maankäytön ja matkailun yleissuunnitelma

(Päivitetty 11.1.2021)
Suunnitelmassa tarkastellaan retkeilyalueen vahvuuksia, mahdollisuuksia, heikkouksia ja uhkia matkailun ja maankäytön näkökulmasta. Siinä tarkastellaan myös megatrendejä ja luodaan visio ja tavoitteet vuoteen 2030. Sähköinen julkaisu: julkaisut.metsa.fi (pdf, 3,4 Mt).

Uutisia Kylmäluomasta

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Vinkit retkeilyyn

Nainen pystyttää telttaa.

Ensimmäinen yön yli retki, varusteet ja vinkit: Retkeilyn ABC.