Ajankohtaista Kylmäluomalla

24.5.2022
Kesäkuussa 2021 Kylmäluoman alueella myrsky kaatoi runsaasti puuta ja retkeilyreitit ovat olleet poissa käytöstä. Retkeilyalueen reiteistä on avattu kolme reittiä, osin muuttuneilla reittilinjauksilla: luontopolku, Hukanharjunpolku ja Kivikkovaaranpolku. Lue lisää Ajankohtaista-sivulta

Lumpeen lehtiä ja kukkia veden pinnalla.

Ylen juttu Kylmäluomalta - mitä hyötyä myrskystä on?

(Päivitetty 31.5.2022)
Katso ja kuuntele Ylen tekemästä jutusta, mitä kuuluu Kylmäluomalle (yle.fi).

Kylmäluoman retkeilyreittejä avattu käyttöön uusilla linjauksilla

(Päivitetty 24.5.2022)
Kylmäluoman yli viime kesänä pyyhkäissyt Paula-myrsky kaatoi laajasti puustoa retkeilyreiteille ja reitit ovat olleet pois käytöstä.

Kylmäluoman retkeilyreiteistä on tänään 24.5.2022 avattu kolme reittiä: luontopolku, Kivikkovaaranpolku ja Hukanharjunpolku. Reitit on osittain linjattu maastoon uudelleen. Reitit näkyvät oheisessa kartassa, ja reitit on merkitty maastoon väliaikaisin polkuopastein. Reittejä voi kulkea keltaista reittinauhaa ja auki sahattuja reittilinjauksia seuraten, sillä polkuja ei reiteillä vielä ole.

Kylmäluoman myrskyalueilla korjataan vielä kesällä puuta maastosta, ja muutokset reitteihin ovat mahdollisia.


 

Kylmäluomalla myrskyn kaatamat puut jäävät paikoilleen

(Päivitetty 17.1.2022)
Viime vuoden kesäkuussa Paula-myrsky kaatoi noin 70 prosenttia Kylmäluoman alueen boreaaliseksi luonnonmetsäksi luokitelluista metsistä. Metsähallitus selvittää parhaillaan myös, millaisia muutoksia retkeilyreiteille joudutaan tekemään. Kaatuneiden puumassojen takia osaa reiteistä ei pystytä avaamaan, vaan niitä linjataan uudelleen. 

Lue lisää uutisesta Kylmäluoman suojelualueen myrskynkaadot jäävät paikoilleen – retkeilyreittien avaamista selvitellään.

Kylmäluoman retkeilyalueen maankäytön ja matkailun yleissuunnitelma

(Päivitetty 11.1.2021)
Suunnitelmassa tarkastellaan retkeilyalueen vahvuuksia, mahdollisuuksia, heikkouksia ja uhkia matkailun ja maankäytön näkökulmasta. Siinä tarkastellaan myös megatrendejä ja luodaan visio ja tavoitteet vuoteen 2030. Sähköinen julkaisu: julkaisut.metsa.fi (pdf, 3,4 Mt).

Uutisia Kylmäluomasta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.