Ajankohtaista Kylmäluomalla

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.
23.6.2021
Kylmäluoman retkeilyalue on toistaiseksi suljettu 22.6. riehuneen ukkosmyrskyn takia. Alueella on kaatunut puita rakennusten ja polkureittien päälle, ja niiden raivaaminen on aloitettu. Normaaliin siirtymisen aikataulua ei pystytä antamaan.

Kylmäluoman retkeilyalueella merkittävät ukkosmyrskytuhot - alue suljettu toistaiseksi

(Päivitetty 29.6.2021)
Kylmäluoman alueella vahinkojen laajuutta selvitetään. Kylmäluoman retkeilyalue ja reitit on suljettu toistaiseksi. Alueen raivaustyöt on aloitettu.

Kylmäluoman retkeilykeskus tiedottaa (28.6.2021)

Myrskyvahinkojen laajuutta aletaan tutkia tänään 28.6. Käynnissä on mittavat raivaustyöt eikä alueella liikkuminen ole turvallista. Sähköjen saamisesta emme ole saaneet vielä mitään ennakkotietoa.

Puhelimet on kuitenkin saatu toimimaan. Olemme olleet yhteydessä niihin mökkiasiakkaisiin, joilla oli varaus ennen 11.7. Odotetaan vielä lisätietoja tilanteen edistymisestä, ennen kuin jatketaan tuosta eteenpäin peruutusten tekoja. Ensisijaisesti yritämme järjestää kaikille korvaavan majoituksen Hossasta, mikäli siellä on tilaa.

Tiedotamme täällä somessa ja nettisivuillamme www.hossa-kylmaluoma.fi aina, kun asiat etenevät tai jotain uutta ilmenee. Mikäli sinun pitää olla yhteydessä meihin, toivomme yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostin kautta: kylmaluoma(at)retkeilykeskus.fi.

Kalastuslupien myynti keskeytetty toistaiseksi (24.6.2021)

Myrskytuhojen takia kalastuslupien myynti Kylmäluoman vapalupa-alueelle 4525 on toistaiseksi keskeytetty. Retkeilykeskuksen palvelut ja retkeilyreitit on suljettu, eikä liikkuminen alueella ole turvallista.  Juhannuksen kalastuskohteeksi suosittelemme lähialueista esimerkiksi Hossaa, joka selvisi myrskystä pienemmillä vaurioilla. eräluvat.fi/ajankohtaista.

Rakennusten päälle on kaatunut myrskyssä isoja puita.

Metsä myrskyn jäljiltä. Isoja puita on kaatunut laajalta alueelta.

 

Kylmäluoman retkeilyalueen maankäytön ja matkailun yleissuunnitelma

(Päivitetty 11.1.2021)
Suunnitelmassa tarkastellaan retkeilyalueen vahvuuksia, mahdollisuuksia, heikkouksia ja uhkia matkailun ja maankäytön näkökulmasta. Siinä tarkastellaan myös megatrendejä ja luodaan visio ja tavoitteet vuoteen 2030. Sähköinen julkaisu: julkaisut.metsa.fi (pdf, 3,4 Mt).

Uutisia Kylmäluomasta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)