Jussarö
Jussarön kaivossaari on ainutlaatuinen yhdistelmä Suomenlahden kalastuksen, merenkulun, puolustuksen ja kaivostoiminnan historiaa ja siksi se on suojeltu valtakunnallisesti merkittävänä rakennettuna kulttuuriympäristönä (rky.fi). Myös saaren luonnossa heijastuvat saariston villi luonto sekä ihmisen käden jälki.
Jussaröhön voi tulla päiväkäynnille tai pidemmälle retkelle. Jussaröhön pääsee omalla veneellä tai tilauskuljetuksella mantereelta. Saaressa on Metsähallituksen yhteistyöyrittäjän tarjoamia palveluita. Vierasvenesatama palveluineen on avoinna kesäisin. Saarella toimii kesäaikaan myös kahvila-ravintola. Rantasaunan voi varata ennakkoon. Saaressa voi yöpyä omassa teltassa tai varata huoneen saarella olevista pienistä majoitusvaunuista. Tilaukset Jussaröstä (jussaro.net).
Saaressa on luontopolku, josta voi valita kaksi eri vaihtoehtoa pituuden ja vaikeusasteen mukaan. Lyhyempi polku on pituudeltaan 3,3 km, pidempi polku 4,7 km.
Saaressa on juomavettä.
Sijainti
Lähin vierasvenesatama, johon pääsee autolla: Baggö, Baggövägen 1275, Tammisaari
Koordinaatit Euref-Fin (~ WGS84) lat: 59° 49.8' lon: 23° 34.4'
Kulkuyhteydet veneellä
Jussarön satama sijaitsee saaren pohjoisrannalla.
• Syvyys 2,5-5,5 m.
• Sataman laiturissa on noin 49 aisakiinnityspaikkaa,
• Myös länsituulilta suojaavaan aallonmurtajaan voi kiinnittyä.
• Vierasvenesatama on maksullinen(www. jussaro.net).
Muu maihinnousu on sallittu saaren itäpuolella, länsipuolella voi liikkua ainoastaan luontopolulla.

Älgö
Älgö kansallispuiston luoteisella rajalla on puiston suurin saari. Se on pääosin havumetsien peittämä: paikoitellen saaren rotkolaaksoissa on komeita, jyhkeitä ja hämyisiä kuusikoita ja paikoitellen valoisia kalliomänniköitä. Lisätunnelmaa luovat monet pienet kosteikot ja saaren kolme pientä järveä Storträsket, Näseträsket ja Lillträsket. Älgön itäpuolella sijaitsevat matalat ja suojaisat lahdet (fladat) ovat tyypillisiä sisäsaaristolle.
Saaressa sijaitsee vanha kalastajatila Rödjan, joka on auki kesäisin. Kalastajatila on melonnan maailmanmestari (1950) ja olympiakultamitalisti (1952) Thorvald Strömbergin (wikipedia.org) lapsuudenkoti. Kesäisin pihan aitauksessa laiduntavat lampaat. Tilan pihapiirissä ja ympäristössä olevat palvelurakenteet ovat vapaasti käytettävissä ympäri vuoden. Pihalla on mm koiratarha, jossa koirat voivat juosta vapaana. Pihapiiristä lähtee luontopolku, jonka varrella on näkötorni.
Saaressa ei ole juomavettä!
Sijainti
Lähin vierasvenesatama, johon pääsee autolla: Sommaröstrand, Sommarönranta 44, Tammisaari
Koordinaatit Euref-Fin (~ WGS84) lat: 59° 51.9' lon: 23° 23.7'
Kulkuyhteydet veneellä
Rödjan sijaitsee Älgö saaren etelärannalla ja siellä on retkisatama.
• Syvyys on 1-2 metriä.
• Satamassa on kaksi laituria. Suuremmille veneille tarkoitetussa laiturissa on 6 poijua, pienemmille veneille on puomeilla varustettu laituri.
• Kalliolla 200 metriä Rödjanista länteen on useita silmukoita, joihin voi kiinnittyä.
• Avoin kaakkoon

Modermagan
Modermagan on kautta aikojen toiminut suojaisena ja suosittuna luonnonsatamana. Saari on saanut nimensä suojaisesta lahdestaan. Viime sotien aikana Modermaganilla oli kevyitä kenttälinnoitteita, sillä saarelta oli hyvä tähystää avomerelle. Usealta lähisaarelta löytyy myös sodanaikaisia jäännöksiä. Saaressa on luontopolku.
Sijainti
Lähin vierasvenesatama, johon pääsee autolla: Sommaröstrand, Sommarönranta 44, Tammisaari
Koordinaatit Euref-Fin (~ WGS84) lat: 59° 51.4' lon: 23° 25.7'
Kulkuyhteydet veneellä
Modemagan sijaitsee puiston pohjoisosassa, Skedöväylän pohjoispuolella.
• Syvyys vaihtelee.
• Kalliokiinnitys ja ankkuri.
• Matalakulkuiset veneet voivat rantautua saaren eteläpuolella olevaan lahteen, jossa kynnyksen syvyys on noin 1 m.

Fladalandet
Fladalandet laakeine sileine kallioineen on toiminut kautta aikojen suosittuna luonnonsatamana. Fladalandetin lahdet ja fladat ovat paratiisi veneilijöille, jotka etsivät rauhallista ja suojaisaa satamaa yöpymiseen.
Fladalandet soveltuu parhaiten matalakulkuisille veneille mutta purjeveneille löytyy myös sopivia ja suojaisia paikkoja.
Sijainti
Lähin vierasvenesatama, johon pääsee autolla: Sommaröstrand, Sommarönranta 44, Tammisaari
Koordinaatit Euref-Fin (~ WGS84) lat: 59° 51.2' lon: 23° 24.5'
Saapuminen veneellä
Fladalandet sijaitsee Skedöväylän eteläpuolella.
• Syvyys vaihtelee.
• Kalliokiinnitys ja ankkuri
• Syväkulkuisia veneitä suositellaan kiinnitettäväksi Skedön väylää lähimmälle lahdelle mutta Skedön väylältä saattaa tulla peräaaltoja. Ole tarkkaavainen, jos liikut purjeveneellä, sillä saaren lähellä on paikoitellen matalaa.

Trelänningen
Trelänningen muodostuu neljästä saaresta ja useista karikoista. Saariryhmän keskellä on suojaisa laguuni. Ankkuroituminen on kielletty kaakkoon johtavan salmen lahdessa, koska siellä kasvaa Suomessa harvinaista pohjakasvillisuutta, meriajokasta. Meriajokasniityt tarjoavat suojaa ja ravintoa monille kaloille ja pienille selkärangattomille. Meriajokas on luokiteltu uhanalaiseksi sekä lajina että luontotyyppinä.
Trelänningenissä ei ole palveluita.
Sijainti
Lähin vierasvenesatama, johon pääsee autolla: Sommaröstrand, Sommarönranta 44, Tammisaari
Koordinaatit Euref-Fin (~ WGS84) lat: 59° 50.4' lon: 23° 23.0'.
Saapuminen veneellä
Laguuniin pääsee parhaiten kaakosta tulevaa salmea pitkin, mutta siellä ei siis saa ankkuroida. Syvyys noin 1,5 - 3,5 metriä.