Ylä-Murhi, vuokratupa

22.3.2024
Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin voi tehdä varauksia vuodelle 2025 poikkeuksellisesti vasta marraskuun 2024 alussa. Lisätietoja

Vuokratupa, 3 hlö / 20 m², 1h, kylmä eteinen

Varaukset

Varauksen voi tehdä Eräluvat-verkkokaupassa (verkkokauppa.eraluvat.fi)Varausehdot vuokratuvalle. Varattavissa ympäri vuoden.

Ylä-Murhin vuokratupa sijaitsee saman nimisen ahon reunalla. Ylä-Murhi sijaitsee Kiehisen kierroksen varrella ja Herajärven kierrokselta on tuvalle matkaa 300 m. Tupa on ollut tilapäisenä majoitustilana kesäisin ahoilla työskenneille heinätyöläisille, eli varustuksena on vain kaikkein välttämättömin. Tupa soveltuu hyvin eräretkeilijälle tai vaeltajalle. Pihapiirissä on yleisessä käytössä oleva tulentekopaikka, telttailualue ja piha-rakennus.

Sijainti

 • Itä-Suomi, Pohjois-Karjala, Lieksa (lieksa.fi)Kolin kansallispuisto.
 • Ylä-Murhi vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 63° 02.1569' lon: 29° 55.2651'  ETRS-TM35FIN: N: 6992952 E: 647740
 • Rantatie 121b, 83960 Koli

Patikoiden

Ylä-Murhiin voi tulla Herajärven kierrokselta kahta reittiä, joko poikkeamalla kierrokselta Turusenautiolla tai kulkemalla Pitkälammen kautta. Pitkälammelta Ylä-Murhiin on n. 300 m. Turusenautiolta on Ylä-Murhiin n. 1 km. Ala-Murhista Rantatieltä on Ylä-Murhiin n. 400 m.

Ajo-ohjeet

Kolin luontokeskus Ukosta ajetaan Ylä-Kolintietä alaspäin 2 km, minkä jälkeen tie kaartaa oikealle kohti Kolin kylää. Kolin kylälle on luontokeskuksesta matkaan yhteensä 3,6 km. Kolin kylältä käännytään oikealle ja ajetaan Merilänrannantietä n. 1 km kohti Loma-Kolia ja käännytään oikealle Rantatielle, jota pitkin satamaan n. 1 km. Satamasta jatketaan eteenpäin Rantatietä 11 kilometriä etelään aina Ala-Murhin talon kohdalle. Ala-Murhi on harmaa mansardikattoinen talo tien oikealla puolella. Auton voi kesäaikana jättää Ala-Murhin talon pihaan.

Talon kulmalta lähtevää Kiehisen kierrosta kävellään ylöspäin 400 metriä, kunnes saavutaan Ylä-Murhin tuvalle.

Kartat

Kolin kansallispuiston kartta
Retkikartta.fi
Kolin retkeily- ja palvelukartta 1:20 000 / 1:50 000
Maastokartta P532, 1:50 000

Hinta

2024
Hintaluokka A
(1.1.-9.6. ja 26.8.-31.12.)
1. vrk 42 €
2.-7. vrk 34 € 
Hintaluokka B (10.6.-25.8.)
1. vrk 50 €
2.-7. vrk 40 € 

Majoitusvuorokausi klo 14–12.
Ei yli viikon varauksia.

Avaimet

Tuvan avaimet ovat oven vieressä avainlaatikossa, joka aukeaa 4 numeroisella yhdistelmällä. Heti tuvan varattuasi saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen varausvahvistuksen, jonka liitetiedostona on tuvan avainkoodin sisältävä infoviesti (tarkasta saamasi liitetiedostot ja roskapostikansiosi). Laita tiedot itsellesi talteen. Ellet ole saanut koodia vähintään kahta arkipäivää ennen varaustasi, ota yhteyttä Kolin luontokeskus Ukkoon.

Kun saavut tuvalle, syötä koodi laatikkoon kierittämällä avainlaatikon numeroita. Ota avain laatikosta, avaa tuvan lukko ja laita avain takaisin laatikkoon. Kieritä numerot vielä takaisin nollille. Säilytä avainta aina avainlaatikossa, jotta se ei huku. Jätä varauksen päätteeksi avaimet samaan laatikkoon.

Varustus

 • Tarvittava talousvesi tulee tuoda mukana. Vettä voi ottaa sulan maan aikaan myös läheisestä Pitkälammesta, mutta se on keitettävä ennen käyttöä. Jos havaitset sinilevää (thl.fi), älä käytä lampivettä. Juomavettä saat myös esimerkiksi Kolin luontokeskus Ukosta.
 • Makuupaikat kahdelle kerrossängyssä, yhdelle sängyssä, patjat, tyynyt, ei liinavaatteita.
 • Tuvan lämmitys tapahtuu kamiinalla. Lisäksi tuvasta löytyy kaasukeitin, kattila, kahvipannu, paistinpannu sekä pieni määrä aterimia.
 • Aurinkopaneelivalot ja latausmahdollisuus USB-pistokkeesta.
 • Erillinen kuivakäymälä.  
 • Astianpesuaineet, perusmausteet, tulentekovälineet sekä wc- ja talouspaperit eivät sisälly vuokrahintaan.

Huomautukset

 • Tarkasta myös Kolin kansallispuiston ajankohtaiset ennen tuvalle saapumista.
 • Vastuullinen ulkoilija retkeilee roskattomasti eikä jätä jälkiä. Tuvalla ei ole jäteastioita, joten jokainen tuvan käyttäjä vie jätteensä pois maastosta. Kompostoituvat jätteet voi laittaa kuivakäymälään. 
 • Tuvalla ei ole esteettömiä palveluja.
 • Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä.
 • Pihapiirissä on yleisessä käytössä oleva tulentekopaikka, polttopuusuoja, telttailualue ja piharakennus.
 • Polttopuu on rankoina ja polttopuut on itse sahattava ja pilkottava tuvan käyttöön.
 • Huomaathan, että talvella tuvan lämpiäminen vie aikansa. Sateisella ja matalapaineisella säällä tulisijat vetävät huonosti. Tulisija saattaa tällöin savuttaa sisälle. Tulisijaa kannattaa esilämmittää vedon parantamiseksi. Tarkasta lämmitysohjeet tupakansiosta.
 • Kesäaikaan häiriöttömien yöunien turvaamiseksi kannattaa mukaan varata makuupussin mentävä hyttysverkko.
 • Matkapuhelimien kuuluvuus

Huollosta vastaava

Yleinen asiakaspalvelu, palautteet ja huolto:  
Metsähallitus, Luontopalvelut,  
Kolin luontokeskus Ukko, puh. 040 7732442.
 
Varaus-, peruutus- ja maksuasiat: 
 
Eräluvat-asiakaspalvelu (verkkokauppa.eraluvat.fi)

Varaustilanne

Varaa Eräluvat-kaupasta

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Hätänumero 112

Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita numeroon 112. Tarkemmat ohjeet hätätilanteisiin.

112 Suomi -sovellus.

Lataa puhelimeesi 112 Suomi-sovellus (112.fi). Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Ylä-Murhin tuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää