Valvatti, autiotupa

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..
Valvatin autotupa on entinen metsänvartijatila, joka on säilytetty alkuperäisessä asussaan. Kunnostettu vuonna 2007.

Sijainti

Keski-Pohjanmaa, Perhon kunta.

Kulkuohje

Koordinaatit

Valvatti autiotupa  Metsävartijan tila, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 63° 22.4233' lon: 24° 38.5698'  ETRS-TM35FIN: N: 7029396 E: 382152

Kartat

Varustus

Pönttöuuni, puuhella, sängyt (huom! sänkyjen pituus vain 150 cm), sauna, kaivo. Kaivon veden laatua ei valvota, joten suosittelemme sen keittämistä. 

Jätehuolto

Vastuullinen retkeilijä retkeilee roskattomasti eikä jätä jälkiä. 

Huomautukset

  • Saunan käyttömaksu on 7 € / aikuinen, 4 € / lapsi (alle 7v) tai ryhmän jäsen (ryhmä min. 10 henkilöä). Maksun voi suorittaa etukäteen tai jälkäteen. Saunamaksut sisältävät alv 24%.
    • Sauna on kaikkien retkeilijöiden yhteiskäytössä. Ota muutkin retkeilijät huomioon, älä ole liian kauan saunassa. Sesonkiaikoina kannattaa yhdessä sopia saunomisajoista muiden vaeltajien kesken, esim. naisten ja miesten vuorot vuorotunnein.
  • Pönttöuuni savuttaa pitkään käyttämättä olon jälkeen. Polttamalla lattianrajassa olevassa nuohousluukussa runsaasti paperia saadaan piippu vetämään.
  • Tupa ei sovellu talvikäyttöön.
  • Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä.
  • Matkapuhelimien kuuluvuus.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut.  puh. 0206 39 5270.

Ohjeita autiotuvan käyttäjälle

Lue ohjeita autiotuvan käyttäjälle.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Valvatin autiotuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.