Valvatti, autiotupa

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.
Valvatin autotupa on entinen metsänvartijatila, joka on säilytetty alkuperäisessä asussaan. Kunnostettu vuonna 2007.

Sijainti

Keski-Pohjanmaa, Perhon kunta.

Kartat

Varustus

Pönttöuuni, puuhella, sängyt (huom! sänkyjen pituus vain 150 cm), sauna, rengaskaivo. Kaivon vesi tutkitaan kolmen vuoden välein. Kaivon vesi on edelleen hyvin vähissä (päivitetty 28.9.2021).

Jätehuolto

Vastuullinen retkeilijä retkeilee roskattomasti eikä jätä jälkiä. 

Huomautukset

  • Saunan käyttömaksu on 7 € / aikuinen, 4 € / lapsi (alle 7v) tai ryhmän jäsen (ryhmä min. 10 henkilöä). Maksun voi suorittaa etukäteen tai jälkäteen Eräluvat-verkkokaupassa. Saunamaksut sisältävät alv 24%.
    • Sauna on kaikkien retkeilijöiden yhteiskäytössä. Ota muutkin retkeilijät huomioon, älä ole liian kauan saunassa. Sesonkiaikoina kannattaa yhdessä sopia saunomisajoista muiden vaeltajien kesken, esim. naisten ja miesten vuorot vuorotunnein.
  • Pönttöuuni savuttaa pitkään käyttämättä olon jälkeen. Polttamalla lattianrajassa olevassa nuohousluukussa runsaasti paperia saadaan piippu vetämään.
  • Tupa ei sovellu talvikäyttöön.
  • Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä.
  • Matkapuhelimien kuuluvuus.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut.  puh. 0206 39 5270.

Ohjeita autiotuvan käyttäjälle

Lue ohjeita autiotuvan käyttäjälle.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Valvatin autiotuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.