Ajankohtaista Valtavaara - Pyhävaaralla

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Merkkikepit ovat tärkeitä apuvälineitä kestävöintitöissä

(Päivitetty 15.10.2020)
Reittien Valtavaaran huiputus ja Pyhän jyssäys varrelle on ilmestynyt punaisella nauhalla merkittyjä keppejä. Nämä merkikepit on laitettu maastoon talvella tehtäviä reitin kestävöintitöitä varten. Merkkikeppien avulla kenttätyöntekijät hahmottavat lumisena aikana, mihin kohtaan polkua kestävöinnissä käytettävää kivimursketta on tarpeen ajaa. 

Valtavaaran huiputuksella huonokuntoisia pitkoksia

(Päivitetty 8.10.2020)
Valtavaaran huiputuksen päiväreitin itäisellä osuudella on huonokuntoisia pitkoksia. Pitkokset voivat myös olla liukkaat syksyn kosteilla keleillä. Pyydämme retkeilijöitä noudattamaan varovaisuutta reittiä kulkiessaan.

Uutisia Valtavaaralta-Pyhävaaralta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)

Valtavaaran sää

Katso Rukan alueen säätiedot (supersaa.fi).