Valokuvaus

Olipa retkesi lyhyt piipahdus tai viikon vaellus Suomen luonnossa, voit kameralla kätevästi tallentaa luontokokemuksesi itsellesi muistoksi ja ystäviesi iloksi.  Kamera kannattaa aina ottaa mukaan retkelle ja ikuistaa hauskat hetket, kommellukset, yllättävät luontokappaleet tai sykähdyttävät maisemat. Suomen luonnosta eivät lopu kuvauskohteet, ja mikä parasta, voimme kaikki nykyään helposti olla valokuvaajia omalla tavallamme. 

Kaksi retkeilijää joen rannalla kamerat käsissä.

Jokaiselle on tarjolla sopivan kokoinen ja tasoinen kamera. Retkikuvaaja pärjää hyvin matkapuhelimen kameralla. Maisemakuvaaja kaipaa jo kameraa, jossa itse voi tehdä säätöjä. Lintujen, nisäkkäiden tai tähtitaivaan kuvaaja joutuu sijoittamaan enemmän rahaa valokuvauskalustoonsa.

Retkeilijä katsoo kameran läpi metsässä. Maa on lumen peitossa.

Kamera kannattaa pakata niin, että se on helppo ottaa esille. Arvostettu luontokuvaaja Hannu Hautala on kerran tokaissut: "Otettu kuva on otettu kuva! "Älä siis anna hyvän tilanteen mennä sivu suun vain sen takia, että kamerasi on repun pohjalla!

Valokuvauksen voi yhdistää mihin tahansa retkeilyyn Suomen luonnossa. Muista vain, että valokuvauksessa pätevät samat säännöt kuin muussakin luonnossa liikkumisessa. Metsähallituksen retkikohteet tarjoavat valokuvaajille upeita kohteita saaristosta Lapin tuntureille.

Lue lisää:

Terveyttä luonnosta

  • Luonnossa liikkuminen aktivoi monipuolisesti eri aisteja – tasapainoa, näköä, kuuloa, tuntoa, hajua ja makuakin! Sydän- ja verisuonitautien, korkean verenpaineen ja masennuksen riskit pienenevät ja stressitason alenee.  
  • Tutkimusten mukaan jo pelkkä luontokuvien katseleminen edistää ihmisen hyvinvointia.