Ajankohtaista Urho Kekkosen kansallispuistossa

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

 

Luulammen kahvila avaa ovensa

(Päivitys 15.1.2021)
Luulammen erämaakahvila avautuu talvikaudelle 15.1 ja sujetaan viimeisillä lumilla 30.4.2021. Kahvila on auki joka päivä klo 10-16, jonka jälkeen kahvila lukitaan illaksi. Kahvilassa ei voi myöskään syödä omia eväitä. 

Luulammella on uusi taukotupa

Luulammen piha-alueella on aina avoinna oleva taukotupa. Tupa tarjoaa retkeilijöille lepopaikan ja omien eväiden syöntipaikan. 
Latua Luulammelle ei vielä ole. Latu tehdään vasta kun lunta on riittävästi.

Sarviojan autio- ja varaustupa

(Päivitys 13.1.2021) 
Sarviojan autio-/varaustupa ja Sudenpesän kammi ovat retkeilijöiden käytössä maaliskuun 2021 loppuun saakka, jonka jälkeen niitä aletaan remontoida. Tupien tarkempi remonttiaikataulu tarkentuu myöhemmin keväällä ja siitä ilmoitetaan heti asian varmistuttua. Remontista johtuvista mahdollisista peruutuksista on tiedotettu tuvan varanneita.

Saariselän latutilanne

Saariselän ladut: Tutustu reaaliaikaiseen latutilanteeseen (infogis.fi)

Teiden talvikunnossapito

(Päivitetty 14.1.2021.) 
Korvatunturintien talvikunnossapito jatkuu.
Korvatunturintie johtaa Savukosken kirkonkylältä Urho Kekkosen kansallispuiston kaakkoisrajalle ja sitä kautta kansallispuiston syrjäisimpiin osiin.

Sompiojärventiellä ei ole talvikunnossapitoa. Tie lähtee Vuotson kylästä valtatieltä E75 ja kulkee Sompion luonnonpuiston halki. 

Kuutuantiellä ei ole talvikunnossapitoa. Kuutuantie lähtee valtatieltä E75, noin 13 km Saariselältä pohjoiseen ja sitä kautta pääsee kesäaikaan Urho Kekkosen kansallispuiston pohjoislaidan tuntumaan, mm. Suomujoen rantaan.  

Marivaarantiellä ei ole talvikunnossapitoa. Marivaarantie kulkee Lokan kylän kautta lähelle Urho Kekkosen kansallispuiston etelärajaa. 

Kulkeminen Raja-Joosepin kentälle 

(päivitetty 5.11.2020)
Uusi tieyhteys Luttojokivarteen Raja-Joosepissa on nyt valmistunut (kartta). Ensi keväänä tiehen tehdään vielä joitain pieniä parannuksia. Tämän uuden tien myötä kulku raja- ja tulliaseman kautta Raja-Joosepin kentälle ja Luttojokivarteen poistuu.


Uutisia Urho Kekkosen kansallispuistosta

Yrittäjälle

Kansallispuiston rakenteisiin ja reitteihin tukeutuvaan yritystoimintaan tarvitaan sopimus Metsähallituksen kanssa.

Urho Kekkosen kansallispuiston esite


(pdf 4,4 Mt, julkaisut.metsa.fi)