(Päivitetty 17.6.2019)

  • Urho Kekkosen kansallispuiston palvelupiste Kiehinen Saariselällä on muuttanut Tunturihotellin Gielas-tiloihin osoitteeseen Lutontie 16. Kulku pisteeseen Saariseläntien kautta. Palvelupiste Kiehinen palvelee ma-pe klo 9-17 ja lauantaisin klo 9-16. Tervetuloa asioimaan ja tutustumaan!
  • Korvatunturin matkailupalvelureitin Vieriharjun vanha silta sekä Keskihaaran silta on purettu ja tilalle on rakennettu uudet sillat.
  • Muorravaarakan autio- ja varaustuvalle on kuljetettu kattotarpeita kesällä tehtävää remonttia varten. Muorravaarakan tupa on pois retkeilykäytöstä 10.-22.6. välisenä aikana. 
  • Vellinsärpimän päivätupa on pois retkeilykäytöstä toukokuussa kattoremontin vuoksi. Heinäkuun alussa tupa on jälleen viikon verran poissa retkeilijöiden käytöstä Vellinsärpimän reitin silta- ja pitkostyömaan vuoksi, remontissa on mukana Pidä Lappi Siistinä ry. 
  • Rautulammen päivätupa on palanut 17.-18.3.2019 välisenä yönä. Rautulampi oli keskeinen tupa Saariselän–Kiilopään alueella. Alueella liikkujien tulee huomioida, että Rautulammella ei ole nyt levähdys- ja suojapaikkaa esimerkiksi huonon kelin sattuessa.

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa Saariselältä, Inarista. (www.liikennetilanne.liikennevi-rasto.fi)

Retkikohteen esite

Pdf-tiedosto 4,4 Mt
(julkaisut.metsa.fi)

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).