Ajankohtaista tietoa Urho Kekkosen kansallispuistosta

(10.1.2023)

Härkävaaran autiotuvan (luontoon.fi/harkavaaraautiotupa) polttopuut ovat loppuneet. Polttopuuhuolto Kemihaaran alueella käynnistyy viikolla 4.

Saariselän alueella on noin 200 km huollettuja reittejä, joista osa on vielä avaamatta. Tiedotteet latutilanteesta löydät latuhuollon sivuilta (saariselkanordicski.com), ja ajantasaisen latuhuollon karttapalvelusta (infogis.fi/saariselka). Karttapalvelusta löytyy myös talvipolkujen huolto Saariselkä-Laanila väliltä. Kiilopää-Laanila alueen talvipolkujen ajankohtaisen huollon voit tarkistaa Kiilopään reittien Facebook-sivuilta (facebook.com/kiilopaatrails).


Turvallisuussyistä moottorikelkkauraa Moitakurusta Raja-Jooseppiin ei avata kaudelle 2022-2023. Alueella tehdään metsänhoitotöitä, ja sen vuoksi Kuutuan metsäautotietä aurataan ja liikkeellä on rekka-autoja. 

Saariselkä - Raja-Jooseppi -kelkkaura on suljettu koko talvikauden 2022-2023

(22.11.2022)
Moottorikelkkaura väliltä Moitakurunristeys - Rajajooseppi on suljettuna koko talven alueella tehtävien metsänhoitotöiden ja tieliikenteen vuoksi. 

Voittinkönkään kota on toistaiseksi käyttökiellossa 

(Tilanne 4.3.2022)
Nuorttin retkeilyreitillä Voitinkönkään kota on toistaiseksi käyttökiellossa. Alkutalven tulva on jäädyttänyt oven ja lattian kauttaaltaan. Lisäksi kamina on palanut puhki. Kaminan vaihdolle arvioitu aikataulu kesä 2022.

Uutisia Urho Kekkosen kansallispuistosta

Yrittäjälle

Metsähallituksen reittien ja rakenteiden käyttö yritystoiminnassa on aina maksullista.

Urho Kekkosen kansallispuiston esite


(pdf 4,4 Mt, julkaisut.metsa.fi)