(päivitys 31.7.2019)

  • Kiilopään polun alkuosan portaat on purettu pois ja reitti on siltä osin sorastettu. 
  • Lämpömittari kipuaa aamuisin vain vaivoin nollan yläpuolelle. Kasvimaailma on keskivertokesän aikataulujaan jäljessä. Pitkän sateettoman jakson seurauksena maastossa on kuivaa ja metsäpalovaroitukset ovat edelleen voimassa.
  • Vesipinnat ovat normaalikorkeudessa tai normaalia alempana, joten jokien ja purojen ylityksissä ei retkeilijän näkökulmasta ole ongelmaa.

(Päivitetty 23.7.2019)

  • Aittajärvelle menevällä tiellä olevalla Kulasjoen sillalla on 20 tn painorajoitus. Aittajärvelle menevällä tiellä oleva Kulasjoen yli menevä silta Kuutuan metsäautotiellä joudutaan huonokuntoisuuden vuoksi korjaamaan mahdollisesti jo vuoden 2019 sulan maan aikana. Tällöin Aittajärvelle ei ole kulkua. Arvioitu kunnostuksen kesto on n. 1 viikko. Asiasta tiedotetaan tarkemmin heti, kun mahdollisen korjauksen ajankohta tarkentuu.
  • Rautulammen päivätupa on palanut. Rautulampi oli keskeinen tupa Saariselän–Kiilopään alueella. Alueella liikkujien tulee huomioida, että Rautulammella ei ole nyt levähdys- ja suojapaikkaa esimerkiksi huonon kelin sattuessa.

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa Saariselältä, Inarista. (www.liikennetilanne.liikennevi-rasto.fi)

Retkikohteen esite

Pdf-tiedosto 4,4 Mt
(julkaisut.metsa.fi)

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).