Den nya tjänsten Utinaturen ger dig tillgång till Finlands friluftsmål

En hand håller i en smarttelefon på vars skärm man ser texten ”Miten luontoon tänään?”, en bild av ett ålandskap samt ikoner för olika naturhobbyer. I bakgrunden syns träd som solen skiner mellan.

Den nya applikationen Utinaturen och den nya webbtjänsten Utinaturen.fi blir gratis och tillgänglig för alla under 2024. Tjänsterna samlar olika friluftsmål, rutter och tjänster från olika aktörer på ett ställe. De nya Utinaturen-tjänsterna betjänar alla som rör sig i naturen och hjälper dig att hitta nya sätt att njuta av Finlands natur.

Bildexempel med kartor från tjänsten Utinaturen. 

Hitta ditt eget sätt att njuta av naturen

De nya Utinaturen-tjänsterna erbjuder mångsidiga mål, rutter och tjänster med anknytning till olika friluftsformer såväl i din närmiljö som utanför Finland. Du får information om dina intressen, oavsett om du är en erfaren utövare eller nybörjare.

Utinaturen-tjänsterna omfattar bekanta favoritmål, såsom nationalparker, statens och kommunernas strövområden samt många andra friluftsobjekt och rutter. Du får information om målens natur, aktivitetsmöjligheter och tjänster. 

Bildexempel på kartan över Fiskträsk rutt i Sibbo storskogs nationalpark och hur den ser ut på en mobil enhet.Håll dig på din önskade rutt

Hitta lämpliga rutter för dina intressen. Med hjälp av de lättanvända kartorna och positioneringen kan du hitta fram och hålla dig längs rutten, även utan nätförbindelse.

 

Nyheter