Sioskuru, varaustupa

Omatoimisen retkeilijän petipaikkavaraus yöksi tai kahdeksi (yhteismajoitus) Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Tupa sijaitsee Hetta-Pallas -reitin varrella 15 km Hetasta ja 40 km Pallakselta Pyhäkeron ja Siosvaaran välisessä kurussa. Rakennuksen yhteydessä myös autiotupa.

Varaustupa, 8 hlö

Varaukset     

Pallastunturin luontokeskus puh. 0206 39 7930 ja Tunturi-Lapin luontokeskus puh. 0206 39 7950. Varausehdot Sioskurun varaustuvalleKatso avaintennoutopaikat.

Varaustupa on tarkoitettu jalkaisin, hiihtäen tai muulla tavoin omin voimin liikkuville. Tupaa saavat käyttää petipaikan varanneet 1–2 vrk ajan. Varaustupien käyttö matkailun liiketoiminnassa on sallittua vain Metsähallituksen luvalla.

Varauksia vuodelle 2019 voi tehdä 2.5.2018 klo 9:00 alkaen.

   

Sijainti

Länsi-Lappi, Enontekiön kunta (www.enontekio.fi), Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Sioskuru varaustupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 17.8690' lon: 23° 49.0229'  ETRS-TM35FIN: N: 7579458 E: 368698
 

Tupa sijaitsee Hetta-Pallas -reitin varrella 15 km Hetasta ja 40 km Pallakselta Pyhäkeron ja Siosvaaran välisessä kurussa.

 
Kartat

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kartat
Retkikartta.fi

Hinta

12 € / yö / hlö (sis 10% alv).

Avaimet

Avaimet voi noutaa Pallastunturin luontokeskuksesta tai Tunturi-Lapin luontokeskuksesta.

Varustus

Kamiina, kaasuliesi, kuivakäymälä ja puuvarasto. Välttämättömät keittoastiat (kattila, paistinpannu, kahvipannu). Kerrossängyt, joissa patjat, tyynyt ja huovat. Huom! Ota petivaatteiden suojaksi sisäpussi tai lakanat ja tyynyliina!

 

Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa.

Huomautukset

Ruuhkahuippuja ovat pääsiäinen ja ruska-aika.

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Rakennuksen toisessa osassa on autiotupa / 16 hlö.

Ota retkelle mukaan riittävä varustus: lämmintä vaatetta, eväitä, kartta, kompassi, suunnistustaito ja tulentekovälineet. Sumu tai myrsky voi yllättää muutamassa tunnissa. Ota mukaan myös omaa wc-paperia.

Matkapuhelimien kuuluvuus

Jätehuolto

 

Metsähallitus noudattaa roskattoman retkeilyn periaatteita ja retkeilijöiden odotetaan vievän omat roskansa pois maastosta. Ekopisteet löytyvät Yllästunturin, Pallastunturin ja Tunturi-Lapin luontokeskuksissa. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut. Lisätietoja Pallastunturin luontokeskus, puh. 0206 39 7930, ja Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950.

 

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Katso varauskalenteria 

Näet Hetta-Pallas -reitin varrella sijaitsevien tupien varaustilanteen eraluvat.fi verkkokaupasta (verkkokauppa.eraluvat.fi) etukäteen. Varaus tehdään annetun yhteystiedon kautta.