Seppälä, vuokratupa

22.3.2024
Metsähallituksen Luontopalvelujen ylläpitämiin varaus- ja vuokratupiin voi tehdä varauksia vuodelle 2025 poikkeuksellisesti vasta marraskuun 2024 alussa. Lisätietoja

Vuokratupa, 9 hlö / 55 m², 2 h, tupakeittiö, sauna.

Varaukset

Varauksen voi tehdä Eräluvat-verkkokaupassa (verkkokauppa.eraluvat.fi)Varausehdot vuokratuvalle. 2024 varattavissa 1.5.-26.5. ja 2.9.-30.9.

Seppälän vuokratupa sijaitsee Kolin kansallispuiston eteläosassa, koivuvaltaisten laidunten keskellä. Tupa on sähkölämmitteinen ja hyvin varusteltu. Tupa on kesäisin paimenlomakohde ja siten varattavissa vain toukokuussa ja syyskuussa. Herajärven kierrokselta tuvalle on matkaa tietä pitkin 650 m. Lähimmän vesistön, Herajärven rantaan matkaa on 700 m. 

Sijainti

 • Itä-Suomi, Pohjois-Karjala, Kontiolahti (kontiolahti.fi)Kolin kansallispuisto.
 • Seppälä vuokratupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 63° 01.0848' lon: 29° 55.8657'  ETRS-TM35FIN: N: 6990986 E: 648337
 • Herajärven rantatie 40, 81260 Ahveninen

Patikoiden

Seppälä sijaitsee Kolin kansallispuiston eteläosassa. Herajärven kierrokselle (Lakkalan suuntaan) on tietä pitkin matkaa n. 650 m.

Ajo-ohjeet

Kolin kylän kautta:
Kolin luontokeskus Ukosta ajetaan Ylä-Kolintietä alaspäin 2 km, minkä jälkeen tie kaartaa oikealle kohti Kolin kylää. Kolin kylälle on luontokeskuksesta matkaan yhteensä 3,6 km. Kolin kylältä käännytään oikealle ja ajetaan Merilänrannantietä n. 1 km kohti Loma-Kolia ja käännytään oikealle Rantatielle, jota pitkin satamaan n. 1 km. Satamasta jatketaan noin 18 km etelään kohti Lieksaa ja Ahvenista Rantatietä ja myöhemmin Vesivaarantietä pitkin läpi kansallispuiston aina Herajoelle saakka. Juuri ennen Herajoen siltaa käännytään Seppälän opasteen mukaan oikealle Herajärven rantatielle. Kts. jatko alla*.

Ahvenisen kautta:
Romppalantieltä
käännytään Herajoentielle, viitassa lukee Herajoki. Ajetaan noin 9 km, yleisen tien päähän, mistä käännytään vasemmalle Vesivaarantielle (oikealle tie jatkuu Vaaralahdentienä). Heti Herajoen sillan jälkeen, noin 700 metriä edellisestä risteyksestä, käännytään vasemmalle Herajärven rantatielle.

*Herajärven rantatietä ajetaan nelisen kilometriä. Käänny joka risteyksestä oikealle. Seppälän pysäköintipaikan (tien oikealla puolella) jälkeen seuraavasta risteyksestä, jossa on postilaatikoita, käännytään oikealle. (Yksinkertaisesti: jokaisesta risteyksestä oikealle, kun ollaan Herajärven rantatiellä).

Seppälän pihaan saakka pääsee autolla, mutta Seppälän pihassa pysäköinti on sallittu ainoastaan tuvan asukkaille.

Kartat

Kolin kansallispuiston kartta
Retkikartta.fi
Kolin retkeily- ja palvelukartta 1:20 000 / 1:50 000
Maastokartta P532, 1:50 000

Hinta


1. vrk 100 €
2.-7. vrk 85 €

Majoitusvuorokausi klo 14–12.
Ei yli viikon varauksia.

Avaimet

Tuvan avaimet ovat oven vieressä avainlaatikossa, joka aukeaa 4 numeroisella yhdistelmällä. Heti tuvan varattuasi saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen varausvahvistuksen. Varausvahvistuksen liitetiedostona on tuvan avainkoodin sisältävä infoviesti (tarkasta saamasi liitetiedostot ja roskapostikansiosi). Laita tiedot itsellesi talteen. Ellet ole saanut koodia vähintään kahta arkipäivää ennen varaustasi, ota yhteyttä Kolin luontokeskus Ukkoon.

Kun saavut tuvalle, syötä koodi laatikkoon kierittämällä avainlaatikon numeroita. Ota avain laatikosta, avaa tuvan lukko ja laita avain takaisin laatikkoon. Kieritä numerot vielä takaisin nollille. Säilytä avainta aina avainlaatikossa, jotta se ei huku tai jää lukkojen taa tuvan sisälle. Jätä varauksen päätteeksi avaimet samaan laatikkoon.

Varustus

 • Tarvittava talousvesi tulee tuoda mukana. Talousveden voi ottaa myös tuvan pihakaivosta, mutta vesi on suositeltavaa keittää kiehuvaksi ennen käyttöä. Huomaa, että kaivoa käyttävät myös alueen retkeilijät ja läheisten vuokratupien asukkaat. Juomavettä voi tarvittaessa hakea myös Kolin luontokeskus Ukosta
 • Makuupaikat yhdeksälle kerrossängyssä ja lavereilla, patjat, peitot ja tyynyt, ei liinavaatteita.
 • Perinteinen leivinuuni, sähköliesi/uuni, jääkaappi pakastuslokerolla, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, astiat, ruokailuvälineet 9:lle ja imuri. Lisäksi perimmäisestä makuukammarista löytyy kamiina. Huomaathan, että sateisella ja matalapaineisella säällä tulisijat vetävät huonosti. Tulisija saattaa tällöin savuttaa sisälle. Tulisijaa kannattaa esilämmittää vedon parantamiseksi. Tarkasta lämmitysohjeet tupakansiosta.
 • Pihapiirissä erillinen imulla tyhjennettävä käymälä, puulämmitteinen sauna ja tulentekopaikka. Tuvalla on biojätteille kompostori.
 • Astianpesuaineet, perusmausteet, tulentekovälineet sekä wc- ja talouspaperit eivät sisälly vuokrahintaan.

Huomioita

 • Tarkasta myös Kolin kansallispuiston ajankohtaiset ennen tuvalle saapumista.
 • Vastuullinen ulkoilija retkeilee roskattomasti eikä jätä jälkiä. Tuvalla ei ole jäteastioita, joten jokainen tuvan käyttäjä vie jätteensä pois maastosta. Kompostoituvat jätteet voi laittaa kompostoriin.
 • Tuvalla ei ole esteettömiä palveluja.
 • Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä.
 • Telttailu pihapiirissä on kielletty kansallispuiston järjestyssäännön nojalla.
 • Kesäaikaan häiriöttömien yöunien turvaamiseksi kannattaa mukaan varata makuupussin mentävä hyttysverkko.
 • Metsähallitus ei ole vastuussa ukkosmyrskyjen aiheuttamista sähköverkon häiriöistä.
 • Matkapuhelimien kuuluvuus

Huollosta vastaava

Yleinen asiakaspalvelu, palautteet ja huolto:
Metsähallitus, Luontopalvelut,
Kolin luontokeskus Ukko, puh. 040 7732442.

Varaus-, peruutus- ja maksuasiat:
Eräluvat-asiakaspalvelu (verkkokauppa.eraluvat.fi)

Varaustilanne

Varaa Eräluvat-kaupasta

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Hätänumero 112

Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita numeroon 112. Tarkemmat ohjeet hätätilanteisiin.

112 Suomi -sovellus.

Lataa puhelimeesi 112 Suomi-sovellus (112.fi). Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Seppälän tuvan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää