Jorŋâluohtâ / Selkälahti, vuokratupa

Vuokratupa / 9 hlö. Saunarakennus on erikseen.

Varaukset 

Kämppä on tarkoitettu ensisijaisesti alueen luontomatkailuyrittäjien käyttöön. Luontomatkailuyrittäjät tekevät varaukset Ivalon Palvelupisteeseen (puh. 0206 39 7701) tai Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan (Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740) (0,00€/min + pvm/mpm). 
Vuosittain 1.3. alkaen kämppää voivat varata kaikki muutkin, varauksen voi tehdä joko edellä mainittuihin pisteisiin tai Erälupien verkkokauppassa (verkkokauppa.eraluvat.fi). Varausehdot Selkälahden vuokratuvalle. Katso avaintennoutopaikat.

Rajavartioston entinen valvontatupa, joka sijaitsee pohjois-Inarilla, Varttasaaren pohjoispuolella olevassa Čärbinsuálui-saaressa. Kämppä on suojaisen Selkälahden pohjukassa ja rannassa on isoillekin veneille sopiva laituri. Kämppä on remontoitu sisältä vuonna 2009 ja soveltuu ympärivuotiseen käyttöön.

Sijainti

Pohjois-Lappi, Inari, Inarin retkeilyalue, Inarijärvi. Kämpälle on Inarista matkaa 40 km ja Veskoniemestä noin 30 km.

Inarijärvi Selkälahti varaustupa, tuvan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 69° 01.4712' lon: 27° 53.1164'  ETRS-TM35FIN: N: 7657351 E: 535365

Kesällä Selkälahteen pääsee veneellä joko Kasari- tai Sammakkoselän puolelta. Talvella moottorikelkkaura kulkee noin 5 km etäisyydellä tuvasta.

Lähin kylä on Inari 40 km, jossa on kaikki peruspalvelut.
Saaressa on lähin naapuri noin 1 km etäisyydellä.

Retkikartta.fi 

Hinta

100 € / yö tai 700 € / vko (sis. 10% alv).
Vuokratupa on suunnattu ensi sijaisesti luontomatkailua tukemaan, joten luontomatkailuyrityksillä on etuoikeus varata seuraavaa vuotta. Nämä varaukset tulee tehdä asiakaspalvelun kautta, koska verkkokaupassa voi varata vain kuluvaa vuotta.

Avaimet

Avaimet voi noutaa Ivalon Palvelupisteestä tai Ylä-Lapin luontokeskus Siidasta maksukuittia vastaan. Avain palautetaan takaisin samaan paikkaan. Tarkista pisteiden aukioloajat ja sovi aina etukäteen avaimen toimitustapa.

Varustus

Selkälahden kämppä sijaitsee kalaisten vesien äärellä ja soveltuu järvellä retkeileville sekä lomakohteeksi.

Lämmitykseen puukamiina, lisäksi avotakka, kaasujääkaappi, kaasuliesi ja -uuni. Valaistuksena kynttilät ja aurinkopaneeli. Huomaathan, että mökin lämpiäminen vie aikansa. Tuvassa levitettävät (5 hlö) vuoteet yläritsillä (2 hlö) ja vuodesohva (2 hlö). Talousvesi otetaan järvestä. Tuvan varustelista (pdf).

Sauna erillisessä rakennuksessa, jossa tulisijalla varustettu pukuhuone, kuivakäymälä sekä pihalla tulentekopaikka.

Tuvalla on jäteastiat, mutta retkeilijöitä kehotetaan viemään jätteensä satamien ekopisteisiin, jotka sijaitsevat Inarin kirkonkylän sekä Veskoniemen venesatamissa. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.    

Huomautukset

Kämpästä 5 km etäisyydellä kulkee Inari-Sevettijärvi -moottorikelkkaura. Rannassa on tukeva laituri ja tuvalle pystyy rantautumaan isollakin veneellä. 

Tupa sijaitsee poronhoitoalueella, ota huomioon vapaana laiduntavat porot ja pidä koirasi kytkettynä, lue lisää retkeilystä poronhoitoalueella.

Lähin nähtävyys on Täyssinän rauhan rajapyykki.

Tupaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Ota mukaasi wc- ja talouspaperit, samoin kynttilät. Tuvalla on aurinkopaneeli, mutta syyskesällä sen teho laskee aurinkoisten säiden vähetessä.

Mukaan kannattaa ottaa myös ensiapupakkaus.

Matkapuhelimien kuuluvuus.

Huollosta vastaava

Metsähallitus, Luontopalvelut, Pohjois-Lapin puistoalue.

Varausehdot

Lue tupien varausehdot.

Ohjeita vuokratuvan käyttäjälle

Lue ohjeita vuokratuvan käyttäjälle.

Varaustilanne

Varaa Eräluvat-kaupasta

Varausvuorokausi

Varaus- ja vuokratupien majoitusvuorokausi alkaa kello 14.00 ja päättyy kello 12.00

Eraluvat.fi

Kalastuslupa Inarijärvelle

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Selkälahden vuokratuvan sijannin kartalla Retkikartta.fi:ssä.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää