Seitsemisen kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Pirkanmaalla, noin 50 km Tampereen luoteispuolella.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Seitsemisen luontokeskuksen, Koveron, Multiharjun ja Kirkas-Soljasen pysäköintialueilta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla Seitsemiseen

Seitsemisen luontokeskuksen pysäköintialue (Kulomäki), Seitsemisentie 110, 34530 Länsi-Aure (Ylöjärvi). Navigaattoriin valittava kunnaksi Ylöjärvi, ei Ikaalinen. Tilaa noin 43 autolle. Talvikunnossapito.

Kirkkaanlamminkankaan pysäköintialue, Seitsemisentie 555, 34530 Ylöjärvi. Tilaa noin 10 autolle. Talvikunnossapito.

Koveron pysäköintialue, Seitsemisentie 948, 39450 Sisättö (Ikaalinen). Navigaattoriin valittava kunnaksi Ikaalinen, ei Ylöjärvi. Tilaa noin 23 autolle. Talvikunnossapito.

Multiharjun pysäköintialue, Jaulintie 736, 39450 Ikaalinen. Tilaa noin 12 autolle. Talvikunnossapito.

Saari-Soljasen pysäköintialue, Soljostentie, 34300 Ylöjärvi. Tilaa noin 3 autolle. Talvikunnossapito.

Kirkas-Soljasen pysäköintialue, Soljostentie, 34300 Ylöjärvi. Tilaa noin 3 autolle. Talvikunnossapito.

Pitkäjärven pysäköintialue, Kivijärventie, 34530 Länsi-Aure (Ylöjärvi). Tilaa noin 5 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Matkailuautoille on oma pysäköintialue Saari-Soljasella (Soljostentie, Ylöjärvi). Matkailuautot voivat pysäköidä myös Koveron pysäköintialueelle (Seitsemisentie 948, Ikaalinen).

Linja-auton voi pysäköidä Seitsemisen luontokeskuksen pysäköintialueelle (Seitsemisentie 110, Ylöjärvi). Myös vajaan kilometrin päässä (Seitsemisentie 181, Ylöjärvi) sijaitsee linja-autoille soveltuva tienvarsilevike. Myös Koveron pysäköintialueelle voi pysäköidä linja-auton. Kirkas-Soljasen alueella on linja-autoille soveltuva levike varauskeittokatoksen lähellä (Soljostentie, Ylöjärvi).

Huomioithan, että Kivijärventieltä kohti Soljasta erkanevalla tieosuudella moottoriajoneuvoilla ajo on kielletty.

Vinkki: Seitsemisen luontokeskuksen, Koveron ja Soljasten pysäköintialueet ruuhkautuvat ajoittain. Ruuhkaisinta on viikonloppuisin päiväaikaan kesä - elokuussa. Pysäköinti on sallittua vain merkityillä pysäköintialueilla. Pysäköinti tien reunaan on kielletty. Jos pysäköintialue on täynnä, aja seuraavalle pysäköintialueelle, Seitsemisessä on monia mahdollisuuksia reittien aloituspisteiksi (Pdf 2,4 Mt, julkaisut.metsa.fi).

Bussilla Seitsemiseen

Koulupäivinä liikennöi linja-autoja (matkahuolto.fi) Kurusta ja Parkanosta Länsi-Aureen pysäkille (noin 1 km Seitsemisen luontokeskukselle).

Junalla Parkanoon

Junalla (vr.fi) lähimmäksi Seitsemisen kansallispuistoa pääsee Parkanon rautatieasemalle (26 km Seitsemisen luontokeskukselle).