Saapuminen Seitsemiseen

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Seitsemisen kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Pirkanmaalla, noin 50 km Tampereen luoteispuolella.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Seitsemisen luontokeskuksen, Koveron, Multiharjun ja Kirkas-Soljasen pysäköintialueilta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla Seitsemiseen

Seitsemisen luontokeskuksen pysäköintialue (Kulomäki), Seitsemisentie 110, 34530 Länsi-Aure (Ylöjärvi). Navigaattoriin valittava kunnaksi Ylöjärvi, ei Ikaalinen. Tilaa noin 43 autolle. Talvikunnossapito.

  • Sähköautoille on neljä maksullista latauspaikkaa (Type2) luontokeskuksen pysäköintialueella. Maksu tapahtuu eParking-mobiilisovelluksella: 1€ aloitusmaksu, lisäksi aikaperusteinen maksu 1€/tunti (3,6 kWh).
  • Sähköpyörien lataus onnistuu samoilla latauspaikoilla. Lataustolpissa on myös tavalliset Schuko-pistokkeet molemmin puolin.

Sähköauto latauksessa pysäköintilalueella. Taustalla opastaulut, luontokeskus ja luminen havumetsä.

 

Kirkkaanlamminkankaan pysäköintialue, Seitsemisentie 555, 34530 Ylöjärvi. Tilaa noin 10 autolle. Talvikunnossapito.

Kirkaslammen pysäköintialue, Seitsemisentie 1063, 39450 Sisättö (Ikaalinen). Navigaattoriin valittava kunnaksi Ikaalinen, ei Ylöjärvi. Tilaa noin 10 autolle. Talvikunnossapito.

Koveron pysäköintialue, Seitsemisentie 948, 39450 Sisättö (Ikaalinen). Navigaattoriin valittava kunnaksi Ikaalinen, ei Ylöjärvi. Tilaa noin 23 autolle. Talvikunnossapito.

Multiharjun pysäköintialue, Jaulintie 736, 39450 Ikaalinen. Tilaa noin 12 autolle. Talvikunnossapito.

Saari-Soljasen pysäköintialue, Soljostentie, 34300 Ylöjärvi. Tilaa noin 3 autolle. Talvikunnossapito.

Kirkas-Soljasen pysäköintialue, Soljostentie, 34300 Ylöjärvi. Tilaa noin 3 autolle. Talvikunnossapito.

Pitkäjärven pysäköintialue, Kivijärventie, 34530 Länsi-Aure (Ylöjärvi). Tilaa noin 5 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Matkailuautoille on oma pysäköintialue Saari-Soljasella (Soljostentie, Ylöjärvi). Matkailuautot voivat pysäköidä myös Koveron pysäköintialueelle (Seitsemisentie 948, Ikaalinen). Luontokeskuksen pysäköintialueella on kolmelle matkailuautolle maksulliset sähköpaikat. Paikkamaksu 15€ /vrk, varataan luontokeskuksen yrittäjältä. Sähkön käyttömaksu eParking-mobiilisovelluksen kautta: 1€ aloitusmaksu, lisäksi kulutusperusteinen maksu 0,28€/kWh.

Linja-auton voi pysäköidä Seitsemisen luontokeskuksen pysäköintialueelle (Seitsemisentie 110, Ylöjärvi). Myös vajaan kilometrin päässä (Seitsemisentie 181, Ylöjärvi) sijaitsee linja-autoille soveltuva tienvarsilevike. Myös Koveron pysäköintialueelle voi pysäköidä linja-auton. Kirkas-Soljasen alueella on linja-autoille soveltuva levike varauskeittokatoksen lähellä (Soljostentie, Ylöjärvi).

Huomioithan, että Kivijärventieltä kohti Soljasta erkanevalla tieosuudella moottoriajoneuvoilla ajo on kielletty.

Vinkki: Seitsemisen luontokeskuksen, Koveron ja Soljasten pysäköintialueet ruuhkautuvat ajoittain. Ruuhkaisinta on viikonloppuisin päiväaikaan kesä - elokuussa. Pysäköinti on sallittua vain merkityillä pysäköintialueilla. Pysäköinti tien reunaan on kielletty. Jos pysäköintialue on täynnä, aja seuraavalle pysäköintialueelle, Seitsemisessä on monia mahdollisuuksia reittien aloituspisteiksi (Pdf 2,4 Mt, julkaisut.metsa.fi).

Bussilla Seitsemiseen

Koulupäivinä liikennöi linja-autoja (matkahuolto.fi) Kurusta ja Parkanosta Länsi-Aureen pysäkille (noin 1 km Seitsemisen luontokeskukselle).

Junalla Parkanoon

Junalla (vr.fi) lähimmäksi Seitsemisen kansallispuistoa pääsee Parkanon rautatieasemalle (26 km Seitsemisen luontokeskukselle).